215 cazuri noi raportate în ultimele 24 de ore. Bilanţul persoanelor infectate cu noul coronavirus ajunge la 2.460

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul total al persoanelor infectate cu noul coronavirus în România a ajuns la 2460 după ce în ultimele 24 de ore au fost raportate alte 215 de cazuri noi. Nu mai puţin de 85 de oameni au fost răpuşi de noul virus. În acelaşi timp, în ultimele ore, mai multe Spitale de Capitală au fost închise parţial după ce aici au fost tratate persoane despre care nu s-a ştiut că sunt infectate.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 252 au fost declarate vindecate şi externate (84 la Bucureşti, 56 la Timiş, 26 la Iaşi, 21 la Caraş-Severin, 12 la Constanţa, 20 la Prahova, 8 la Dolj, 5 la Braşov, 8 la Cluj, 5 la Galaţi, 2 la Bihor, 1 la Brăila, 1 la Mureş, 1 la Neamţ, 1 la Alba, 1 Argeş).

Totodată, până acum, 85 de persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Craiova, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timişoara, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa, Oradea, Ialomiţa, Bihor şi Mureş, au decedat.

La ATI, în acest moment, sunt internaţi 57 de pacienţi, dintre care 34 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalţi pacienţi este deocamdată staţionară.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 12.218 de persoane. Alte 119.218 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. 

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 26.609 teste. 

Spitalul Sf Ioan din Capitală, parţial închis

În cursul dimineţii, autorităţile au anunţat că, ieri reprezentanţii Spitalului Clinic de Urgenţă Sf. Ioan au primit confirmarea testului pozitiv la COVID 19 pentru o pacientă cu vârsta de 62 de ani care realiza procedurile de dializă în secţia de nefrologie şi dializă a unităţii sanitare.

„Conducerea unităţii sanitare a luat decizia de a trimite în izolare toate cele 72 de cadre medicale care desfăşurau activitatea în acesta secţie, în ture. De asemenea, celor 9 rezidenţi de pe secţie li s- a solicitat să rămână acasă. Menţionăm că toate cadrele medicale sunt asimptomatice şi vor fi testate”, au anunţat reprezentanţii spitalului. Secţia de Nefrologie a fost închisă.

Spitale din Bucureşti atinse de virus

Asta după ce tot ieri, Spitalul de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” anunţa că 24 de cadre medicale au fost infectate cu coronavirus, testarea făcându-se după ce acestea au prezentat simptome.

Şi Spitalul Universitar Bucureşti a anunţat un deces provocat de COVD-19. este vorba despre o femeie de 84 de ani din Capitală care a ajuns la Camera de Gardă pe 26 martie. Cazul a fost raportat la Direcţia de Sănătate Publică, dar angajaţii de aici nu ar fi transmis mai departe informaţia către Institutul Naţional de Sănătate Publică. În acest moment în Spitalul Universitar se desfăşoară o anchetă epidemiologică.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite