Zgonea: Suntem hotărâţi să transferăm Serbiei întreaga noastră expertiză în probleme de preaderare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, alături de ambasadorul Serbiei FOTO Facebook
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, alături de ambasadorul Serbiei FOTO Facebook

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a avut miercuri o întrevedere cu noul ambasador sârb la Bucureşti, Branko Brankovic, pe care l-a asigurat că România va pune la dispoziţia Serbiei  întreaga sa experienţă în probleme de preaderare la Uniunea Europeană.

„Suntem hotărâţi să transferăm întreaga noastră expertiză în probleme de preaderare Serbiei, pentru a-şi putea îndeplini toate obligaţiile ce decurg din aspiraţiile sale de a deveni membră a Uniunii Europene“, a declarat Zgonea, potrivit unui comunicat al Camerei Deputaţilor.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a reafirmat sprijinul constant al României pentru parcursul european al Serbiei şi a discutat despre modalităţile concrete prin care partea română poate contribui pentru accelerarea procesului de integrare.

Potrivit sursei citate, preşedintele Camerei Deputaţilor a subliniat importanţa întăririi cooperării regionale pentru promovarea unor iniţiative şi proiecte în domeniul economic, politic, social sau cultural.

„Contăm pe sprijinul şi participarea activă a Serbiei la prima reuniune a Adunării Parlamentare a Procesului de Cooperare din Europa de Sud-Est (SEECP), care va avea loc anul viitor în ţara noastră. De asemenea, trebuie să încurajăm noi proiecte de cooperare transfrontalieră, aşa cum este Strategia UE pentru Regiunea Dunării (SUERD). Sunt proiecte deosebit de importante, care vor aduce beneficii concrete pentru cetăţenii ambelor state“, a mai  precizat Zgonea.

În cadrul discuţiilor, a fost abordat şi subiectul situaţiei comunităţii româneşti din Serbia. În acest context, preşedintele Camerei Deputaţilor şi-a exprimat speranţa că Serbia va trece la o respectare efectivă a drepturilor individuale ale etnicilor români de pe întreg teritoriul sârbesc, în conformitate cu standardele europene şi cu angajamentele asumate.

Pe aceeaşi temă:

Zgonea a înţeles pe dos decizia CCR privind reprezentarea României la Bruxelles

Scandal în Parlament pe tema gazelor de şist. Propunerea lui Ciuhodaru nu a trecut de Senat

Senat: Conţinutul de nitraţi şi nitriţi, obligatoriu pe etichetele sticlelor de apă

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite