251 de cazuri noi raportate în ultimele 24 de ore. Bilanţul persoanelor infectate cu noul coronavirus ajunge la 3.864

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul total al persoanelor infectate cu noul coronavirus în România a ajuns la 3.864 după ce în ultimele 24 de ore au fost raportate alte 251 de cazuri, în scădere faţă de zilele trecute. La secţiile de terapie intensivă în acest moment, sunt internaţi 141 de pacienţi.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 374 au fost declarate vindecate şi externate.

În Suceava în acest moment sunt infectate 1.215 persoane, iar în Capitală 552 de persoane. Peste 100 de cazuri sunt şi la Timiş, Arad, Neamţ, Cluj, Hunedoara, Constanţa, Galaţi.

Cele mai puţine îmbolnăviri au fost înregistrate la Harghita (un caz) şi la Tulcea (6 cazuri). 

Totodată, până acum, 148 de persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timiş, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Dâmboviţa, Vrancea, Galaţi, Caraş-Severin, Mureş şi Mehedinţi, au decedat.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt  15.980 de persoane. Alte 108.810 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. 

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 38.623 de teste. 

În ceea ce priveşte situaţia cetăţenilor români aflaţi în alte state, potrivit informaţiilor obţinute de misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 401  cetăţeni români au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu COVID-19 (coronavirus): 129 în Spania, 236 în Italia, 15 în Franţa, 8  în Germania, 4 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în Indonezia şi câte unul în Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Belgia şi SUA. 

De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) şi până la acest moment, 27 de cetăţeni români aflaţi în străinătate, 9 în Italia, 7 în Franţa, 4 în Marea Britanie, 6 în Spania şi unul în Germania, au decedat.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite