40 de profesori au fost eliminaţi de la titularizare pentru fraudă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şi profesorii au fost prinşi încercând să trişeze la examenul susţinut joi pentru un post în învăţământul preuniversitar. În total, 40 de candidaţi au fost eliminaţi de la titularizare pentru tentativă de fraudă, în scădere, totuşi, faţă de anul trecut.

La examenul de titularizare în învăţământul preuniversitar de joi, în jur de 28.000 de candidaţi, dintre cei peste 39.000 care s-au înscris, s-au şi prezentat în săli pentru a susţine proba scrisă, sub supraveghere video. Peste 2.600 au abandonat examenul. 

Însă, 40 dintre ei au fost eliminaţi ca urmare a unor tentative de fraudă, iar 2.843 de candidaţi s-au retras (2.607 din motive personale, respectiv 236 din motive medicale)”, potrivit oficialilor Ministerului Educaţiei.

2011, de două ori mai mulţi profesori eliminaţi

Cifra este însă mai mică faţă de cea înregistrată anul trecut, când 95 de profesori au fost eliminaţi din examen, dintre care 55 pentru fraudă, dar şi faţă de numărul elevilor care au copiat la Bacalaureatul din 2012 (numai la proba scrisă la română 120 de elevi au fost eliminaţi), arată datele oficiale.

Lucrările scrise de anul acesta vor fi evaluate de comisii specializate organizate pe discipline, la nivel naţional, în 12 centre de evaluare.

Rezultatele concursului se vor afişa în fiecare centru de examen, în data de 7 august. Contestaţiile se înregistrează în perioada 7-8 august la sediile inspectoratelor şcolare judeţene (marţi, 7 august, imediat după afişarea rezultatelor, iar miercuri, 8 august, între orele 8.00-14.00). 

Rezultatele finale se vor afişa până pe 10 august.

Repartizarea candidaţilor pe posturile pentru angajare pe perioadă nedeterminată va avea loc pe 13 august, iar a candidaţilor pe posturile pentru angajare pe perioadă determinată pe 16 august, la nivelul centrelor de concurs. Iar contractele cu noii profesori vor fi semnate începând cu 1 septembrie 2012.

La examenul care a avut loc joi în toată ţara s-au înscris aproape 39.000 de candidaţi. Mulţi şi-au depus dosarul la mai multe şcoli, însă au fost nevoiţi să aleagă o singură instituţie unde vor să concureze pe post.

Pentru anul şcolar 2012-2013, au fost scoase la concurs peste 38.000 de posturi, însă doar în jur de 6.700 vizează un contract pe perioadă nedeterminată, iar aproape 31.500 sunt pe perioadă determinată, pentru suplinitori.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite