7 motive să nu te duci la marşul unionist din 12 octombrie

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marşul pentru Basarabia, ediţia a III-a, 12 octombrie, ora 14:00, cu plecare de pe Şos. Kiseleff din faţa Muzeului Ţăranului Român
Marşul pentru Basarabia, ediţia a III-a, 12 octombrie, ora 14:00, cu plecare de pe Şos. Kiseleff din faţa Muzeului Ţăranului Român

Mişcarea unionistă din  România a prins din ce în ce în ce mai tare la public, în ultimii ani. Insistenţa promotorilor şi, nu de puţine ori, vehemenţa acestora a reuşit să atragă din ce în ce mai mulţi susţinători. În data de 12 actombrie, unioniştii organizează un marş, în Bucureşti, care are drept scop sensibilizarea opiniei publice asupra tematicii unioniste.

Dar de ce să participi la o astfel de acţiune? Şi mai ales de ce să nu participi? Iată câteva motive pentru a nu te duce la marş:

  • Nu-ţi place istoria. Treaba asta cu istoria românilor este  o chestiune abstractă care nu te interesează. Patriotismul, iubirea de ţară, sau cinstirea predecesorilor sunt vorbe goale.
  • Nu-ţi plac moldovenii. Degeaba le zic unii români basarabeni ei tot ruşi rămân. Ţi-a zis ţie un vecin sau un coleg bine informat.
  • Nu eşti de acord cu promovarea identităţii naţionale într-o societate care tinde să elimine prostiile astea învechite care susţin apartenenţa la un neam, la o ţară sau la un spaţiu istoric. Tu eşti un om modern şi nu te prind treburile astea.
  • Nu vrei o Românie care să cuprindă în graniţele sale teritoriile care i-au fost luate de imperiile din jur. Ce treabă ai tu cu românii care se află în afara graniţelor ţării?
  • Te găndeşti că Unirea cu Republica Moldova o să sărăcească şi mai tare România.Ai auzit la televizor treaba asta, spusă de oameni inteligenţi! Frate,frate, da brânza e pe bani.
  • Organizatorii evenimentului tot o ard cu poveşti despre simbolurile naţionale şi mai ales despre tricolor. Treaba asta cu iubirea de ţară este deranjantă pentru tine. Naţionalismul este rău, este extremist, este de-a dreptul terifiant. Aşa ai învăţat la şcoală, că naţionaliştii numai rău au făcut.
  • Pur şi simplu preferi să mergi la un biliard sau să bei o bere decât să susţii în stradă Unirea Basarabiei cu România.

Şi motive ar mai fi destule pentru a spune pas invitaţiei celor de la Acţiunea 2012 de a participa la marşul pentru Basarabia din data de 12 octombrie. Ne vedem acolo!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite