Românii blocaţi în Ungaria: 3.000 de persoane au intrat deja în ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Românii revin din Austria după ce ungurii au lăasat un coridor de trecere (Inquam)
Românii revin din Austria după ce ungurii au lăasat un coridor de trecere (Inquam)

Autorităţile sunt pe cale să rezolve criza românilor blocaţi între Austria şi Ungaria. Maghiarii le-au stabilit românilor un coridor de trecere prin care autocarele şi maşinile pot ajunge de la graniţa cu Austria la Nădlac, Cenad şi Borş.

Aproximativ 3.000 de români au ajuns deja în ţară în cursul nopţii de marţi spre miercuri, folfosind traseul pus la dispoziţie de ungurii şi securizat cu forţe de ordine şi poliţie rutieră.

Timpul de aşteptare este de aproximativ 180 de minute în vamă din cauza procedurilor care trebuie efectuate din cauza epidemiei de coronavirus. Concret, autorităţile trebuie să afle cine vine din Italia sau dintr-o zonă afectată puternic.

Au efectuat toate procedurile care sunt specifice în punctul de frontieră. Discutăm despre verificarea documentelor de călătorie, completarea declaraţiei pe proprie răspundere, efectuarea controlului medical”, a spus subcomisarul Alexandra Găvan, purtător de cuvânt Poliţia de Frontieră.

Sunt, în continuare, foarte multe autovehicule care aşteaptă să treacă punctul de frontieră. Cozile de autocare şi maşini se întind pe câţiva kilometri.

”Estimăm că numărul mijloacelor de transport care încă sunt la controlul de frontieră şi care urmează să efectueze procedurile este undeva în jurul cifrei care deja a efectuat formalităţile”, mai spune Găvan, conform Hotnews.

Românii blocaţi au putut tranzita teritoriul Ungariei doar în intervalul 17 martie ora 21-18 martie ora 5. După trecerea acestui interval ungurii nu au mai permis trecerea românilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite