19 muncitori din India, internaţi cu COVID-19 în spitalele bucureştene „Matei Balş“ şi „Victor Babeş“. Muncitorii sunt angajaţi ai unor firme din Ilfov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto EPA EFE (arhivă)
Foto EPA EFE (arhivă)

19 muncitori din India sunt internaţi în prezent la spitalele bucureştene „Matei Balş“ şi „Victor Babeş“, după ce au fost depistaţi pozitiv cu infecţia cu SARS-CoV-2, au declarat pentru Adevărul surse din DSP Bucureşti.

Unul dintre muncitorii indieni a ajuns în România pe 15 aprilie, a fost testat cu test rapid pe 20 aprilie şi a fost izolat cu alţi nouă muncitori indieni, de asemenea pozitivi la COVID-19. Izolarea a fost dispusă de angajatorul român, o firmă din Ilfov. Muncitorii au fost cazaţi în apartamente din Popeşti Leordeni.

Două firme din Ilfov au angajaţi din India. Una are 26 de muncitori veniţi în România în 2020, iar o altă firmă are 9 muncitori, care au sosit în ţară luna trecută, când India nu era pe lista ţărilor cu interdicţie de călătorie.

Muncitorii au prezentat teste PCR negative la sosire. Angajatorul ar avea ca regulă carantinarea pentru cinci zile a muncitorilor la sosire şi testarea ulterioară.

Muncitorii sosiţi luna trecută se aflau în izolare, după ce testele rapide folosite au indicat că ar fi infectaţi cu SARS-CoV-2. După ce unul dintre muncitori s-a simţit rău şi a fost chemată salvarea, medicii au decis sa-i interneze pe toţi când au aflat că sunt veniţi din India.

Medicii au recoltat probe care urmează a fi analizate, iar DSP va demara duminică ancheta epidemiologică inclusiv la adresele apartamentelor din Popeşti Leordeni unde au fost cazaţi muncitorii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite