În argumente să ne batem!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au început înscrierile la cea de-a treia ediţie a concursului „Dezbate România“, organizat de Fundaţia Dan Voiculescu şi de Societatea Civilă pentru Educaţie şi Informatizare.

La concurs pot participa studenţi din întreg mediul universitar. Înscrierile se fac online, pâna pe 31 octombrie 2011.

Concursul „Dezbate România“ încurajează gândirea critică, precum şi capacitatea de argumentare şi cultura dezbaterii în rândul studenţilor. Plecând de la situaţii din viaţa de zi cu zi, de la probleme care vizează în special tinerii, dezbaterile din cadrul acestui concurs susţin cultura dialogului.

Aflat la cea de-a treia ediţie,concursul promovează dezbaterile dinamice, într-un cadru non-formal, unde argumentele clare sunt îmbinate cu un discurs convingător.

Pe parcursul lunii noiembrie şi decembrie 2011, în urma unei preselecţii, cele mai bune opt echipe din rândul celor înscrise în concurs vor intra în competiţie. Timp de şase săptămâni, tinerii se vor întrece în argumente în sprijinul sau împotriva a diferite ipoteze, moţiuni propuse de către organizatori.

Asemănător ediţiilor precedente, juriul concursului va avea un rol dublu. Specialişti în comunicare, diferite personalităţi ale lumii academice sau cunoscuţi formatori de opinie, prezenţi la fiecare dezbatere în calitate de membri ai juriului, vor avea sarcina de a evalua prestaţia participanţilor. Tot juriului are şi rolul de a ghida dezbaterea, astfel încât să ofere noi perspective asupra argumentării, urmărind testarea capacităţii de adaptare a concurenţilor şi spontaneitatea acestora.

La final, echipa cu cele mai bune argumente va fi răsplatită cu un premiu în valoare de 1.000 de euro. În cadrul concursului vor mai fi premiate: cel mai bun discurs al fiecărei dezbateri şi cea mai populară echipă.

Pentru a participa la selecţia pentru concurs, studenţii vor forma echipe din câte patru membri.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite