Ce spune preşedintele ANPC despre riscul contaminării cu noul coronavirus prin consumul de alimente / coronavirus

Ce spune preşedintele ANPC despre riscul contaminării cu noul coronavirus prin consumul de alimente

Şeful Direcţiei Generale Control şi Supraveghere Piaţă şi Armonizare Europeană din cadrul ANPC, Paul Anghel, explică că nu există dovezi care să arate că virusul Sars-CoV-2 s-ar transmite prin consumul de alimnte şi spune că rezultatul studiului arătat de Universitatea din Bucureşti este în contradicţie cu poziţia Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) precum şi a Autorităţii Europene pentru Siguranţă Alimentară (EFSA)

Studiu: SARS-CoV-2 va suferi mutaţii chiar şi după apariţia unui vaccin. Virusul devine din ce în ce mai contagios / coronavirus

Studiu: SARS-CoV-2 va suferi mutaţii chiar şi după apariţia unui vaccin. Virusul devine din ce în ce mai contagios

Un studiu realizat de cercetătorii americani arată că noul tip de coronavirus devine din ce în ce mai contagios şi că virusul va suferi mutaţii chiar şi după apariţia unui vaccin. Teoriile au fost confirmat şi de biologul Răzvan Popescu-Mirceni, care a explicat într-o intervenţie la Digi24 că în câţiva ani virusul îşi va creşte nivelul de contagiozitate.

Monica Pop, după ce s-au trimis SMS-uri false, în Bucureşti, care le confirmau oamenilor că au COVID-19: „Desigur, ca să nu meargă la vot! Doamne, unde s-a ajuns!“

Monica Pop, după ce s-au trimis SMS-uri false, în Bucureşti, care le confirmau oamenilor că au COVID-19: „Desigur, ca să nu meargă la vot! Doamne, unde s-a ajuns!“

Medicul oftalmolog Monica Pop a reacţionat, după ce pacienţii de la complexul Caraiman, din Sectorul 1 al Capitalei, au primit un SMS care spunea că ar fi avut COVID-19. Mesajul a fost fals şi a fost transmis după ce s-a furat o bază de date. Monica Pop spune că totul s-a pus la cale ca să împiedice oamenii să meargă la vot. De aceea, îi sfătuieşte să participe, indiferent de vârstă.

Plictisiţi de distanţare şi izolare, unii consideră că a cam sosit timpul să nu mai băgăm în seamă pandemia, alţii sunt preocupaţi de tratamente şi de vaccinul care ar putea să oprească această molimă.  În ultimele zile, numeroase controverse sunt ridicate în spaţiul public privind vaccinul anticovid, când va apărea, cum va fi distribuit, când şi dacă vom avea acces la el.

acum 2 zile · comentarii (10)

„Bombardementul mediatic ne aruncă într-un climat anxiogen în care, în mod paradoxal, până şi moartea capătă o dimensiune abstractă: un mort este doar un număr într-o statistică. Nimic din suferinţa celui care moare, singur, sufocat de coronavirus, nu ajunge până la noi. Aceasta este o dovadă copleşitoare a subdezvoltării noastre spirituale. Însă există o altă soluţie.”

acum 3 zile · comentarii (2)

Mereu vor fi pomeni cu iz politic, niciodată nu vor dispărea paraziţii (fie ei profitori ai sistemului de protecţie socială, fie „lipitori de afişe” angajaţi în instituţiile publice pe posturi ce n-ar trebui să existe), tot timpul va fi ceva de promis. E o boală ce pare fără leac, deşi leacul e la îndemâna tuturor.

acum 3 zile · comentarii (12)

Pe 25 septembrie 2020 aniversăm cinci ani de la adoptarea Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă, cu prilejul întrunirii Adunării Generale a ONU de la New York, când 193 de state membre ONU au asumat implementarea obiectivelor de dezvoltare durabile, printre statele semnatare fiind şi România.

acum 4 zile · comentarii (0)

Există în diaspora o elită culturală românească demnă de toată admiraţia, care reprezintă cu demnitate cultura, obiceiurile şi tradiţiile româneşti. Departe de România, descoperim că sunt români care îşi îndeplinesc cu onoare misiunea de ambasadori ai limbii române.

acum 9 zile · comentarii (5)

Faptul că propaganda rusă este extrem de activă în statele occidentale este deja un truism, mii de analize realizate în ultimii ani expunând acest lucru. Neputând concura economic sau politic cu spaţiul euroatlantic, care devine din ce în ce mai atractiv pentru state aflate în imediata sa vecinătate, Moscovei îi rămâne alternativa de a încerca să destabilizeze NATO şi UE din interior.

acum 9 zile · comentarii (38)

Ne aflăm din nou într-un moment când nedreptăţile şi injustiţia sunt la apogeu, hrănite şi îngrăşate tot de mai marii demnitari ai zilei şi de legile strâmbe făcute de aceştia. Iar unii dintre aceşti demnitari ai zilei au profitat să urce la butoane pe spatele zecilor, sutelor de mii de români care, anii trecuţi, au ieşit în stradă să ceară o justiţie liberă şi independentă!

acum 9 zile · comentarii (4)

« Încătuşarea corpului în spaţiul restrâns de acasă a fost însoţită de o descătuşare interioară. Prin urmare, în ciuda izolării, am avut un puternic sentiment de libertate. Faptul de a scrie a fost, cred, un mecanism psihologic de apărare. Pentru mine, ieşirea interioară din izolare din timpul stării de urgenţă a fost cred mai importantă decât ieşirea ulterioară a corpului. »

acum 10 zile · comentarii (0)

Se scrie de multă vreme despre acest subiect. Degeaba. Dacă la un buget al ţării de 200 miliarde de euro, nu găseşti de cuviinţă să aloci câteva zeci de milioane pentru a nu expune sute de mii de copii riscurilor de sănătate, asta nu poate fi decât nesimţire. Să nu aud că e treaba primarilor. Şi dacă primarii sunt indolenţi, inculţi, nesimţiţi, statul ignoră sănătatea a sute de mii de copii?

acum 11 zile · comentarii (25)

Am iniţiat un proiect legislativ care obligă angajatorii să dea o cotă parte din profit angajaţilor de 7.5%. Concret, dacă ai o firmă cu 10 angajaţi şi un profit de 100.000 de lei, dai 7.500 de lei angajaţilor. Există şi facilităţi fiscale, în sensul în care angajatorii sunt scutiţi din plata acestor sume de contribuţia pentru sănătate şi asigurări sociale.

acum 11 zile · comentarii (90)

Weekendul trecut, un videoclip în care trei adolescente agresau o a patra a devenit viral. Te uitai la videoclip şi nu îţi venea să crezi: este asta realitatea adolescenţilor din România? Asta este generaţia care vine din urmă? Dacă asta este generaţia care vine din urmă, s-a zis cu noi, nu? Cum am putut să închidem ochii atâta timp la realitatea asta cruntă, răspunsul este simplu: din superficialitate şi pentru comoditatea stării de fapt.

acum 15 zile · comentarii (43)
Postari Recente