Zgonea îi cere oficial demisia lui Dragnea: PSD nu merită să ducă povara problemelor unor lideri. Schimb dur de replici între Zgonea şi Codrin Ştefănescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele executiv al PSD, Valeriu Zgonea, îi transmite pe Facebook, un mesaj preşedintelui partidului, Liviu Dragnea, condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul „Referendumului“, în care susţine că PSD este un partid de oameni serioşi şi oneşti, care „nu merită să ducă povara imaginii afectate de problemele unor lideri“. După postare lui Zgonea, între acesta şi Codrin Ştefănescu a urmat un schimb dur de replici.

„Cu respect faţă de sutele de mii de membrii PSD, am fost mereu un om de stânga. De peste 20 de ani, mi-am dedicat viaţa principiilor şi valorilor social-democrate. Am luptat împreună, am câştigat împreună şi am suferit împreună de multe ori. Împreună am dus campanii chiar împotriva unora care astăzi sunt în partidul nostru (PD, PRM, PDL etc) şi ne dau lecţii despre ce înseamnă să fii social-democrat. Care ne spun nouă că trebuie să înălţăm ziduri cât mai înalte, care să ne apere de realitatea de afară”, scrie Zgonea, într-un mesaj, pe pagina sa de Facebook. Aluzia lui Zgonea la cei proveniţi din alte parte e referă la oameni „grei“ din PSD, precum Liviu Dragnea (fost membru PD), Codrin Ştefănescu (fost membru PRM) sau Olguţa Vasilescu (fostă membră PRM).

Preşedinele executiv al PSD menţioenază principiile cu care a fost de acord pentru a veni alături de Dragnea la conducerea partidului anul trecut. „Pentru că amândoi am fost de acord să venim în faţa Congresului cu o promisiune fermă, din suflet: modernizarea stângii din România. Şi reaşezarea ei pe trei principii fundamentale: decenţă, integritate şi responsabilitate. Să dăm un semnal clar pentru întreaga clasă politică că e timpul să se schimbe şi că PSD – cel mai mare şi important partid din România, va fi vârful de lance al acestei schimbări”, explică Zgonea.

„Acea promisiune să ştii că o respect, Liviu!”, continuă preşedintele executiv al PSD. El menţionează că respectă această promisiune, pentru că, în cei 20 de ani de când este în partid, i-a cunoscut pe mulţi dintre sutele de mii de membri.

„Şi pot spune că aceştia sunt oameni muncitori, responsabili şi decenţi. Nu trebuie să permitem NICIODATĂ ca acestor oameni să li se pună o etichetă pe care nu o merită. NU trebuie să fie în defensivă atunci când cer votul oamenilor care văd în noi speranţa unui viitor mai bun! Nici să li se bată obrazul pentru ceea ce NU au făcut ! Nu accept ca munca acestor oameni să fie călcată-n picioare de adversarii politici, care ne pot specula problemele, atunci când noi le permitem să apară. PSD e un partid de oameni oneşti şi serioşi, care nu merită să ducă povara unei imagini afectate de problemele unor lideri, indiferent cine sunt aceştia. Acesta este dreptul lor. Şi nu o abstracţie”, subliniează Zgonea referindu-se la condamnarea definitivă a lui Liviu Dragnea la doi ani cu suspendare. 

Preşedintele executiv al PSD aşteaptă demisia şefului său ca pe un gest de onoare.„Iar în PSD, spre deosebire de alte partide, un lider are responsabilitatea destinului politic a peste jumătate de milion de suflete. Cărora trebuie să le insufle încredere şi speranţă. Nicidecum să le arunce în spate propriile sale probleme. Acesta este crezul pe care şi eu şi Liviu l-am împărtăşit atunci când am venit în faţa Congresului. Este un crez de care eu mă voi ţine până la capăt! Sper şi cred că, după toată emoţia de vineri, te vei ţine şi tu, Liviu! Pentru că PSD este o familie, în care principiul de bază este solidaritatea. Dar o solidaritate cu valorile şi principiile de stânga, şi nu una împotriva justiţiei”, continuă Zgonea care punctează faptul că 2016 ar putea fi anul victoriei, totul depinzând de alegerile făcute la vârf, adică de retragerea lui Dragnea.

Schimb dur de replici între Zgonea şi Cordin Ştefănescu

Cordin Ştefnănescu, secretar general-adjunct a reacţionat la scurt timp după mesajul lui Zgonea, comentnd pe pagina de Facebook a preşedintelui executiv al social-democraţilor. „Eu încă nu înteleg ce urmăreşti, Vali Zgonea ! Şi de ce...“, i-a scris Ştefănescu.  „Eu urmăresc ca social-democraţia să îşi păstreze, cu responsabilitate, angajamentele luate în exterior, şi în interior. De 20 de ani, urmăresc ca PSD-iştii să câştige alegerile locale şi parlamentare, ca să guverneze pentru cetăţeni. Eu nu am susţinut interesele de grup când la PSD, când la PC, când la PRM şi retur. Nu vreau să avem un discurs pentru români şi un alt discurs pentru PSD-işti. Eu vreau acţiuni corecte şi oneste, atât în interiorul familiei PSD, cât şi în exterior. În PSD şi în Romania anului 2016, nimeni nu ar trebui condamnat pentru o opinie. V-aţi înscris în PSD, domnule Codrin Stefanescu, după care aţi hotărât că nu rezonaţi cu valorile acestui partid şi aţi rezonat, pe rând, cu PC şi PRM, după care aţi venit să ne ţineţi lecţii de moralitate. Eu nu mi-am părăsit colegii, indiferent dacă am câştigat sau am pierdut“, a fost replica lui Valeriu Zgonea. 

Ştefănescu a revenit cu un mesaj, nemulţumit de faptul că Zgone nu şi-ar aduce aminte de momente din istoria ultimilor ani a PSD-ului şi că ar fi păstrat liniştea pentru a-şi păstra anumite funcţii deţinute.  „Interese de grup ? Zici chiar tu ? Când ne-a exclus Geoana pe motiv ca suntem prea apropiaţi de Năstase...unde îţi era glasul, Vali ? Păi nu era...“, a scris secretarul general-adjunct al PSD. 

„Eram unde am fost în ultimii 20 de ani, în PSD, cu Liviu Dragnea, Victor Ponta şi ceilalţi colegi“, a conchis Zgonea, amintu-i lui Ştefănescu faptul că spre deosebire de el, a ales mereu să rămână în partid.

Internauţii care au comentat pe pagina lui Valeriu Zgonea l-au criticat pe acesta că încearcă sp profite de o situaţie dificilă a PSD pentru a prelua şefia partidului. O bună parte din aceştia i-au amintit că ar trebui să nu mai iasă din linie generală a partidului şi să nu uite că cei pe care îi critică sunt cei care l-au în scaunul de preşedinte al Camerei Deputaţilor.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite