VIDEO Sfânta Parascheva câştigă alegerile. Sătui de politicieni şi de preoţi, românii îşi pun speranţele în moaşte: „Îl iubesc ca sarea în ochi pe Dragnea”

VIDEO Sfânta Parascheva câştigă alegerile. Sătui de politicieni şi de preoţi, românii îşi pun speranţele în moaşte: „Îl iubesc ca sarea în ochi pe Dragnea”

An de an, în luna octombrie, la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, sute de mii de credincioşi din toate colţurile ţării vin să se închine la racla Sfintei Parascheva. Mulţi dintre cei care s-au adunat în acest an sunt dezamăgiţi şi de preoţi şi de clasa politică, considerând că merită să facă drumul până la „Ierusalimul Moldovei”, pentru că le-a rămas numai speranţa în Dumnezeu. Deşi au stat şi peste zece ore la coadă, „consideră că e repede”.

De ce femeia ia numele soţului după căsătorie şi nu invers

De ce femeia ia numele soţului după căsătorie şi nu invers

Femeile care-şi păstrează numele de „fată” chiar şi după căsătorie sunt considerate individualiste, egoiste şi antagoniste faţă de unitatea familiei. Forţa tradiţiei este un contribuitor puternic - pentru multe cupluri, posibilitatea ca soţul să-şi schimbe numele este o opţiune invizibilă, plasând în întregime povara schimbării de familie asupra femeilor.

Cu ani în urmă, m-au contactat nişte experţi care lucrau în Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării cu ideea unei colaborări. „Băi Gelu, hai să lucrăm şi cu aştia de la ORA (Oficiul Român pentru Adopţii) şi să demarăm o campanie prin care să-i facem pe oameni să-nţeleagă că atunci când adoptă nu «îşi aleg» un copil, ci mai degrabă copilul îi alege pe ei!“.

acum 23 ore · comentarii (70)

Deputaţii au votat facilitarea importului de forţă de muncă străină în România. Date fiind cifrele ridicate de pierdere de populaţie a României, luarea unor astfel de decizii legislative nu surprinde. Nu surprinde nici că aceste decizii vin să compenseze lipsa de strategie a elitelor româneşti de a convinge pe cei plecaţi din ţară să se întoarcă şi să investească experienţa şi capitalul acumulate afară în economia românească.

Nu vrei să te implici în viaţa cetăţii? Foarte bine, este dreptul tău. Cu toate acestea unele decizii necesită a fi luate, iar lipsa de interes şi mai ales îndemnul la boicot nu trebuie să fie calea prin care anumite minorităţi îşi impun voinţa în faţa majorităţii.

acum 2 zile · comentarii (29)

Am aflat, în sfârşit, câţi dintre români susţin normalitatea. Am aflat, datorită referendumului, cine sunt cei care menţin încă neclintită valoarea naturală a familiei. Ne-am confruntat cu dezbateri, cu instigări la ură, cu jigniri impardonabile… am fost puşi faţă în faţă cu boicotarea acestui referendum şi, totuşi, încă au rămas români care au apărat viitorul familiei naturale.

acum 2 zile · comentarii (7)

Au trecut 8 ani de când ai plecat şi încă nu înţeleg de ce a trebuit s-o faci atât de repede. Acum, când eşti mult prea departe pentru a veni să te văd, înţeleg mult mai bine sensul rugăminţilor tale să vin mai des pe-acasă. „Ai să ai timp, tată, când oi fi pe masă“ s-a transformat în durere şi reproş atunci când a fost mult prea târziu.

acum 5 zile · comentarii (2)