Ministrul Sănătăţii anunţă că a discutat cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate despre posibilitatea de a compensa unele vaccinuri

Ministrul Sănătăţii anunţă că a discutat cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate despre posibilitatea de a compensa unele vaccinuri

Ministerul Sănătăţii vrea să crească accesibilitatea la vaccin şi a iniţiat discuţii cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pentru compensarea anumitor vaccinuri, precum cele care se adresează pacienţilor cu boli cronice şi cele de tip HPV,  a declarat, marţi, ministrul  Alexandru Rafila, în cadrul unei dezbateri oline organizată de DC News.

Motivele certurilor românilor în vacanţă: „Brusc, petrec prea mult timp în prezenţa partenerului”

Motivele certurilor românilor în vacanţă: „Brusc, petrec prea mult timp în prezenţa partenerului”

Planificată minuţios, prevăzută în bugetul familiei şi îndelung aşteptată, vacanţa de vară se transformă de multe ori în motiv de supărare pentru unii români, ba chiar devin cunoscute certurile care răsună, uneori, chiar de la intrarea în recepţia hotelului. Beatrice Popescu, psihoterapeut, explică motivele şi cum putem face ca vacanţa să nu mai fie sursă de stres.

Bilanţ COVID. Aproape 4.000 de cazuri înregistrate în ultima săptămână, cu peste 1.300 mai multe decât la raportarea anterioară / coronavirus

Bilanţ COVID. Aproape 4.000 de cazuri înregistrate în ultima săptămână, cu peste 1.300 mai multe decât la raportarea anterioară

Ministerul Sănătăţii a anunţat că în perioada 20 - 26 iunie 2022 au fost înregistrate 3.974 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 1.365 mai mult faţă de săptămâna anterioară. 547 dintre cazurile noi din ultima săptămână sunt ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Subiectul „avort” se reactivează în spaţiul public. Fie că vorbim despre legea din Polonia, fie de decizia Curţii Supreme din SUA, avem voci aici, în România, care susţin clar şi răspicat „Nu, dom’le, în ţara asta recunoaştem dreptul femeilor la autonomie corporală! Noi nu am uitat Decretul 770 din 1966.” Chiar aşa să fie?

acum 7 ore · comentarii (10)

Este omul un automat moral? Are el reflexe „bune”, posedă el instinctul binelui? Dacă este aşa, atunci suntem în plin paradox moral: ar însemna că omul acţionează din propria lui voinţă abia atunci când se eliberează de „natura” lui şi săvârşeşte primul act împotriva ei; îşi dobândeşte libertatea – adică însăşi condiţia fundamentală a actului moral – alegând răul.

acum 7 zile · comentarii (8)

”Livada de vişini” poate reprezenta, în mod concomitent, un pod între viaţă şi moarte, o punte între trecut şi viitor, un purgatoriu încremenit între lumi. Deşi, optica teatrală este variată în interpretare, povestea din spatele acestei piese scrise de A.P.Cehov descrie apusul unei lumi, respectiv lumea aristocraţiei şi în mod subsecvent, universul unor mesteşuguri (precum cel al vişinilor), deprinderi şi bune practici de politeţe şi convieţuire.

acum 11 zile · comentarii (0)

„Brăţară de aur” cândva, când definea stăpânirea unui meşteşug, munca a devenit în timp subiect de glume, precum cea care o numeşte „sănătate curată” şi o recomandă… celor bolnavi. S-ar putea crede că această luare în derâdere e consecinţa degradării moravurilor şi a vremurilor tulburi pe care le trăim. Însă, judecând după relatările din alte epoci, raportarea românilor la muncă este, în linii mari, aceeaşi.

acum 22 zile · comentarii (2)

În timp ce copiii din oraşele dezvoltate ale ţării pleacă de Ziua lor în excursii sau tabere de scurtă durată, merg la teatru, film, cofetărie, participă la evenimente cultural-educative organizate de autorităţile publice cu dare de mână, copiii din mediul rural se joacă pe tăpşan, între două activităţi desfăşurate în gospodării.

acum 28 zile · comentarii (1)

Bătrânul s-a stins într-o zi vineri, la o oră după ce o asistentă medicală spusese că situaţia lui s-a stabilizat. Dimineaţa l-a vizitat fiica cea mare, era bine, s-a liniştit - credea că rămăsese singur în spital -, după masă a venit, însă, telefonul. Asta e. 89 de ani. Toată lumea se aştepta la aşa ceva, dar, când se întâmplă, parcă se rupe ceva.

acum 28 zile · comentarii (4)

Niciodată până la mesajul Jacindei Ardern, articulat impecabil atât în cheile sale politice, cât şi în parametrii de politici publice derivaţi, rostit în cadrul Harvard Commencement 2022 cu forţa unui prim-ministru (Noua Zeelandă) care ştie foarte bine ce spune şi ce face, eu nu am văzut un politician de calibru greu care să tragă un semnal de alarmă atât de serios cu privire la potenţialul distructiv al algoritmilor inteligenţei artificiale.

luna trecuta · comentarii (5)
Modifică Setările