59 noi cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus anunţate sâmbătă. Bilanţul total a ajuns la 367 de pacienţi confirmaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
30 de cetăţeni români din străinătate au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu COVID-19 FOTO Inquam Photos
30 de cetăţeni români din străinătate au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu COVID-19 FOTO Inquam Photos

Numărul total al cazurilor de infectare cu noul coronavirus a ajuns sâmbătă la 367 cazuri după ce în ultimele 24 de ore au fost confirmate alte 59 cazuri. Dintre cele 367 de persoane confirmate pozitiv, 52 au fost declarate vindecate şi externate (36 la Timişoara, 11 la Bucureşti, 3 la Craiova, unul la Constanţa şi unul la Iaşi).

„Până astăzi, 21 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 367 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 367 de persoane confirmate pozitiv, 52 au fost declarate vindecate şi externate (36 la Timişoara, 11 la Bucureşti, 3 la Craiova, unul la Constanţa şi unul la Iaşi). 

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, transmisă ieri, 20 martie, ora 13.00, au fost înregistrate alte 59 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Pacienţii nou confirmaţi au vârsta cuprinsă între un an şi 74 de ani.

La ATI, în acest moment, sunt internaţi 14 pacienţi, din care 3 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalţi pacienţi este bună, staţionară”, a transmis sâmbătă Grupul pentru COmunicare Strategică.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 4.207 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 55.198 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 8.915 de teste, din care 40 în unităţi medicale private. 

Vineri, autorităţile anunţaseră 308 cazuri în România.

Coronavirus


Click pe imagine pentru a o vedea la rezoluţie maximă

117 dosare penale

Potrivit autorităţilor până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 117 dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Totodată, Poliţia a aplicat 329 de sancţiuni contravenţionale  pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

Le reamintim cetăţenilor să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE - 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgenţă, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetăţenilor. De asemenea, românii aflaţi în străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

30 de români din străinătate, infectaţi cu noul coronavirus 

Ministerul Afacerilor Externe a precizat sâmbătă dimineaţă că în prezent 30 de cetăţeni români din străinătate au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu COVID-19. De asemenea, potrivit autorităţilor, de la începutul epidemiei de COVID-19 şi până la acest moment, 7 cetăţeni români au decedat ca urmare a infecţiei cu COVID-19: 6 în Italia şi 1 în Franţa.

„În conformitate cu informaţiile obţinute de misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 30 de cetăţeni români din străinătate au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu COVID-19: 23 în Italia, 2 în Namibia, 1 în Spania, 1 în Luxemburg, 1 în Irlanda, 1 în Tunisia şi 1 Franţa. 

De asemenea, MAE precizează că, de la începutul epidemiei de COVID-19 şi până la acest moment, 7 cetăţeni români au decedat ca urmare a infecţiei cu COVID-19: 6 în Italia şi 1 în Franţa”, a transmis sâmbătă Grupul pentru Comunicare Strategică.

Victor Costache: La 4.000 de cazuri de coronavirus, cele uşoare vor fi tratate acasă

În situaţia în care România va ajunge la 4.000 de cazuri de coronavirus, atât cât poate trata sistemul medical de la noi, cazurile mai uşoare vor fi tratate la domiciliu, a anunţat ministrul Sănătăţii, Victor Costache, într-un interviu pentru Digi24. „Putem trata în spitale peste 4.000 de pacienţi. Peste 4.000 de cazuri, formele mai uşoare vor fi tratate acasă. Prioritar este să fim cu un pas înaintea bolii.”, a declarat ministrul Sănătăţii, Victor Costache.

Ministrul Sănătăţii i-a instruit pe responsabilii din spitale să achiziţioneze cât mai multe medicamente.

„Se încearcă (exportul), le mulţumim colegilor de la poliţie şi Poliţia de Frontieră. Avem o piaţă rarefiată şi am stopat această speculă prin ordinul de ministru. Sunt semnalate zilnic tentative.”, a declarat ministrul. „Toţi cei care sunt simptomatici (trebuie să poarte mască), dar trebuie să evităm circulaţia. Se vor da dispoziţii suplimentare în zilele care urmează, dar nu vreau să întru în detalii. Măştile cu trei pliuri trebuie schimbate odată la câteva ore.”, a completat Victor Costache.

Întrebat care este capacitatea de testare la acest moment în România, Victor Costache a declarat că „în ianuarie era un singur laborator pregătit, de la Matei Balş, acum sunt 16. Există personal de la mai multe spitale judeţene, fiecare spital cumpără teste de Real Time PCR. Încercăm prin importatori să aducem mai multe în ţară. Testele rapide sunt o soluţie bună, fiecare spital are posibilitatea să le achiziţioneze.”

Directorul Institutului „Matei Balş”: „România va avea un vaccin experimental adus din Marea Britanie”

Profesorul universitar Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului Matei Balş, a declarat că în termen de aproximativ o lună un vaccin experimental împotriva noului coronavirus făcut în Marea Britanie ar putea fi adus în România şi testat pe grupe de persoane.

„În SUA şi în Marea Britanie se testează un vaccin împotriva coronavirus. Noi, de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş, avem deja o colaborare în acest sens şi urmează să primim protocolul de colaborare pentru a putea pune în experiment acest nou vaccin. E un vaccin făcut prin inginerie genetică. S-au indentificat structurile de la nivelul virusului care pot genera anticorpi protectori şi este un vaccin care se referă populaţiei care nu a trecut prin infecţie. De aceea avem nevoie de testele acelea rapide”, a declarat Adrian Streinu-Cercel pentru Antena 3.

Potrivit directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”, din momentul în care este ratificat protocolul ştiinţific de cercetare vaccinul va face obiectul unor avizări la Agenţia Naţionala a Medicamentului.

„După (n.r. – aceste etape) care urmează procedura destul de laborioasă prin care preparatul evaluat să fie adus în ţară şi pe urmă „investigatorii” vor trece la treabă împreună cu echipele lor. Noi ne gândim ca undeva într-o lună de zile să facem documentele şi să începem cu primele seturi de voluntari. Vaccinul vine prin relaţia cu Marea Britanie”, a declarant Adrian Străinu-Cercel.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite