90% din cardurile de sănătate au ajuns la asiguraţi. 100.000 au fost iniţializate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 90% din cardurile de sănătate au ajuns în posesia asiguraţilor. Aşa a declarat Vasile Ciurchea, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), adăugând că utilizarea lor ar putea deveni obligatorie din februarie 2015.

„Nu au apărut probleme majore, ci doar unele minore, care au putut fi remediate pe loc. Cardurile asigură un control mai bun al banilor. Banii să îi dăm acolo unde trebuie şi când trebuie. Procentul de distribuţie este de peste 90%”, a declarat Vasile Ciurchea, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, sub 10% din cardurile de sănătate au fost întoarse în Bucureşti. Medicul i-a asigurat pe români că documentele electronice care conţin anumite greşeli vor fi remediate de casele de asigurări.

Legat de bugetul CNAS pe 2015, Ciurchea a ţinut să precizeze că acesta este similar cu cel pe anul în curs.

„Vineri se trimite în Parlament bugetul. Banii alocaţi medicilor de familie vor rămâne aici. Valoarea punctului nu a scăzut, ba din contră, a crescut. Am gestionat mai bine. Nu cred că mai putem vorbi de birocraţie excesivă. Sunt unele lucruri la care nu putem renunţa”, a declarat preşedintele CNAS, potrivit sursei citate.

Oficialul a explicat că, începând din 2015, se va găsi formula ca medicul să nu mai aibă nicio responsabilitate cu privire la declaraţiile pe proprie răspundere ale pacienţilor despre venituri.

„Sunt în tratative cu ANAF-ul. Se va transfera ANAF-ului tot ce ţine de contribuabil şi veniturile acestuia”, a explicat Ciurchea.

Pe aceeaşi temă:

Cardul de sănătate a intrat în probe

Autorităţile au dat undă verde pentru folosirea cardului naţional de sănătate, care poate fi deja utilizat în paralel cu sistemul actual, pe hârtii. Practic, în lunile următoare, cardul va intra într-o perioadă de probă, asta pentru că, începând din luna martie 2015, documentul electronic devine obligatoriu la purtător.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite