800 de locuri de muncă pentru românii care vor să culeagă căpşuni în Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 800 de locuri de muncă oferite în Spania FOTO Adevărul
Peste 800 de locuri de muncă oferite în Spania FOTO Adevărul

Spaniolii oferă 800 de locuri de muncă românilor care vor să meargă la cules de căpşuni în localitatea Almonte din Spania.

Potrivit site-ului Eures, cei interesaţi vor primi aproape 40 de euro brut pe zi, salariul fiind plătit odată la două săptămâni, prin transfer bancar. Muncitorilor români li se va plăti o asigurare socială de 113 euro, în timp ce cazarea oferită de angajator va costa 1 euro pe zi, anunţă Eures. Cu toate acestea, nu există posibilitatea cazării pentru bărbaţi, potrivit sursei citate.

15 zile este perioada de probă

Există şi o perioadă de probă - de 15 zile - iar timpul de lucru este de 6,5 ore pe zi, respectiv 39 de ore pe săptămână. „Sunt solicitate persoane apte pentru muncă la câmp. Consilierul EURES va face o preselecţie a candidaţilor în vederea participării la interviu. Pot participa inclusiv persoane care nu au mai lucrat în Spania”, se arată în anunţ.

Cei interesaţi de locurile de muncă oferite de spanioli au timp până pe 15 ianuarie să se înscrie la agenţia Eures cea mai apropiată de domicilu. După perioada de înscriere, va urma un interviu în a doua jumătate a lunii inuarie. Angajatorul nu cere nicio limbă străină.

1.100 de locuri de muncă disponibile prin Eures

La Eures sunt disponibile 1.100 de locuri de muncă pentru români. Cele mai mult sunt cele 800 de locuri din Spania. Urmate de 128 de locuri de muncă în Ungaria pentru confecţioneri de huse pentru maşini şi pentru şoferi de camion.

Pe aceeaşi temă:

Căpşunarii, la mare căutare. Peste o mie de locuri de muncă, vacante peste graniţe

Şomerii care doresc un loc de muncă în străinătate au de unde alege. Pentru căpşunari sunt disponibile 800 de posturi. Zece state ale UE pun la dispoziţia lucrătorilor români, prin reţeaua EURES, o ofertă de 1.063 de locuri de muncă vacante.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite