Vosganian: „ O procedură puţin ciudată să chemi miniştrii la audieri“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Economiei, Varujan Vosganian FOTO Adevărul
Ministrul Economiei, Varujan Vosganian FOTO Adevărul

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, crede că procedura de a chema miniştrii la audieri în cazul Roşia Montană este puţin ciudată, întrucât opinia lor este opinia Guvernului care trebuie exprimată într-o voce unică.

„Am fost şi eu chemat (la audieri - n.r.), cred că miercuri dimineaţă mergem acolo. Mie mi se pare o procedură puţin ciudată de a chema miniştrii la audieri pentru că, în mod normal, miniştrii trebuie să vorbească într-o voce unică, eventual pot să dea unele informaţii, dar nu trebuie întrebaţi ce opinie au pentru că opinia lor este opinia Guvernului. De aceea, dacă eu o să fiu întrebat ce opinie am despre Roşia Montană, am să spun că opinia mea este opinia Guvernului şi că, dacă am ceva de spus în plus, spun în Parlament în timpul dezbaterilor, dar că echipa guvernamentală nu trebuie întrebată despre asta“, a afirmat Vosganian.

Ministrul susţine că dezbaterea asupra proiectului poate avea loc numai după ce se răspunde la trei întrebări: „Suntem de accord că resursele trebuie fructificate?“, „Suntem de accord că orice resursă care se exploatează trebuie să respecte Constituţia, care spune că trebuie respectat interesul naţional?“ şi „Care este cadrul tehnologic în care suntem dispuşi să exploatăm resursele?“.

Vosganian a mai precizat că, în calitate de ministru al Economiei, datoria sa este de a construi un cadru legal care să permită ca aceste condiţii să fie puse în aplicare.

„Verdictul meu este următorul: eu, ca ministru al Economiei, trebuie să fac cadrul legal astfel încât, dacă celelalte trei condiţii sunt îndeplinite, să ofer şansa ca ele să se facă“, a precizat Vosganian.

Materiale pe aceeaşi temă:

Gabriela Firea, ameninţată pe Facebook

Victor Ponta: „Nu facem Roşia Montană, nu e sfârşitul României“

Doar 12 parlamentari din cei 19 se vor deplasa marţi la Roşia Montană


 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite