Tudorel Toader, salvat încă o dată de PSD. Moţiunea împotriva ministrului Justiţiei, respinsă. USR: Solidaritatea PSD în protecţia penalilor e impecabilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputaţii PSD şi ALDE l-au salvat încă o dată pe Tudorel Toader, după ce au votat pentru respingerea moţiunii simple împotrvia ministrului Justiţiei. Doar 99 de deputaţi  au votat pentru demiterea lui Toader, în timp ce 171 au fost împotrivă.

UPDATE: Raluca Turcan: PNL solicită respingerea publică a acestui ministru incompetent numit Tudorel Toader.

UPDATE: Liviu Dragnea, la ieşirea de la vot: A fost un semnal foarte clar că PSD dacă va decide să remanieze un ministru o va face în interior, nu în Parlament.

Întrebat de o jurnalistă dacă şi-a schimbat părerea, având o poziţie diferită faţă de cea prezentată anterior, liderul social-democrat a replicat „Părerile dumneavoastră mă lasă rece, domnişoară. Ceea ce se întâmplă în PSD e total diferit de ceea ce spuneţi dumneavoastră.”

Totodată, Dragnea a dezminţit informaţiile potrivit cărora ar fi avut o negociere cu vreun lider PNL.

UPDATE Dan Barna, lider USR: Solidaritatea PSD în protecţia penalilor este impecabilă. România are o majoritate care susţine infractorii, iar Tudorel Toader este impresarul acestora. Vorbim de oameni de foarte slabă calitate morală care conduc această ţară. 

UPDATE Moţiunea simplă depusă de Opoziţie împotriva luI Tudorel Toader a picat

UPDATE Pentru a trece moţiunea simplă sunt necesare 165 de voturi. 

Moţiunea simplă, iniţiată de USR şi PNL, a fost citită marţi în plenul Camerei Deputaţilor. Opoziţia îi cere demisia ministrului, caracterizându-l drept „un ministru de nota 4”.


„Mesajul pe care vreau să-l transmit prin activităţile de la Ministerul Justiţiei e acela de revenire la normalitate în activitatea de înfăptuire a justiţiei. Revenirea la normalitate înseamnă să nu ai un cetăţean, indiferent ce funcţii are, care să-ţi fie trimis în judecată, să stea în puşcărie şi ulterior să fie achitat. Sigur că îi dă CEDO 2-3.000 de euro despăgubiri, dar vă rog pe dumneavoastră, autorii moţiunii, să îmi spuneţi dacă banii aceştia compensează suferinţa morală şi fizică pe care le-a îndurat omul acela. Revenirea la normalitate înseamnă să trecem de la o politică penală represivă la o politică penală preventivă, cu recuperarea prejudiciilor”, a explicat Tudorel Toader la începutul pledoariei prezentate în plenul Camerei Deputaţilor. 

După dezbaterile din plen, liderul PSD Liviu Dragnea a declarat că deputaţii PSD vor vota după propria lor conştiinţă, iar întrebat dacă îşi asumă riscul ca moţiunea să treacă, a răspuns: "Nu pot să întorc niciodată mâna la spate deputaţilor PSD. Nu le dau eu sugestii că s-au tot dat din partea altora în legătură cu domnul Toader. Unii spun că nu mai fie, alţii spun nepărat să rămână şi am zis că cel mai bine este să judece colegii şi să voteze". 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite