112.800 doze de vaccin Moderna sosesc miercuri în ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vaccinul Moderna se administrează din data de 4 februarie 2021 Foto: Arhivă
Vaccinul Moderna se administrează din data de 4 februarie 2021 Foto: Arhivă

112.800 doze de vaccin Moderna sosesc miercuri, 14 iunie, în România şi vor fi stocate în depozitul Companiei Nationale “Unifarm” SA. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin sunt aduse în Bucureşti pe cale terestră, a anunţat Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) .

Potrivit CNCAV, dozele vor fi depozitate la Compania Natională “Unifarm” SA, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional.

Depozitul Companiei Nationale “Unifarm” SA este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman. 

Până în prezent, 1.479.600 de doze Moderna au fost recepţionate, iar 722.188 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei. 

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, periodic, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei.

Vaccinul Moderna se administrează din data de 4 februarie 2021.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite