UPDATE 85.000 de pelerini participă la pelerinajul de la Şumuleu Ciuc. Mai multe zeci de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comitetul Interministerial pentru Securitate ”Vizită Papa Francisc 2019” precizează că 40.000 de pelerini sunt prezenti astăzi la evenimentele publice ale Sanctităţii Sale de la Sumuleu Ciuc.

UPDATE Papa Francisc este aşteptat sâmbătă la Şumuleu Ciuc de peste 85.000 de pelerini. Cifrele iniţiale indicau 40.000 de pelerini, 14.000 fiind din străinătate. De asemenea, 67 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Potrivit informaţiilor de la nivelul Comitetului Interministerial pentru Securitate „Vizită Papa Francisc 2019”, aproximativ 14.000 de persoane dintre cele care au intrat în România in ultimele trei zile, au declarat că vor participa la pelerinajul de la Şumuleu Ciuc. Comitetul mai  precizează ca din informaţiile  primite de la echipajele aflate la faţa locului, până la ora 9.30 au fost asistate medical 67 de persoane care participau la evenimentele de la Şumuleu Ciuc. Dintre acestea, 36 sunt copii care au suferit diverse afecţiuni medicale, generate de temperaturile scăzute înregistrate în zonă. 

20 dintre aceştia au fost deja preluaţi, în deplină siguranţă,  şi transportaţi, cu un microbuz al ISU,  la baza dealului Şumuleu pentru evaluare medicală amănunţită, urmând ca şi ceilalţi 16 sa fie transportaţi în scurt timp. 

Misiunile de acordare a asistentei medicale de urgenţă şi prim-ajutor sunt continuate de către echipajele  mobilizate la fata locului pentru buna desfăşurare a evenimentului.că 40.000 de pelerini sunt prezenti astăzi la evenimentele publice ale Sanctităţii Sale de la Sumuleu Ciuc. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite