VIDEO Moţiunea de cenzură a trecut. Dragnea: PSD a ieşit întărit din această moţiune. Grindeanu: Viitorul premier să nu creadă în prietenia cu Dragnea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Sorin Grindeanu şi liderul PSD Liviu Dragnea au devenit din prieteni adversari. FOTO Inquam
Premierul Sorin Grindeanu şi liderul PSD Liviu Dragnea au devenit din prieteni adversari. FOTO Inquam

Guvernul Grindeanu a fost demis, după ce moţiunea de cenzură iniţiată de PSD a fost adoptată cu 241 de voturi „pentru“, aşadar o diferenţă de doar 8 voturi. Klaus Iohannis a convocat luni partidele la consultări pentru a desemna un nou prim-ministru. Parlamentarii PSD au votat cu bilele la vedere, pentru a nu fi acuzaţi de trădare, în timp ce aleşii Opoziţiei s-au abţinut de la vot, acuzând că asistăm la un război între „două găşti din PSD“.

Declaraţie de presă susţinută preşedintele PSD, Liviu Dragnea, după votul asupra moţiunii de cenzură

UPDATE Liviu Dragnea, despre moţiunea de cenzură

Azi, prin votarea moţiunii e cenzură, România a reintrat în normalitate. A fost o acţiunea politică asumată de PSD şi ALDE, ne-am asumat şi riscul. Am preferat să nu minţim cetăţenii, să nu ne prefacem că lucrurile merg foarte bine, de dragul de  a salva nişte aparenenţe. Pentru noi e esenţial programul de guvernare care schimbă România în bine. PSD a ieşit întărit din această moţiune. Sunt presiuni din toate părţile pentru ca această coaliţie să nu ducă programul de guvernare până la capăt. 

Mai are PSD şi ALDE majoritate stabilă în Parlament?

Din câte ştiu eu majoritatea e mai mare ca minoritate. În condiţiile în care în toateă această încleştare noi am avut majoritate calificată, înseamnă că avem mai multe voturi. Nu se pune problema majorităţii pentru noul Guvern. 

Când încep discuţiile pentru noul premier şi Guvern?

Duminică dumpă amiază vom avea o discuţie cu grupurile parlamentare, anterior fiind o discuţie în Comitetul Executv. Aşadar, vom avea o propunere pentru a merge la preşedintele Klaus Iohannis. Mai întâi propunem premierul, apoi echipa de miniştri. 

Aveţi certitudini că Iohannis va numi un premier propus de dumneavoastră?

Sunt absolut convins că luni, la consultări, va accepta propunerea. 

Despre ce oameni de afaceri vorbeaţi când v-aţi referit la oamenii lui Grindeanu?

Erau mai mulţi oameni. De exemplu, Costi Iacov care mergea peste oamenii din Guvern, suna oamenii din partid. 

Aţi vorbit până acum cu Klaus Iohannis?

Nu, nu am vorbit. DIn moment ce a fost o reacţie a purtărorului de cuvânt. 

Ce se întâmplă cu cei care au votat împotriva moţiunii de cenzură?

Nu se întâmplă nimic. Domnul Grindeanu nu va avea de suferit. Nu mai are de suferit. El ar trebui să fie atent la cei cuc are s-a aliat. 

Parlamentarii care au votat împotriva liniei partidului vor fi sancţionaţi?

Rămâne să stabilească organizaţiile locale. astăzi nu vorbim despre vânătoarele de vrăjitoare. Fiecare organizaţie va discuta fiecare caz în parte. 

Ce profil va avea noul premier?

Să fie un om corect, responsabil, să aibă capacitatea de implementare a programului de guvernare, un om cinstit.

Aveţi variante de premier? Câte sunt?

Eu am 4 variante. Şi doamne, şi doamne. Ca să citez din alt coleg: altă întrebare. Avem toate argumentele să finalizăm săptămâna viitoare votul pentru noul Guvern. dacă avem luni răspunsul de la Cotroceni, finalizăm votul săptămâna viitoare.

Aţi mai discutat cu parlamentarii UDMR?

Am discutat şi cu UDMR în aceste zile să vedem dacă susţin sau nu moţiunea. Niciodată în aceste zile, nici eu, nici Tăriceanu, nu a avut discuţii pentru a face un troc, aşa cum s-a spus. Aşa ceva nu e permis. 

Grindeanu avertiza că orice premier aţi pune ar putea păţi ca el. Ce garanţie aveţi?

Doar garanţiile în urma discuţiilor serioase care vor fi purtate cu mine şi Tăriceanu.

Aţi vorbit de presiuni şi ameninţări la adresa colegilor?

Unii colegi au fost ameninţaţi cu dosare. Au fost ameninţaţi. Am şi pe sms-uri (aceste ameninţări - n.r.). Colegii noştrii au fost oripilaţi. SUntem în anul 2017. Faptul în sine este grav.

I-aţi cerut să adopte OUG13 sau OUG14?

S-a discutat în ziua de joi, în CExN faptul că Sorin Grindeanu e premierul şi va rămâne premier. OUG 13 s-a dat marţea.

UPDATE Sorin Gridneanu, declaraţii de presă după moţiunea de cenzură 

Le mulţumesc tuturor celor care mi-au fost alături în aceste zile. O să-mi fac datoria până când ţara va avea un Guvern funcţional. Sper ca votul de azi din Parlament să nu fie o mare greşeală, iar PSD să numească viitorul premier. PSD nu înseamnă nici Dragnea, nici Grindeanu. Acest partid trebuie să rămână unit. Voi rămâne în PSD. Acest partid nu trebuia să-şi dea jos propriul Guvern pentru că aşa a vrut un om. Sper că în 6 luni să nu ajungem într-o situaţie similară. Îi mulţumesc lui Victor Ponta, apreciez foarte mult că a fost alături de mine. Am ales calea cea mai grea: să nu accept funcţii, să nu fac compromisuri, să nu fac înţelegeri oculte, ci să fiu corect, transparent. 

Credeţi că vor fi probleme la numirea unui nou premier PSD?

Grindeanu: Toată această nebunie politică s-ar putea să ducă la pierderea guvernării. 

Ce aţi discutat cu Dragnea îniante de moţiune?

Mi-a spus să renunţ, i-am spus că nu o fac decât în condiţiile pe care le-am anunţat public. 

Credeţi vă viitorul premier PSD va fi obedient lui Liviu Dragnea?

Mi-a întărit această impresie inclusiv discursul de azi al domnului Dragnea din Parlament: el a câştigat alegerile, el trebuia să fie premier. 

Aţi discutat cu Klaus Iohannis după moţiune?

Da. 

Ne puteţi spune ce aţi discutat?

Nu. 

Ce aţi simţit când i-aţi văzut pe miniştrii dvs votând împotriva Guvernului?

Cred că a fost un vot împotriva lui. 

Cu cine v-aţi întâlnit la Vila Lac 1?

Cu Victor Ponta şi cu parlamentari din Timiş, Caraş.

Dvs l-aţi sunat pe preşedinte?

Eu l-am informat pe preşedinte despre votul din Parlament, prin SMS.

Credeţi că miniştrii din Guvernul dvs ar trebui să mai fie miniştri?

Dacă aş fi în locul lui Dragnea, nu i-aş mai pune miniştri.

Cel mai mare regret din mandatul dvs rămâne OUG 13?

Puteau fi făcute alte lucruri. Crdeam că o să am, în dreapta mea un prieten care mă va ajuta (Liviu Dragnea -n.r). Eu am venit din postura de preşedinte de CJ. Nu m-am autopropus, ci am fost chemat. Până să dau OUG 13, le-am spus multor colegi din partid că vreau să renunţ. Dar am primit susţinerea colegilor şi am înţeles că e de datoria mea să rămân. Acea conferinţă de presă, în care am anunţat OUG 14, n-a fost una simplă. 

V-a cerut domnul Dragnea să anunţe el OUG 14?

NU. 

Dar v-a cerut să nu daţi OUG 14?

Azi nu detaliem.

Ce trebuie să facă viitorul premier pentru a reuşi?

Mi-ar plăcea să nu existe o agendă ascunsă. Până când Liviu Dragnea nu va înţelege că primul ministru este al României, nu e al PSD.

Ce sfat îi daţi noului premier?

Să nu creadă în prietenia cu Liviu Dragnea.

UPDATE Victor Ponta: Sunt dezamăgit că am văzut colegi de la PSD bucurându-se că a trecut moţiunea PSD. Domnul Dragnea are toată puterea. Domnul Dragnea este PSD. Sper să folosească puterea mai bine decât a folosit-o până acum.

UPDATE Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Iohannis: Preşedinte va convoca consultări cu partidele pentru ziua de luni în vederea formării unui nou Guvern. 

UPDATE Ludovic Orban: Niciun parlamentar PNL nu a votat moţiunea. Acum trebuie să scăpăm şi de a doua gaşcă din PSD: Dragnea- Olguţa- Firea. 

UPDATE Moţiunea de cenzură a trecut. Guvernul Grindeanu a fost demis. Au fost 241 de voturi „pentru“ şi 10 împotrivă. 

UPDATE Votul s-a terminat. Urmează numărătoarea voturilor. 

UPDATE Victor Ponta spune că nu a fost lăsat să ia cuvântul: "În decembrie 2004 am avut primul meu discurs în Parlamentul României - după 14 ani ca deputat şi membru PSD am solicitat azi în cadrul dezbaterilor să iau cuvântul pentru 3 minute (din timpul alocat Guvernului şi PSD )! Răspunsul conducerii Parlamentului a fost NU!", a scris Ponta pe Facebook. 

"Esti cu rang de ministru, ce ai, eşti nebun?", i-a a spus Dragnea lui Ponta când a cerut cuvantul.

UPDATE Prima supriză: parlamentarul ALDE Remus Borza a anunţat că votează împotriva moţiunii. 

UPDATE 12.40 A început votul pe moţiunea de cenzură

Victor Ponta a votat împotriva moţiunii cu bilele la vedere, iar Mihai Goţiu de la USR a verificat urnel. Claudiu Manda de la PSD, unul dintre oamenii apropiaţi de Liviu Dragnea, supraveghează voturile social-democraţilor. 

Replica lui Sorin Grindeanu după discursul lui Dragnea:

Am urmărit atent discursul domnului Dragnea. Oricine ar putea să devină premier nu are nicio şansă să-şi exercite funcţia de premier. Nici una. Am auzit acuze nefondate şi insinuări. Domnul Simon are o gură foarte mare pentru că i s-a promis post de ministru. Singurele lucruri clare sunt promisiunile făcute mie şi lui Victor Ponta făcute de domnul Dragnea în ultimele zile. Ce luptă a avut domnul Dragnea cu sistemul în afara de celebra OUG 13? A jucat cineva tenis cu ei? A mângâiat cineva ghiţul sistemului ca să-l scape de dosare? Sper să se încheie cu bine această aventură, iar PSD să rămână la guvernare.

Eugen Tomac: PMP nu participă azi la această mascaradă creată de două găşti din PSD. Vă felicităm că votaţi trecerea dvs în Opoziţie!

Varujan Pambuccian: Am vrut să nu participăm la vot, dar ne-am fi poziţionat automat. Vom vota fiecare după propria conştiinţă

Daniel Fenechiu, PNL: Nu credeţi că era mai onest şi mai moral ca Liviu Dragnea să accepte propunerea lui Sorin Grindeanu de a face amândoi un pas înapoi şi să ne scutească de circul de azi?PNL nu face jocurile nimănui, nici ale domnului Sorin, nici ale domnului Liviu.

Discursul lui Traian Băsescu

Înainte să vorbim îmi daţi ceva minute în plus? PSD împreună cu ALDE se dovedesc inapţi pentru guvernare, de aceea, indiferent care va fi rezultatul votului de azi, drumul pe care trebuie să-l luaţi este în Opoziţie.

UPDATE Varujan Vosganian, ALDE: S-a spus că această moţiune e rezultatul unor capricii personale. Dar este rezultatul unor temeri că domnul Grindeanu va fi un protagonist la vârful scenei poltice. Am văzut că reprezentanţii PNL i-au luat apărarea premierului. Îmi aduc aminte că la legea salarizării liderii Opoziţiei ţipau ca din gură de şarpe cerând demisia lui Sorin Grindeanu.

UPDATE PNL şi USR stau în sală, dar nu votează, UDMR nu e în sală, PMP participă doar la numărarea voturilor.

UPDATE Discurs Dan Barna, USR: Ce se întâmplă azi e o reglare de conturi între două găşti. Această moţiune este expresia eşecului guvernării PSD-ALDE. Ne amintim cum Dragnea şi Tăriceanu l-au dus de mânuţă pe Sorin Grindeanu la Guvern. PSD a câştigat alegerile cu un program de guvernare mincinos. 

Tăriceanu i-a tăiat microfonul pentru depăşirea timpului. 

UPDATE Discurs Raluca Turcan 

Trăim un moment unic. Dialogul dintre fostul premier şi preşedintele PSD putea părea amuzant, dar pe fond este revoltător pentru că din acest dialog lipsesc oamenii. Acest moment developează nu doar frauda de încredere a PSD sau incompetenţa acestui Guvern, ci mai ales disponibilitatea domnilor Dragnea şi Tăriceanu de a negocia orice. De a vinde interesul public pentru a rezolva problemele din interior. Rar s-a mai văzut ca liderii politici să negocieze lucruri de nenegociat. Domnule Dragnea, spuneţi că aceşti miniştri sunt incompetenţi. Dar nu sunt miniştrii puşi de dvs? Trebuie să ne uităm la Teleorman ca să vedem ce poate da bun României Liviu Dragnea. Orice implicare a lui Liviu Dragnea în procesul de guvernare este toxică. Domnule Grindeanu, arătaţi de la tribuna Parlamentului că nu aţi fost complice la OUG 13.

Tăriceanu i-a tăiat microfonul Ralucăi Turcan, după ce a depăşit timpul alocat. 

UPDATE Parlamentarii PSD au părăsit sala 

Mai mulţi senatori şi deputaţi PSD au părăsit sala de plen unde se dezbate moţiunea de cenzură împotriva prim-ministrului Sorin Grindeanu în momentul în care deputatul PNL Raluca Turcan a început să vorbească de la tribuna Parlamentului.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, s-a ridicat de la prezidiu şi s-a aşezat în sală, în momentul în care Turcan a venit la tribună.

UPDATE Discursul lui Liviu Dragnea: 

Nu e o zi fericită pentru mine. N-am dorit să ajungem vreodată aici. Votarea moţiunii înseamnă continuare guvernării PSD plus ALDE aşa cum au vrut românii în decembrie. 

Am ales să fim sinceri cu partidul, dar mai ales cu românii. Guvernul căruia i-am încredinţat cel mai ambiţios program de guvernare de după '89 n-a performat N-a mers rău, doar binişor.

    

Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu FOTO Mediafax

FOTO Mediafax 

Oamenii au votat cu atat de multă încredere pentru că vor să ardem nişte etape în această ţară. Am preferat să luăm această decizie grea ca să punem lucrurile la punct. Nu se aşteapta nimeni ca fostul nostru coleg să reacţioneze cu atata rea credinţă Nu m-am aşteptat ca un alt fost coleg să fie împotriva partidului.

Suntem cel mai mare partid din România şi asta deranjează de 20 de ani. Am devenit preşedinte al PSD într-un moment dificil, după eşecul USL, după eşecul alegerilor din 2014, după demisia preşedintelui PSD de la şefia partidului, partidul nostru era demoralizat, iar perspectiva de a pierde alegerile erau reale.

Am renunţat la alianţa toxică cu UNPR şi am decis că vom câştiga alegerile cu propriile noastre puteri şi aşa s-a întamplat. Unii au luptat în campanie pentru PRU şi luându-i voturile cu care noi am fi deţinut majoritatea în Parlament.

Puteam să stăm liniştiţi, iar premierul şi Guvernul să se facă că guvernează. Dar eu nu pot accepta asta. Cei care au confiscat rezultatul alegerilor şi s-au încuiat în clădirea Guvernului spun că Dragnea e prea autoritar. Sunt autoriar poate pentru că am spus că trebuie să separăm politica de servicii sau poate pentru că am câştigat alegerile. Sunt autoritar pentru că am cerut să fie respectat programul de Guvernare?

Am crezut mult în Sorin Grindeanu şi îmi asum asta. N-am făcut-o în glumă, am crezut că era cea mai bună soluţie. Din păcate, se agaţă de scaun în cel mai nelegitim mod. N-a ajuns premier datorită celor cu care s-a întâlnit în nopţile astea pe la Vila Lac 1.

Va fi acuzat de o atitudine lipsită de onoare, de responsabilitate. La toate întâlnirile nocturne la care aţi fost, despre ce s-a discutat? Despre funcţii, despre dregătorii, despre ministere şi despre câteva afaceri. S-a discutat despre România, despre sănătate, despre educaţie, despre pensii şi despre salarii? Nimeni n-a spus asta dintre cei care au fost acolo

La toate întâlnirile nocturne respective, s-au promis lucrurile irealizabile. L-am întrebat pe un coleg de ce votează împotriva României, pentru o afacere? Ruşine. Pentru viaţa românilor, vă cer azi să votaţi moţiunea, moţiunea aceasta care ne doare pe toţi!

UPDATE Călin Popescu Tăriceanu: Am impresia că în sala sunt mulţi dintre cei care au nostalgii de la cântarea României. Numai că la cântarea României sincronizarea era mai bună

Motiune PSD Parlament Sorin Grindeanu demisie Foto Inquam Photos Octav Ganea

FOTO Inquam 

UPDATE Discursul lui Sorin Grindeanu:

În decembrie 2016, chiar şi după ce PSD a câştigat alagerile cu un scor istoric, urmăream cu toţii cum Klaus Iohannis numeşte sau nu numeşte un premier de la PSD. Prima opţiune a PSD, doamna Shhaideh, a fost respinsă. Timp de două săptămani, România a stat fără buget şi în incertitudine. În ianuarie, domnul Dragnea m-a rugat să accept funcţia de premier. Primul meu răspuns a fost: nu!

Eram preşedinte de CJ, iar familia mea stă în Timişoara. Aţi insistat că ar fi bine să accept pentru stabilitatea Romaniei, că am experienţă în administraţie, că sunt onest şi muncitor, şi am spus: da! Şi am mai spus da, pentru că Liviu Dragnea mi-a promis că e prietenul meu, că mă va susţine, că facem un Guvern din miniştri competenţi. Am acceptat miniştrii pe care mi i-a propus Dragnea. La nici 6 luni după acel moment aflu brusc că Guvernul nu-şi face treaba, că miniştrii sunt buni, dar nu prea, că ţara nu e brusc în Vest, deşi are performanţă economică, iar totul se baza pe o analiză pe care nu a văzut-o nimeni la partid, care nu a trecut prin nicio structură a PSD. Eu nu înţeleg de ce suntem azi aici, nici românii nu înţeleg asta. Nu înţeleg de ce atâta scandal în interiorul PSD la nici 6 luni după ce am căştigat alegerile, iar guvernarea merge foarte bine. Vrem să dăm jos Guvernul cu o moţiune a noastră, a PSD, fără să ne ceară Opoziţia, ca apoi să ajungem iar la mâna lui Iohannis.

 Sorin Grindeanu FOTO Mediafax

FOTO Mediafax 

Liviu Dragnea a depus o moţiune de cenzură împotriva propriului Guvern PSD. Niciodată n-am avut parte de aşa o campanie negativă pe care unele colege au făcut-o împotriva mea. Am luat decizia să nu demisionez pentru că făceam două greşeli uriaşe. Nu am demisionat pentru că PSD riscă să piardă Guvernarea şi să ajungă la decizia preşedintelui Iohannis. Preşedintele va spune nu dacă moţiunea va trece. Şi aşa vom pierde guvernare. Cine garantează că dacă această moţiune de autocenzură va trece Klaus Iohannis va numi premierul de la PSD: Liviu Dragnea nu ne-a dat garanţii. 

Nu mă ţin de scaun, nu mă consider salvatorul României. În 2007, PSD a depus o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Tăriceanu. Atunci, multe voci din PSD au spus că e o greşeală, că puterea ar fi ajuns la Băsescu. Atunci raţiunea a avut de câştigat în PSD, iar moţiunea nu a trecut. Ca premier al acestei ţări, îmi cer scuze că trecem prin asta!

În această seară, veţi merge la Cotroceni să-l rugaţi pe Iohannis să pună prmeier de la PSD. Îi felicit pe parlamentarii din Ardeal. Dragi colegi, fiecare bilă pe care o introduceţi în urnă poate face ca PSD să piardă guvernarea. Să nu vă fie frică! Ce credeţi că se poate întampla dacă votaţi aşa cum e normal, împotriva moţiunii? O să vă dea pe toţi 50 afară din partid?

Ziua votului moţiunii de cenzură: PSD votează împotriva PSD

UPDATE Senatorul PSD Mihai Fifor a prezentat moţiunea de cenzură, intitulată "România nu poate fi confiscată! Apărăm democraţia şi votul românilor!". 

UPDATE Deputatul PNL Corneliu Olar, ales în judeţul Alba, a mers la tribună îmbrăcat în costum naţional, având alături de el un steag al României şi un tulnic.

UPDATE Deputatul PSD Florin Iordache a anunţat că PSD se bazează pe  247 de voturi. Ca moţiunea să treacă, e nevoie de 233 de voturi "pentru". 

UPDATE La masa destinată membrilor Guvernului sunt doar trei oameni. Sorin Grindeanu, Augustin Jianu şi Victor Ponta. Miniştrii demisionari care sunt şi parlamentari stau în sală.

UPDATE Victor Ponta: Voi vota la vedere împotriva moţiunii de cenzură. Am vorbit şi cu domnul Dragnea, şi cu domnul Tăriceanu să găsim o soluţie. Din păcate, n-am găsit-o. 

UPDATE Liviu Dragnea, despre întalnirea cu Grindenau: A fost o discuţie privată pe care nu vreau să o comentez. 

UPDATE Sorin Grindeanu: Moţiunea nu va trece. Cu domnul Dragnea am avut (o discuţie - n.t.), am încercat să găsim o soluţie, dânsul continuă să rişte cerând să demisionez înainte de a intra în sala de vot. Lucrul acest nu este posibil, deci mergem la vot.

UPDATE Ludovic Orban, înainte de moţiune: Îmi doresc ca PSD-ul lui Dragnea să trimită PSD-ul lui Ponta şi Grindenau acasă, apoi noi să trimitem acasă PSD-ul lui Dragnea. Noi vom sta în sală fără să votăm. 

UPDATE În biroul lui Victor Ponta a intrat Nicolae Bănicioiu, unul dintre apropiaţii lui Victor Ponta. 

UPDATE Premierul Sorin Grindeanu a ajuns la Parlament şi se află în biroul deputatului PSD Victor Ponta.

Ziua de miercuri e decisivă pentru premierul Sorin Grindeanu, dar şi pentru liderul PSD, Liviu Dragnea. Negocierile dintre PSD şi UDMR pentru susţinerea moţiunii de cenzură au eşuat, după ce mai mulţi parlamentari social-democraţi din Ardeal au criticat revendicările UDMR, cum ar fi Ziua maghiarilor sau autonomia culturală, promise în primă fază de Liviu Dragnea. Astfel, votul pentru moţiune va fi pe muchie de cuţit.

Pentru ca moţiunea să treacă, este nevoie de 233 devoturi. PSD şi ALDE au împreună 247 de parlamentari, însă o parte dintre aceştia i se vor alătura lui Sorin Grindeanu.

Decizia UDMR de a nu vota moţiunea încurcă serios planurile lui Liviu Dragnea, în condiţiile în care maghiarii numărau nu mai puţin de 30 de voturi. Aşa, va trebui să se bazeze doar pe majoritatea fragilă pe care o au PSD şi ALDE ( 14 voturi diferenţă), în condiţiile în care parlamenatrii de Timiş şi Caraş-Severin îl susţin pe Sorin Grindeanu, iar alte trădări ar putea să apară peste noapte, în condiţiile în care Victor Ponta mobilizează aripa din partid pe care o controlează. 

Chiar şi Călin Popescu Tăriceanu a recunoscut că moţiunea e pe muchie e cuţit. „Am făcut socoteala inversă, îi ştim pe cei care vor vota împotriva moţiunii de cenzură . Sunt cu aproximaţie 16 sau 17, dar nu sunt numai din coaliţie din aproximările pe care le am. Sunt, de exemplu, cei cinci parlamentari care au plecat de la noi şi care nu fac parte din coaliţie”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu. Chiar şi fără cei cinci, diferenţa în favoarea PSD rămâne de doar două voturi.

Pe de altă parte, liberalii vor sta în sală la mâine, dar nu vor vota, în timp ce aleşii USR au anunaţat că nu vor fi prezenţi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite