480.000 de români, în goană după banii din jocurile de noroc online

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jocurile de noroc online au atras 480.000 de jucători români, în 2010, care au accesat site-urile de gambling, în speranţa că-şi vor rotunji veniturile. Giganţii gamblingului de pe internet câştigă, anual, peste 500 de milioane de euro din România, iar în următorii doi ani, se aşteaptă ca afacerea să depăşească un miliard de euro.

Potrivit Asociaţiei Organizatorilor de Cazinouri din România (AOCR), 480.000 de români s-au înregistrat, anul trecut, pe site-urile de gambling disponibile în România.

"Din datele estimative, putem vorbi de o piaţa de 500 de milioane de euro în prezent, care creşte cu procente importante de la an la an. În 2-3 ani, îşi va dubla valoarea", afirmă Sorin Constantinescu, preşedintele AOCR, potrivit Daily Business.

Citeşte şi:
VIDEO Şomeră cu studii superioare, la 23 de ani: „Trăiesc din poker"

PokerStars, Full Tilt Poker şi Absolute Poker, închise de FBI pentru spălare de bani

În medie, suma jucată pe internet de un român a fost de 80 de euro pe lună, în 2010. Însă expertul Sorin Constantinescu atrage atenţia că "nu toţi au jucat la acest nivel. Clienţii principali sunt patronii, angajaţii cu salarii mari, din multinaţionale, care joacă sume de mii de euro".

Românii, atraşi de succesul lui Daniel Negreanu

Doar anul trecut, piaţa gamblingului online din România a crescut cu 20%, iar experţii în domeniu se aşteaptă ca procentul va fi şi mai mare în 2011. "Sunt tot mai mulţi jucători atraşi de perspectiva unor câştiguri peste noapte. Mulţi sunt atraşi de succesul unor jucători precum Daniel Negreanu, care a căştigat 11 milioane de euro din poker. Este jucătorul cu cele mai mari câştiguri din istorie", explică Sorin Constantinescu.

40% din jucătorii online prefer pokerul

Potrivit preşedintelui AOCR, pokerul online este prima opţiune a românilor care caută venituri suplimentare prin intermediul internetului. 40% din jucătorii online prefer pokerul, 20% pariurile, iar restul jocurile de noroc din mediul virtual.

Deşi piaţa jocurilor online din ţară a ajuns la 500 de milioane de euro, suma este mică faţă de cele din alte ţări. În Franta, vânzările site-urilor de profil se ridică la 2,7 miliarde de euro, în Marea Britanie de 3 miliarde, iar în Italia de 4,5 miliarde de euro.

Află cum eludează site-urile de poker din România impozitele statului

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite