112 români cu boli grave de sânge au beneficiat de transplant cu celule stem hematopoietice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

112 români care sufereau de boli grave de sânge au beneficiat de transplant cu celule stem hematopoietice de la donatori voluntari neînrudiţi, în centrele de transplant medular din Bucureşti, Timişoara şi Târgu Mureş.

Alte zeci de bolnavi sunt pe listele de aşteptare, spune dr. Aurora Dragomirişteanu, directorul Registrului Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice.

„Găsirea unui frate sau soră de sânge care să fie perechea unui pacient care are nevoie de transplant de celule stem hematopoietice este ca găsirea unui ac în carul cu fân. Cei diagnosticaţi cu o boală gravă de sânge au nevoie de un transplant de celule stem, cât mai curând posibil”, a declarat Aurora Dragomirişteanu, directorul Registrului Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice (RNDVCSH).

Ziua Mondială a Donatorilor de Celule Stem

RNDVCSH sărbătoreşte, sâmbătă, Ziua Mondială a Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice, alături de peste 50 de Registre din întreaga lume.

„Alătură-te şi tu caravanei şi vino în Parcul Drumul Taberei sâmbătă, la ora 12, unde într-o atmosferă specială, plină de veselie şi energie, mulţumim celor care au donat şi au salvat vieţi", este îndemnul organizatorilor campaniei "Donează o şansă la viaţă”, aflată la a patra ediţie.

Cei care doresc se pot înscrie pe loc în Registrul Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice. Organizată de către RNDVCSH împreună cu unităţile sanitare care au centre de înscriere a donatorilor, laboratoare de testare, centre de donare şi centre de transplant de celule stem hematopoietice, campania este dedicată conştientizării importanţei de a ne menţine sănătatea şi de a avea un stil de viaţă activ, dar şi informării şi sensibilizării persoanelor sănătoase cu vârsta între 18 şi 45 de ani, care se pot înscrie pentru a deveni donatori voluntari de celule stem hematopoietice.
 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite