40.000 de români merg în vacanţă de Rusalii, cu 30% mai puţini ca anul trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul acesta, doar 40.000 de români vor pleca în vacanţă de Rusalii, cu 30% mai puţini decât în 2013. Aşa a anunţat Federaţia Patronatelor din Turism, conform căreia anul trecut sărbătoarea Rusaliilor a adus venituri consistente hotelierilor şi patronilor de pensiuni, asta pentru că elevii erau deja în vacanţă.

Astfel, în 2014, aproximativ 10.000 dintre români au ales litoralul, informează patronatul. În schimb, şi staţiunile montane, cele balneare şi agroturistice sunt în topul destinaţiilor alese de turişti în această perioadă. Concret, în acest sfârşit de săptămână reprezentanţii pensiunilor şi cei ai hotelurilor au anunţat că vor primi cu 25% mai mulţi turişti decât în orice alt weekend din luna mai, asta pentru că meteorologii au anunţat vreme bună.

Totuşi, atenţionează patronatul, vor fi mai puţini români în staţiuni în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, când au mers în vacanţă circa 60.000 de turişti, dintre care numai pe litoral 30.000 de persoane.

„Anul trecut, zilele libere de Rusalii au picat la sfârşitul lunii iunie, când elevii erau deja în vacanţa de vară, iar mulţi părinţi au profitat de sărbătoare pentru a pleca într-un scurt concediu undeva în ţară. În 2014, din păcate, sărbătoarea coincide cu perioada examenelor naţionale, dat fiind că marţi încep probele orale ale Bacalaureatului, de aceea mulţi români şi-au amânat concediul”, a declarat Dragoş Răducan, vicepreşedintele FPTR, citat de Mediafax.

Oferte speciale pentru turişti cu ocazia Rusaliilor

În plus, anul acesta sezonul estival începe mult mai greu, parte din cauza vremii care îi ţine acasă pe români, parte din cauza bugetului tot mai mic pe care îl alocă pentru concedii. „Zilele libere - fie de 1 Mai, de Rusalii sau pe 15 august - sunt o adevărată mană cerească pentru hotelieri, mai ales în acest context”, adaugă reprezentantul FPTR.

De Rusalii, hotelierii din staţiunile montane sau de la malul mării vin în întâmpinarea turiştilor cu oferte speciale. Prin urmare, tarifele sunt cu 30% mai mici în această perioadă.

În plus, unii proprietari oferă o masă festivă gratuită de Rusalii. Cei care vor să profite de zilele libere pentru a se relaxa vor avea acces gratuit la saună, piscină sau pot încerca tratamentele de înfrumuseţare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite