UPDATE 49 de cazuri noi confirmate marţi. Bilanţul total al cazurilor din România ajunge la 217

0
Publicat:
Ultima actualizare:
16 persoane s-au vindecat, urmând ca alte 3 persoane să fie externate astăzi FOTO Inquam Photos
16 persoane s-au vindecat, urmând ca alte 3 persoane să fie externate astăzi FOTO Inquam Photos

Totalul cazurilor confirmate de coronavirus în România a ajuns marţi la 217, după ce autorităţile au anunţat marţi 49 de noi cazuri. Din cele 217 persoane, 19 s-au vindecat şi au fost externate.

UPDATE: Numărul total al persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns în România la 217, după ce alte 33 de cazuri au fost confirmate în ultimele ore. În total, marţi au fost confirmate un număr record de 49 de cazuri noi. 26 de cazuri sunt din Bucureşti, iar 22 sunt contacţi direcţi ai poliţistului internat la Spitalul „Dimitrie Gerota”. 

Marţi dimineaţă, la informarea de la ora 10.00 fuseseră confirmate doar 16 cazuri noi.

„Au fost înregistrate alte 16 noi cazuri de îmbolnăvire, după cum urmează: 7 în Iaşi, 2 în Suceava, 2 în Neamţ şi câte unul în Ialomiţa, Mureş, Botoşani, Bistriţa Năsăud şi Vrancea. Persoanele confirmate pozitiv au vârste cuprinse între 21 şi 65 de ani. De asemenea, din cele 184 de persoane confirmate pozitiv 16 au fost declarate vindecate şi externate (15 din spitalul din Timişoara şi unul de la Bucureşti). În cursul acestei zile vor mai fi externate alte trei persoane de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru a precizat că este vorba de persoane aflate în izolare sau carantină, fapt ce oferă încredere că transmiterea comunitară poate fi amânată.

„Cele 16 cazuri noi sunt persoane aflate fie în izolare sau în carantină. Acest fapt ne dă încrederea că putem amâna etapa transmiterii comunitare în România. Atâta timp cât oamenii ne dau informaţiile corecte şi se izolează putem reuşi acest lucru. Încă de la început anchetele epidemiologice se desfăşoară pe scară largă, tocmai pentru a controla acest fenomen”, a precizat acesta.

De asemenea pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 3282 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 16610 persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. 

Până în prezent, au fost înregistrate 36 de dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

28.000 de angajaţi MAI la datorie

Începând de ieri, odată cu declararea stării de urgenţă, la nivel naţional au acţionat aproximativ 28.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne – poliţişti, pompieri, jandarmi şi poliţişti de frontieră.

Astfel, „doar în ultimele 24 de ore, pompierii şi personalul SMURD au efectuat 42 misiuni de transport pentru 153 persoane către diverse unităţi spitaliceşti, precum şi la centrele de carantină existente în mai multe judeţe din ţară”, au transmis autorităţile.

Pentru răspunsul la celelalte urgenţe medicale sunt asigurate în medie de aproximativ 390 echipaje SMURD, însumând 42 autospeciale pentru transport victime multiple, 340 ambulanţe de prim-ajutor şi  terapie intensivă mobilă, respectiv 7 autospeciale neonatologie. În total, în misiunile curente au fost angrenaţi peste 5000 de pompieri.

De asemenea, au fost angrenaţi în misiuni specifice, ordonate de conducerea Ministerului Afacerilor Interne, peste 10.000 de poliţişti, 4.500 de poliţişti de frontieră şi peste 7.000 de jandarmi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite