Zgonea: „Năstase va reintra în PSD atunci când legea o va permite“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valeriu Zgonea a explicat în ce condiţii va reveni Năstase în PSD Foto Adevărul
Valeriu Zgonea a explicat în ce condiţii va reveni Năstase în PSD Foto Adevărul

Vicepreşedintele PSD Valeriu Zgonea a declarat, luni, referindu-se la revenirea lui Adrian Năstase în partid, că în momentul condamnării calitatea de membru de partid se pierde automat, iar Năstase va reintra în PSD atunci când legea o va permite, făcând o cerere în acest sens.

"Ştiţi cum se face, e cererea pentru a fi primit în partid. În momentul în care eşti condamnat, automat îţi pierzi calitatea de membru de partid. (...) Adrian Năstase e un element cheie al istoriei noastre, un om extrem de important. Domnia sa în momentul în care legea îi va permite bineînţeles că va intra din nou în partid. Va depune o cerere, toţi colegii îl vor susţine şi o vor aproba şi în momentul respectiv, la următorul Consiliu Naţional, se va discuta şi acest lucru", a spus Zgonea.

Întrebat despre posibila revenire a lui Năstase în PSD pe funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional, Zgonea a precizat că există o legislaţie în domeniu care stabileşte foarte clar care sunt obligaţiile.

"Noi nu putem să încălcăm legislaţia. Adrian Năstase este prietenul şi partenerul nostru, este un om care a pus fundamentul acestui stat şi acestui partid, dar regulile legale trebuie să le respectăm şi noi, ca PSD, şi toţi colegii noştri. Funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional e o funcţie în cadrul partidului pe care nu ai cum să o ai în acest moment", a spus Zgonea.

El a mai arătat că în momentul în care din punct de vedere juridic şi moral Năstase poate să revină în partid, bineînţeles că va fi reprimit.

"Este un fost coleg. Fiecărui om care pleacă de acolo şi vine în lumea noastră trebuie să-i urezi sănătate şi să-i dea Dumneazeu toate cele bune. Nu poţi să ai altă abordare, e o chestie umană, normală. (...) Pentru el important e să fie alături de familie, de cei doi băieţi şi soţia domniei sale", a mai spus Zgonea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite