Primele două cazuri de coronavirus din Europa detectate în Franţa / Al doilea caz de coronavirus confirmat în SUA

Primele două cazuri de coronavirus din Europa detectate în Franţa / Al doilea caz de coronavirus confirmat în SUA

Franţa confirmă două cazuri de coronavirus - primele diagnostice din Europa. Ministrul francez al Sănătăţii, Agnes Buzyn, a declarat vineri că două cazuri de coronavirus au fost diagnosticate în Franţa, un caz în sud-vestul oraşului Bordeaux şi un altul la Paris. Ambii pacienţi au fost recent în China. Autorităţile franceze se aşteaptă ca numărul cazurilor să crească.

Evoluţia gripei în România

Evoluţia gripei în România

Gripa a evoluat cu intensitate scăzută, numărul cazurilor de gripă clinică este cu 40% mai mic comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Numărul total de cazuri este de 1.389 la nivel naţional iar numărul deceselor este 3 până joi, data raportării de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Sorina este fericită în America. Statul român monitorizează adopţia

Sorina este fericită în America. Statul român monitorizează adopţia

Monitorizările post-adopţie realizate de autorităţile americane pentru Sorina Sacarin, fetiţa din Baia de Aramă care a fost adoptată anul trecut de o familie de cetăţeni români cu domiciliul în SUA, arată o integrare lină a acestui copil, a declarat pentru Agerpres preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii (ANDPDCA), Mădălina Turza.

Ce am spune despre noi dacă ne-am întâlni cu un extraterestru ? O întrebare care circulă de ceva vreme în anturajul meu. O primă concluzie ar fi asta, că avem aceeaşi matrice şi suntem biologic diferiţi. Cantitătile şi calităţile din chimia corpului ne fac unici. Putem spune, deci, că matricea noastră este condiţionată de diversitate.

acum 4 zile · comentarii (5)

O societate sănătoasă din punct de vedere moral se indignează când află că un primar a întreţinut relaţii sexuale cu minore care erau traficate de un proxenet pentru exploatare sexuală. Indignarea şi delimitarea arată consideraţie morală faţă de aceste fete exploatate sexual. Totodată ne spun şi că o societate şi-a dezvoltat anticorpi ca să nu mai tolereze în mijlocul ei fapte care încalcă drepturile fetelor şi ale femeilor.

acum 6 zile · comentarii (46)

S-a stins din viaţă, la Paris, regizorul Laurenţiu Azimioară, creatorul Teatrului de l’Orme. L-am cunoscut în 2008 când, provocând destăinuirile dure ale unui exilat din anii 1980, am dat fascinată peste personalitatea unui lord desăvârşit, înnobilat de propria erudiţie şi eleganţă.

acum 12 zile · comentarii (0)

În sănătate multe reguli nu sunt respectate, dar există şi reguli care trebuie sancţionate de urgenţă prin intervenţia Ministerului Sănătăţii. Sunt capcane create fără rea intenţie, dar care fac ulterior victime. Costurile medicale generate de tratamentul şi transferul arilor arşi pot reprezenta o astfel de capcană.

acum 12 zile · comentarii (3)

Pentru că e iarnă şi e frig şi, uneori, bate vântul îngheţat peste câmpia goală unde locuiesc, nu departe de Bucureşti, gândul merge, fără voie, undeva la est, unde, acum vreo zece ani şi ceva, eram locuitor pe o stradă, Mosfilmovskaia, cunoscută pentru studiourile de filme care au produs filme celebre, printre care şi cunoscutul „Moscova nu crede în lacrimi“. Şi pentru misiunile diplomatice, mai ales ale unor state est europene.

acum 15 zile · comentarii (1)
Postari Recente