Ziua Porţilor Deschise la Palatul Victoria. „Guvernul să facă locuri de muncă pentru a nu mai fi nevoie să mergem în străinătate să muncim ca sclavii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Palatul Victoria a fost aproape gol. Jurnaliştii şi oficialii Guvernului au fost prezenţi în număr mare, vizitatorii nu. FOTO Radu Eremia
Palatul Victoria a fost aproape gol. Jurnaliştii şi oficialii Guvernului au fost prezenţi în număr mare, vizitatorii nu. FOTO Radu Eremia

Palatul Victoria a putut fi vizitat, joi, de oricine doreşte să vadă cum e să stai pe fotoliul de premier. Dacă la precedenta zi a Porţilor Deschise lumea s-a înghesuit să vină să vadă sediul Guvernului, de această dată numărul oficialilor de la Guvern şi al jurnaliştilor l-a depăşit pe cel vizitatorilor. În acest context, premierul Cioloş s-a văzut doar cu două grupuri de copii, refuzând să dea ochii cu jurnaliştii.

Sediul Guvernului şi-a deschis porţile cu ocazia „Săptămânii altfel“ pentru a permite să fie vizitată de cât mai multe persoane, în special elevi sau studenţi, dar şi de cetăţeni simpli care au vrut să vadă unde lucrează echipa guvernamentală. De la intrarea în Palatul Victoria s-a putut observa că lumea nu s-a înghesuit să vină. În timp ce în urmă cu cinci luni, la 1 Decembrie, clădirea era neîncăpătoarea, de această dată, cei veniţi puteau umple cu greu o sală mai mare.

Unul dintre oficialii de la Victoria s-a oferit de la început să facă poze celor care nu găseau o a doua persoană care să imortalizeze momentele din sediul Guvernului „Vreţi să vă fac poze. Văd că nu mai este nimeni cu dumneavoastră“, declarat acesta, având şi o explicaţie pentru lipsa vizitatorilor.

Palatul Victoria

Un Guvern aproape gol. FOTO Radu Eremia

„E foarte frumos afară, dar  e perioada sărbătorilor. Nu mai vine aşa de multă lume. Bine că mai vin educatoarele şi învăţătoarele cu copiii de la şcoli şi grădiniţe“, a adăugat oficialul de la Victoria care a refuzat să-şi dea numele.

Presa, dată afară din sală

La ora 12 a fost programată venirea lui Dacian Cioloş în sala de şedinţe. Premierul nu a vrut să participe şi presa, ci să fie lăsat singur cu două grupuri de copii. Presa a fost dusă într-un spaţiu amenajat pentru a putea lua declaraţii. Însă, surpriză. În jur de 12.30, presa a fost anunţată că premierul nu va veni să dea o declaraţie.Liderul de la Palatul Victoria a plecat în grabă spre întâlnirea cu mult mai cunoscutul preşedinte al Ucrainei, Petro Poroşenko, pentru masa de prânz.

Reveniţi în sala de şedinţe a Guvernului presa a putut vorbi cu cei care au participat la  întâlnirea de zece minute cu cei mici. Unul din copiii aflaţi în sală la „şedinţa“ cu Cioloş le-a spus jurnaliştilor că premierul „l-a întrebat ce ar face pentru ţară“. Răspunsul copilului nu a mai venit, fiind emoţionat. „Nu prea am ştiut ce să-i răspund“.

Câţiva vizitatori au încercat fotoliul de premier, au dat mesaje „miniştrilor“ şi şi-au făcut fotografii în sală. Printre cei veniţi era şi un grup de elevi veniţi din Valea Jiului de la Colegiul Tehnic Constantin Brâncuşi din Petrila, judeţul Hunedoara.

Legi mai clare şi stabile

„Dacă tot a fost ocazia asta cu Ziua Porţilor deschise am venit să vedem şi Guvernul. Noi voiam să mergem la muzeul de peste  drum (n.r.-Grigore Antipa). Din păcate nu am apucat să-l prindem şi pe prim-ministru. Am înţeles că a fost mai devreme aici“ a declarat Andrei Szobo, profesorul care-i însoţea pe elevii veniţi tocmai din Valea Jiului.  

O elevă mai îndrăzneaţă a vorbit despre ceea ce vor ei, ca adolescenţi de la Guvern. „Cel mai important pentru noi e ca oamenii de la putere să facă ceva pentru crearea locurilor de muncă, pentru a putea să ne întreţinem şi noi familiile să nu mai fie nevoie să plecăm în străinătate să muncim ca sclavii la nemţi sau alţii. E cel mai important lucru“, a declarat Alina, eleva a Colegiului „Constantin Brâncuşi“. Profesorul a completat că bine ar fi să fie făcute cel puţin  legi clare  care să le permită lor să poată să-şi facă mici afaceri.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite