Zgonea o laudă pe Laura Codruţa Kovesi: Suntem un model în regiune pentru combaterea corupţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Valeriu Zgonea şi Laura Codruţa Kovesi. FOTO Mediafax
Preşedintele Valeriu Zgonea şi Laura Codruţa Kovesi. FOTO Mediafax

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a vorbit, în cadrul Adunării Generale a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN), despre progresele pe care le-a înregistrat România în lupta anticorupţie şi consolidarea ststului de drept.

„România a fost şi este pentru cooperarea inter-regională, pentru o contribuţie importantă în consolidarea climatului de securitate şi stabilitate pe continentul european şi în zona Mării Negre. În ultimii 25 de ani, democraţia noastră a atins un nivel de maturitate, sistemul judiciar, statul de drept sunt respectate în România. Astăzi suntem un model în regiune pentru protecţia minorităţilor naţionale, pentru drepturile omului, pentru combaterea corupţiei, pentru consolidarea statului de drept şi a instituţiilor, pentru a construi românilor şi vecinilor o zonă în care să poată trăi în securitate şi în prosperitate“, a spus Zgonea, la Palatul Parlamentului, în deschiderea celei de-a 46-a Adunări Generale a Cooperării Economice a Mării Negre, organizate cu ocazia încheierii preşedinţiei române a APCEMN, potrivit Agerpress.

Evenimentul are ca temă principală „'Implementarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă în regiunea CEMN: implicarea parlamentară'“ şi se desfăşoară sub patronajul Senatului României, care exercită preşedinţia APCEMN în perioada iunie — noiembrie 2015.

Călin Popescu Tăriceanu este şi preşedintele în exerciţiu al organizaţiei. Preşedintele Senatului va preda, vineri, preşedinţia APCEMN Federaţiei Ruse.

Preşedintele Dumei de Stat Serghei Narîşkin urmează să efectueze vineri o vizită de lucru în România, unde va susţine şi o alocuţine.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite