UPDATE Dezbatere buget 2014: Claudiu Săftoiu vrea mai mulţi bani de la bugetul de stat pentru redeschiderea emisiei TVR în Republica Moldova

UPDATE Dezbatere buget 2014: Claudiu Săftoiu vrea mai mulţi bani de la bugetul de stat pentru redeschiderea emisiei TVR în Republica Moldova

Parlamentarii dezbat astăzi bugetul pe 2014  FOTO Adevărul

Comisiile reunite de buget au reluat joi dezbaterea privind proiectul de buget pe anul 2014.  Prima şedinţă a parlamentarilor a început într-o atmosferă încordată.  Parlamentarii PDL şi cei ai USL au avut mai multe replici suburbane.

Ştiri pe aceeaşi temă

Rămâi pe adevărul.ro pentru a urmări principalele declaraţii:

UPDATE: Şedinţa a fost reluată la ora 14.00. Bugetul Oficiului de Spălare a Banilor a fost aprobat cu un amendament admis, de creştere a bugetului cu 1 milion de lei, fără a fi supusă la vot sursa de finanţare. Gvernul a fost împotriva amendamentului. De asemenea, bugetul alocat CNA şi bugetul Consiliului Concurenţei au fost aprobate, fără amendamente admise.

Bugetul Curţii Constituţionale şi bugetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au fost adoptate în varianta venită de la guvern.

UPDATE: Şedinţa a fost suspendată până la ora 14.00 pentru că membrii Comisiei trebuie să participe la plen, unde se va dezbate moţiunea simplă privind proiectul de buget.

UPDATE: Preşedintele Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu, a solicitat, de asemenea, o mărire a bugetului alocat instituţiei pe care o conduce, însă membrii comisiei au respins cererea. "Este prima dată când o comisie parlamentară taie bugetul Curţii de Conturi şi nu are nicio receptivitate", a comentat fostul premier Nicolae Văcăroiu, după votul parlamanentarilor.

Parlamentarii Opoziţiei au sprijinit iniţiativa lui Văcăroiu. "Vreţi să slăbiţi Curtea de Conturi şi să nu mai fie controlaţi baronii", a spus Constantin Dascălu.

UPDATE: Membrii Comisiei eu respins solicitarea lui Claudiu Săftoiu. Parlamentarii din comisie i-au dat termen până la intrarea proiectului de buget în plenul parlamentului pentru a găsi susţinere. Directorul TVR  a părăsit imediat sala, suărat de decizia parlamentarilor, după care a revenit pentru a avea o discuţie parlamentară cu Liviu Voinea.

Claudiu Săftoiu, director TVR: În urma înţelegerii amiabile, televiziunea publică îşi permite revenirea în spaţiul public al Republicii Moldova. Solicitarea noastră este ca de la bugetul de stat să fie alocată în plus suma de 3.158.208 lei pentru că finanţarea internă este practic impsibilă.

UPDATE: Bugetele prevăzute în proiectul de lege destinate Camerei Deputaţilor şi Senatului au fost probate, în cazul Camerei cu un amendament admis. Depuaţii au cerut cu 13.385 de lei mai mult decât cuantumul venit de la guvern. Membrii Comisiei au votat favorabil solicitării Camerei Deputaţilor.

Primul punct pe ordinea de zi se afla dezbaterea bugetului alocat Administraţiei Prezidenţiale, însă la şedinţă nu a venit niciun reprezentant al Preşedinţiei, de aceea membrii comisiei au sărit la următoarele puncte.

Membrii Comisiei de Buget au reluat şedinţa la ora 09.45 în prezenţa ministrului delegat pentru Buget, Liviu Voinea. Astăzi urmează să dezbată şi să voteze bugetele alocate instituţiilor publice.

Şedinţa de ieri s-a încheiat la ora 1.30. Parlamentarii din comisiile de buget ale celor două camere au votat favorabil, cu majoritate clară, bugetul pe 2014. Aleşii nu au votat sumele trecute în buget, ci doar destinaţia banilor.
 

Materiale pe aceeaşi temă:

Să spargem misterul noii taxe pe combustibili: denumirea corectă, destinaţia exactă

Bugetul pe 2014, făcut pentru baronii locali. Cum ar putea fi acoperit din bani europeni

Crin Antonescu: „Parlamentarii vor veni să voteze Bugetul şi în seara de Revelion, dacă e nevoie“

Băsescu, despre majorarea accizei la carburanţi: Preţul combustibilului creşte cu 8%. Îl regăsim şi în laptele copiilor

Traian Băsescu: „Dacă nu vor renunţa la creşterea cu 7 eurocenţi a accizei la benzină, le trimit bugetul înapoi”


 

citeste totul despre:

 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: