Zece ştiri false despre Clotilde Armand

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zece ştiri false

Am hotărât să scriu pe acest Blog chiar dacă de obicei îl folosesc pentru a aduce în atenţie doar teme de actualitate care nu mă implică pe mine direct. Cred că merită totuşi să dezbatem pe tema calomniei ca armă electorală, prezentându-vă drept caz de şcoală propria experienţă.

1. Distrigaz Sud

Acuzaţie: ''În calitate de director al Distrigaz, Clotilde Armand ar fi vinovată de accidentul de muncă survenit în 2009 în care un maistru şi-a pierdut viaţa.''

În realitate: Trei dezinformări grosolane şi exploatarea josnică a unei tragedii.

A) Nu am condus Distrigaz! Între 2008-2010 am fost directorul sucursalei Bucureşti a Distrigaz Sud Reţele, post aflat la trei nivele ierarhice sub directorul Distrigaz Sud. 

B) Accidentul a avut loc acum 11 ani, în 14.11.2009, iar mandatul meu de director la Distrigaz Sud Bucureşti s-a încheiat în august 2010. Am primit un post nou în grupul Gaz de France la Paris începând cu 01.09.2010, adică după aproape un an de la accident, nu “la câteva săptămâni”. Mutarea nu a avut nici o legătură cu accidentul.

C) În 2009 au avut loc în România 359 de accidente mortale de muncă, adică unul pe zi. În toate aceste cazuri s-a deschis automat o anchetă. Şi în acest caz a fost o anchetă care şi-a urmat cursul normal. În nici un moment nu s-a pus problema vinovăţiei mele.

2. Bechtel

Acuzaţie: Clotilde Armand ar fi încasat 50 milioane de euro de la Bechtel. 

În realitate: 100% fals! Nu am cunoscut niciodată vreo persoană legată de acea firmă, nu am avut vreun contract cu ea. Guvernul PSD a încredinţat fără licitaţie firmei Bechtel în 2003 un contract pe care l-a reziliat în luna mai 2013 după ce au fost finalizaţi doar 52 km de autostradă. În tot acest răstimp, eu lucram la Airbus (Toulouse), la Distrigaz (Bucureşti) şi la GDF Suez (Paris). M-am reîntors în august 2013, la 4 luni de la plecarea Bechtel. Întrucât călătoria în timp încă nu s-a inventat, rezultă că nu aş fi avut cum să fiu legată în vreun fel de firma Bechtel. Calomnia cu Bechtel durează de peste 4 ani. Este mama tuturor calomniilor care mă privesc. Nu are nici cel mai mic fundament real. Dar se pare ca o minciună uriaşă prinde mai bine decât una mică.

Remarcă: Minciuna cu Bechtel o contrazice pe cea cu Distrigaz. Cineva care “încasează 50 de milioane de euro de la Bechtel” nu putea fi simultan angajat la Distrigaz Sud.

3. Firma Egis România

Acuzaţie: ''Marea ţeapă de la Bechtel. Firma lui Clotilde Armand încasează degeaba 300.000 de euro, lunar, de la statul român.''

În realitate: Este o calomnie din familia Bechtel, prin asociere. Am explicat mai sus că nu am nici o legătură cu Bechtel. Odată stabilit că nu poate fi asociat numele meu de numele acestei firme, acuzaţiile privind “firma lui Clotilde Armand” (adică firma condusă de mine după ce Bechtel a plecat din România) devin neinteresante. În activitatea mea la Egis România (sept. 2013 - martie 2017) nu se regăseşte nimic de care să-mi fie ruşine.

4. Făina

Acuzaţie: ''Clotilde Armand a distribuit făină pe post de mită electorală.''

În realitate: Suntem 2020 într-o ţară europeană. Sper că măcar în Sectorul 1 oamenii nu mai cred că românii se lasă cumpăraţi cu făină şi ulei. Unii mă numesc « clătită » şi s-au gândit probabil să mă asocieze cu făina.

5. Copiii cu pielea albastră

Acuzaţie: ''Firma condusă de Clotilde Armand, Egis România, a solicitat în numele unor primării fonduri de peste 28 de milioane de lei inventând pericolul unei boli care a fost eradicată. “În perioada când Clotilde vindea acele note conceptuale pentru care obţinea bani, Organizaţia Mondială a Sănătăţii eradicase deja această boală şi o scosese din nomenclator.''

În realitate: Este vorba de un mănunchi de minciuni şi manipulări evidente. Sunt acuzată că am semnat contracte de 28 de milioane de lei ca să tratez o boală eradicată de OMS. Ca la Radio Erevan, este “adevărat” cu următoarele precizări:

- Contractele au apărut după plecarea mea de la Egis România, nu sunt semnate de mine.

- Nu Egis România a primit 28 de milioane de lei, ci primăriile respective vor primi aceşti bani de la Ministerul Mediului!

- Boala nu a fost eradicată, ci i s-a schimbat doar numele, şi nu de către Organizatia Mondială a Sănătăţii, ci de Ministerul Sănătăţii din România!

“Boala nou-născutului albastru”, cunoscută drept “cianoza infantilă”, se regăseşte mai nou în nomenclatorul Ministerului Sănătăţii la rubrica “alte methemoglobinemii”. Este o boală provocată de otrăvirea cu apă de fântână contaminată cu nitraţi. Potrivit Ministerului Mediului, “În perioada 1997-2005 s-au înregistrat la nivel naţional 3.314 cazuri de cianoză infantilă la copii sub 1 an, cu o rată medie anuală de 368 de cazuri. În anul 2006 s-au înregistrat 228 de cazuri, în 26 de judeţe, din care 3 s-au soldat cu deces.” 

Aşadar boala există în continuare bine-mersi, doar numele i s-a schimbat! 

Dacă Evenimentul Zilei pretinde acum cu ipocrizie că boala a fost eradicată, iată ce titra acelaşi ziar în 2018: “Boala albastră ucide pruncii! De vină e apa contaminată! Primăriile şi Direcţiile judeţene de Sănătate Publică se joacă cu o bombă cu ceas”. Când a dezinformat oare acest ziar, în 2018 sau în plină campanie electorală în 2020?!

Remarcă: Minciuna despre copiii cu piele albastră este de aceeaşi natură cu cea despre Bechtel. Se demonizează în mod aberant o activitate, în sine perfect legitimă şi benefică pentru România, a firmei unde eu am fost director între septembrie 2013 - martie 2017, dar dintr-o perioadă când eu nu eram angajată! Cum aş putea fi răspunzătoare de ce făcea această firmă înainte să fiu angajată sau după ce mi-am dat demisia, chiar dacă prin absurd ar fi făcut ceva reprobabil…

6. Agent străin

Acuzaţie: ''Clotilde Armand este agent străin. A venit în România să se îmbogăţească.''

În realitate: Un primar bolşevic delirează. Soţul meu este matematicianul român Sergiu Moroianu. Avem 4 copii şcolarizaţi în România. Destinul nostru este aici. Ne-am stabilit în România în 1999 aducând din SUA 60.000 de dolari, bani câştigaţi de mine şi de soţul meu lucrând acolo. Cu aceşti bani şi cu ajutorul părinţilor mei din Franţa am cumpărat o casă neo-românească în ruine lângă Dealul Patriarhiei, pe care am renovat-o aşa cum fusese în 1930. De atunci sunt ataşată şi lupt pentru patrimoniul construit al Bucureştiului, inclusiv prin viaţa mea de zi cu zi. Am ales să ne investim toţi banii în renovarea unei case reprezentative în care să ne creştem familia. În 2014 am mai renovat încă o astfel de casă, în care locuim împreună cu soţul meu şi cei patru copii.

Ca o curiozitate, ambele case au fost proiectate de renumitul arhitect interbelic Gheorghe Simotta. Bucureştiul deţine comori de arhitectură, iar eu sunt într-adevăr un agent al renovării acestor case.

7. PUZ 

Acuzaţie: ''Bătălie acerbă pentru PUZ-ul Sectorului 1. Nicuşor Dan şi Clotilde Armand, temători că documentaţia ar putea fi aprobată?''

În realitate: Un document ticălos, numit pompos PUZ Coordonator, contractat ilegal de primarul bolşevic de la Sectorul 1 cu o firmă fantomă fără competenţe, prin care urma să fie betonat Parcul Herăstrău şi să fie construite blocuri de 6 etaje în Pădurea Băneasa! Prin eforturile asociaţiei SCDBN şi al USR Sector 1, acest PUZ ilegal tocmai a fost suspendat în instanţă.

8. Avere fabuloasă

Acuzaţie: ''Doarme pe saci de bani! Averea uriaşă a Clotildei Armand! Candidatul USR-PLUS-PNL la Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand, are o avere fabuloasă!''

În realitate: Dorm în pat, nu pe saci de banii. Declaraţia mea de avere este publică încă din 2016. Provin dintr-o familie franceză normală, unde succesul în studii este garanţia unei vieţi confortabile. Am fost şefă de promoţie la liceu, clasată prima din departamentul Puy-de-Dôme la Bacalaureat. Am fost admisă prin concurs la prestigioasa şcoală de ingineri Ecole Centrale din Paris, ulterior am studiat la MIT în SUA. Lucrez în sectorul privat din 1997, primul meu salariu la American Airlines a fost de 3000 de dolari, ultimul salariu la Egis Rail de 10.000 euro. Soţul meu a adus României o medalie de aur cu punctaj maxim la Olimpiada Internaţională de Matematică, este un reputat matematician român, cercetător principal I la Institutul de Matematică al Academiei, cu doctorat obţinut la MIT, profesor invitat la universităţi de renume din occident. Tatăl meu este inginer, unul dintre bunici a fost fermier, iar celălalt medic. Părinţii soţului meu, ambii matematicieni, nu au fost membri PCR.

Noi venim din universul în care, pentru oamenii oneşti, bine pregătiţi şi muncitori, reuşita materială a fost mereu subînţeleasă, fără a trebui să devină un scop în viaţă. Asta vreau să devină normalitatea şi în România! Nu avem griji materiale, şi tocmai asta ne permite să ne implicăm altruist pentru comunitate. Este garanţia că nu voi fura şi eu, aşa cum, în mod trist şi parţial justificat, cred românii despre toţi politicienii. Vreau ca românii talentaţi să rămână în această ţară şi să poată contribui la viitorul ei fără să aibă grija zilei de mâine, fără a putea fi şantajaţi de politicienii bolşevici!

9. Contracte cu statul

Acuzaţie: ''Clotilde Armand a avut contracte cu statul.''

În realitate: Fals. În toată cariera mea profesională am lucrat exclusiv în mediul privat. Până acum un an când am devenit europarlamentar, eu personal nu am avut niciodată vreun contract cu statul. Nu deţin şi nu am deţinut firme de nici un fel.

Remarcă: Bugetul statului este o treime din PIB, la care firmele de stat nu contribuie decât cu 2%. La fiecare 1000 de lei cheltuiţi în România, 330 lei sunt aşadar cheltuiţi de stat prin salarii sau contracte cu firme private. Rezultă cu necesitate că mulţi angajaţi vor lucra la stat şi aproape toate firmele private vor avea şi contracte cu statul, sau cu alte firme care lucrează cu statul! Nu este nimic rău în aceste contracte, decât dacă statul este păgubit prin complicitatea unor funcţionari necinstiţi. 

10. Anastasia

Acuzaţie: ''Se zice că Clotilde Armand ar fi de fapt Anastasia Romanov, descendenta ultimului ţar al Rusiei. În 1989 a adus în România dolari, arme, droguri şi o maşină de scris, pentru a ne fura ţara. În 15 iunie 1990 a călcat intenţionat pe florile plantate de mineri în Piaţa Universităţii. A dirijat din umbră CDR, a câştigat alegerile din 1996 şi a uneltit pentru intrarea României în NATO şi UE. Este femeie. Va face obligatorie apa caldă la blocurile din Sectorul 1. Îi plac clătitele. Vrea să interzică pensiile speciale. Deşi ştie perfect limba română, se preface că ar avea accent franţuzesc.''

Pe scurt, a inventat vaccinul contra Ciumei Roşii!

În loc de concluzie: “Calomniaţi, calomniaţi, ceva tot va rămâne” - Don Basilio în “Bărbierul din Sevilia” de Beaumarchais.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite