Vremuri de război, nu de rezistenţă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este cât se poate de clar că respingerea înregistrării Alianţei USR-PLUS este o declaraţie de război. Partidele respective au făcut notificările necesare către Tribunal pentru a se opera modificările în Registrul Partidelor. Starea de fapt este cât se poate de clară: USR şi PLUS au alţi lideri, aleşi în mod legitim şi Alianţa trebuia admisă în cursa electorală.

Prin presiuni şi manipulări, actualul regim corupt a amânat modificările în Registrul Partidelor, la fel cum s-a întâmplat şi în cazul constituirii partidului Mişcarea România Împreună. O manevră ordinară care de fapt ajută USR-ul şi PLUS-ul, indiferent de ce se va întâmpla în continuare.

Suntem în plin război cu o bandă de infractori organizaţi care ne conduc şi care au un singur scop: capturarea ţării pentru a se menţine la putere şi a fura în continuare.

În acest moment, rezistenţa prin pieţe sau instituţii, prin presă sau bloguri şi social media, nu mai este suficientă.

Au schimbat legile Justiţiei, au eliberat infractorii din închisori, distrug economia, manipulează întregi categorii de populaţie, pun presiuni pe judecători şi procurori, o pun sub acuzare pe Kovesi, permit bandiţilor fugari să se întoarcă imaculaţi în ţară, distrug învăţământul, promovează incompetenţa! Consideră că au dreptul şi că pot să facă orice doresc, indiferent de consecinţe.

Europa, ca de obicei, reacţionează lent: îşi exprimă „crescânda îngrijorare“, în timp ce acceptă ca un infractor ca Dragnea să participe şi chiar să vorbească pe la congresele lor. Ba mai mult, în ignoranţa şi stupizenia lor, unii parlamentari europeni acceptă ca în Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne a Parlamentului European (unde s-a votat susţinerea candidaturii lui Kovesi ca procuror şef) să cedeze locul lor reprezentanţilor PSD. PSD a avut astfel 5 reprezentanţi într-o comisie în care aveau de fapt doar un singur reprezentant! Noroc cu europarlamentarii PNL care s-au mobilizat şi a reuşit să contrabalanseze manevra PSD-ului.

Alt fapt îngrijorător: la alegerile parlamentare de duminică din Republica Moldova, partidul oligarhului Plahotniuc, Partidul Democrat, a câştigat foarte multe mandate. Au schimbat sistemul de vot, au furat, au manipulat, au plătit, dar au şi fost mulţi alegători care i-au votat. Cazul este cât se poate de îngrijorător pentru că demonstrează încă odată că o societate bolnavă poate foarte greu să se însănătoşească: o naţiune condusă de un regim mafiot şi incompetent, cu o populaţie îmbătrânită, cu asistaţi sociali dependenţi de stat, cu oamenii activi şi inteligenţi alungaţi peste hotare, cu economie distrusă, fără un sistem de educaţie performant nu are şanse de a se redresa şi va rămâne captivă până la eşuarea totală. Exemplele Ungariei, Poloniei şi Turciei sunt de asemenea revelatoare în acest sens.

În ciuda optimismului meu statornic, parcă începe să îmi fie teamă că istoria alegerilor fraudate şi manipulate se va repeta şi la noi, că totul este posibil şi că ne putem trezi că aceiaşi mafioţi incompetenţi rămân la putere.

Nu mai e timp de pierdut, sunt vremuri de război! Trebuie să ieşim mai mulţi în piaţă, să protestăm la locurile de muncă, să întrerupem activităţile în mod repetat, să facem greve şi în domeniul privat, dar şi în instituţiile publice, să îi luăm la întrebări pe PSD-işti şi acoliţii lor peste tot pe unde îi prindem, pe stradă, la aeroport, în parlament (îi sâcâie tare treaba asta), să vorbim cu toţi cei care încă nu îşi dau seama spre ce ne îndreptăm.

Să cerem Uniunii Europene să le taie fondurile şi să ia măsuri concrete punitive, nu doar să facă balet.

Dacă este eficient, şi consider că este, opoziţia ar trebui să se retragă din Parlament. Poliţiştii să intre în grevă generală. Şi profesorii. Şi medicii. Şi primarii. Şi tot ceilalţi care pot cumva să le încurce planurile. Mă întreb, oare în ce condiţii Preşedintele poate să dizolve Parlamentul?

Nu avem altă şansă decât să le arătăm că ne pasă şi că luptăm şi că nu îi vom lăsa să învingă. Este necesară o mobilizarea generală. Cât nu este prea târziu.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite