Voronin şi Dodon, „putiniştii de serviciu ai Kremlinului“, uniţi în bătălia pentru Moldova

În aşteptarea campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, care se vor desfăşura în această toamnă în Republica Moldova, liderii PCRM şi PSRM, Vladimir Voronin şi Igor Dodon au devenit aliaţi de conjunctură în bătălia pentru preluarea puterii.
Odata facuta intelegerea intre comunisti si socialisti, pro-rusii isi vor asigura si presedintia si guvernul. Urmatorii pasi ai pro-rusilor vor fi decuplarea Republicii Moldova de la parcursul european, federalizarea tarii, obligativitatea limbii ruse in toate institutiile statului si arestarea si condamnarea unionistilor si a celor care doresc apropierea tarii de NATO si UE. Moldovenii NU trebuie sa voteze partidele pro-ruse !!!
Este o ultimă sanșă pentru Vorovin pentru a mai reanima partidul care este din ce mai jos în sondaje, este clar că dacă renunța Vorovin șansele de a fi președinte a lui Dodon cresc considerabil.
Acum ca ne aproliem de alegerile presedintelui , poporul ar trebui sa inteleaga ca daca ajung la putere partidele pro-ruse se duce de ripa tot ce a facut Guvernul Filip pina acum . Dar haide-ti sa fim deacord ca Filip impreuna cu grupul sau de persoane lucreaza mult pentru a ne crea un nivel de trai mai bun
Nu înțeleg de ce moldovenii mai votează cu Rusia ? Nu mai au coloană vertebrală ? Le-a fost scoasă de ruși complet ? Nu înțeleg de ce nu există o dezbatere națională, purtată în mod civilizat, despre prezența unor trupe străine pe teritoriul Moldovei ? Rusia fascistă, e până la urmă un stat străin de Moldova. Se pare că în Moldova, datorită Rusiei ne aflăm încă în secolul XVIII.
Bine-bine, dar unde-i ,,mintea de pe urmă,, ??.. că nu se vede ?? Telectualii cu ce se ocupă ?? Teatrele , Uniunile de creație, a ziariștilor ..? Iar somnul rațiunii naște... dodoni, plahoni, usați , șori
Voronin și Dodon ar trebui, dacă sunt moldoveni cu adevărat, să ceară plecarea trupelor rusești din Moldova. Ce caută Rusia în Moldova? Limba rusă nu are ce căuta ca limbă oficială în Moldova. Este limba ocupantului de la 1812 până în prezent. Moldoveni treziți-vă. Cu sau fără re-unire cu ceilalți români, trebuie să-i scoateți pe ruși afară din Țară ! Cu rușii în coaste nu puteți să faceți nimic , voi nu vedeți ?
A nu se confunda "rusii", poporul rus, vorbitorii de limba rusa din R.Moldova si de pe glob cu 1.000-1.500 de soldați pacificatori din zona de securitate de pe Nistru, dizlocați prin acord in urma tratativelor R.Moldova cu Transnistria, Rusia, Ucraina din 1992-1994, la care a participat si Romania. RUSOFOBIA romanească a unora e de sorginte fascista, ea vine din diviziile lui Antonescu, care trebuia sa-i convingă pe soldații romani sa tragă, sa împuște, sa ucidă, sa omoare - inclusiv oameni nevinovati pe teritoriile din Ucraina, Donbas, Rusia , Crimeea, Caucazul de Nord - din simplu motiv ca ei erau "rusi", "bolșevici", "natie inferioara" etc. Daca e sa analizam componenta etnica a celor 100.000 de "sclavi"-prizonieri capturați de Antonescu pe frontul de Est si aduși sa munceasca in locul romanilor ca "sclavi ai României Mari" in 17 lagăre ale muncii si morții din Romania, se poate de constatat ca RUSI erau putini, cei mai multi erau ucraineni, calmaci, azeri, gruzini, armeni - fii, soti, tati din familii de oameni simpli, nenorociți, care n-avea nimic nici cu "bolșevismul" si nici cu politica rusa a lui Stalin, erau victime ale ocupației din partea Imperiului Rus sau a URSS. Multe din aceste familii ar dori sa afle locul unde au murit rudele lor in lagărele din Romania, tot asa cum familiile de romani ar dori sa găsească locul unde au căzut rudele lor in URSS (Rusia). Sa chemi la URA de MOARTE contra acestor "rusi" - e o NEBUNIE ce poate sa existe nu mai in capetele înfierbântate ale unor continuatori ai fasciștilor romani, ai criminalilor de razboi. Un cetățean al UE, inclusiv din Romania, n-are dreptul de a ațâța la URA si VRAJBA, la DISCRIMINARE etc. din motive legate de ETNIE, NAȚIONALITATE, LIMBA, RELIGIE etc., indiferent ca e vorba de rusi, moldoveni, ucraineni etc. sau romani. TOATE etniile, națiunile, popoarele, limbile - mari si mici - au DREPTURI EGALE la viata, la existenta, la DEZVOLTARE LIBERA etc. Romanii n-au drepturi mai mari decât alte popoare pentru simplu motiv ca ei sunt romani etc.
Băi nu ți-e rușine ? Cine cheamă la ură de moarte împotriva rușilor ? Rusia ta e un stat care ocupă un alt stat, Moldova. Unde am scris că trebuie să moară cineva măi aiuritule ? Tocmai: dacă ar da dovadă de înțelepciune și de înțelegere față Rusia trebuie să plece din Moldova. Plecarea nu înseamnă război. Sau ... așa ești instruit să scrii aici pe forum. Vai de capul tău Ivane ! Cu cât stați mai departe de România cu atât mai bine pentru toți. Ne-ați omorât bunicii în Siberia și le-ați luat casele și pământul. Nu ți-e rușine să spui că românii incită la ură ? Dacă cineva e plin de ură aia sunteți voi, rușii fără țară aflați în țările altora, așa cum e cazul Moldovei. Românii nu vor război cu nimeni. Vor ca Rusia să plece acasă la ea ! Atât .
Rusia e la ea acasă, romanii pot sta liniștiți. Cei 1.000 sau 1.500 de soldați din trupele de PACIFICATORI se afla LEGAL in zona de securitate. Ei ar trebui înlocuiți cu un contingent de pacificatori civili sub conducerea ONU si OSCE - asta e soluția si asta ar trebui de cerut. Rusia ar fi vrut prin "planul Kozak" sa obțină dreptul de a avea o baza militara in Transnistria, in care sa fie prezente orice gen de trupe militare, nu doar cele de pacificatori, inclusiv si trupele de aparate aeriana si rachetare, asa cum are in Crimeea, Armenia, Siria etc., dar n-a obținut si nu are o baza militara pe teritoriul raioanelor de Est ale R.Moldova.
Dodon si Greceanii au fost descoperiți si promovați in înalte funcții de stat de către PCRM si personal de către Voronin. Voronin nu s-a așteptat ca ei sa părăsească PCRM-ul si sa se alăture partidului socialist la alegerea președintelui Timofti in 2013. Acești transfugi vor fi mereu considerați de Voronin drept "TRĂDĂTORI" ai PCRM, in plus ei mai sunt si concurentii principali pe esichierul politic de stanga. Nu poate fi mare "drujba" cu "tradatorii", decat poate ocazional vreun vot in favoarea unei decizii ce convine ambelor partide. Niciodată nu vor fi COALIȚII, ALIANȚE intre PCRM si PSRM. Voronin a refuzat sa semneze in 2004 "planul Kozak" si pentru totdeauna el a intrat in dizgrația lui Putin, pe cand Dodon e "marioneta" nr 1 a Kremlinului. Moscova il sustine pe Dodon in incercarea de a-l inlatura pe Voronin. Putin a făcut totul ca partidul comuniștilor rusi ai lui Dziuganov sa fie trecut pe linie moarta. Putin se considera a fi liberal si nu-i are tare la inima nici pe comuniștii din alte tari, prieteni ai concurentului sau Dziuganov. Din aceste motive socialistul Dodon este mai preferabil pentru Moscova decat comunistul Voronin. PCRM-ul lui Voronin in 2005 a initiat procesul de APROPIERE de UE, INTEGRARE EUROPEANA a R.Moldova si a îndeplinit Planul de actiuni UE-RM in conformitate cu Politica Europeana de Vecinătate a UE. In februarie 2015, dupa alegerile parlamentare din noiembrie 2014, PCRM a votat guvernul Gaburici - neoficial alăturându-se coaliției pro-europene PLSM+PDM. Dodon este in cel mai direct mod OSTIL fata de Acordul de Asociere a RM cu UE si declara ca il va DENUNȚA de îndată ce va ajunge la putere, iar PN al lui Usatii si "unionistul" PDA optează pentru un MORATORIU pe câțiva ani in implementarea Acordului de Liber Schimb Comercial Aprofundat cu UE si a Zonei de Comerț Liber DCFTA. PCRM-ul lui Voronin niciodată nu s-a arătat a fi OSTIL fata de Acordul de Asociere cu UE, el ar fi dorit sa fie redactate doar cateva puncte, prevederi, pe care le considera a fi in defavoarea producătorilor autohtoni, a economiei RM. Daca PCRM ar reveni la conducere sau dacă Voronin ar deveni președinte al RM - el va continua vectorul RM de ASOCIERE cu UE. In acest sens PCRM este mult mai PREVIZIBIL si mai pro-european decât PSRM, PN-ul lui Usatii si PDA "unionist" al lui Nastas, care se avântă sa ajunga la putere si nu le pasa de nimic, vor "proteste", "maidan", DESTABILIZARE, CRIZE, demiterea guvernului si ALEGERILE anticipate. Voronin nu poate fi tovarăș de idei si nu va iesi pe baricade împreună cu Dodon, Usatii si Nastas. Petrenco, Muntean si Tcaciuc au fost demiși din PCRM anume pentru faptul ca ar fi dorit actiuni violente de strada.
Numindu-l "putinist" pe Voronin - autorul da dovada de INCOMPETENTA crasă. Cum poate fi Vorinin numit "putinist" dacă el in 2004 i-a trădat așteptările lui Putin - "planul Kozac" multdorit si azi de Putin, in care se prevedea federalizarea R.Moldova si staționarea unei baze militare ruse in Transnistria pe un termen de 40 de ani? Faptul ca PCRM poate vota o moțiune de cenzura inițiată de PSRM inca nu inseamna ca Voronin s-a "unit" cu Dodon.
zbucium, Orice socialist sau comunist, asa ca tine, este putinist, tradator de neam si tara si sluga la rusi. Nu Voronin a respins Planul vostru rusesc, ci Occidentul, asa ca nu mai fa gargara.
ANTI-COMUNISMUL romanesc se trage din dictatura fascista si el dintotdeauna a justificat CRIMELE fasciștilor, e un anticomunism INUMAN, DISCRIMINATOR, incompatibil cu lumea libera si civilizata, cu statutul României de stat membru al UE.In UE sunt nu puține partide socialiste si comuniste si deloc nu sunt nici "putiniste" si nici pro-fasciste, sunt DEMOCRATICE, EUROPENE.
Guvernul lui Pavel FILIP smulge terenul de sub picioarele partidelor de stanga prin setul de măsuri de susținere a paturilor celor mai vulnerabile ale populației, care pana acum constituiau electoratul PCRM si PSRM. Indexarea pensiilor, reducerea preturilor la medicamente - sunt promisiuni, puncte di programul electoral al comuniștilor si socialiștilor. Daca guvernul FILIP va continua in același ritm POLITICILE SOCIALE, el va atrage de partea sa simpatia electoratului socialist si comunist. Amenințarea e atât de mare, încât PSRM si PCRM nu vad alta soluție decât ÎMPIEDICAREA realizării programului de măsuri prin DEMITEREA guvernului FILIP. E un motiv SUBIECTIV. Deocamdată nu exista motive OBIECTIVE pentru demiterea actualului guvern - un guvern COMPETENT, PROFESIONIST, căruia ii pasa de oameni, de cetateni, de "cei mai triști ca noi". Celor 3 partide "protestare" la comanda Kremlinului - al lui Dodon, Usatii si Nastas - poate sa nu le placa guvernul FILIP prin faptul ca IMPLEMENTEAZĂ in ritm sporit si cu succes Acordul de Asociere, in timp ce aceste partide, inclusiv PDA "unionist" asteapta EȘECUL asocierii RM cu UE. O asociere cu succes a RM cu UE pune CRUCE pe "proiectele" lor de "soiuz" cu Rusia au de "unire" cu Romania. Nu le place guvernul FILIP si pentru faptul ca in lunile apropiate el ar putea obține un nou acord cu FMI si atunci R.Moldova va fi salvata, va recapătă finanțarea externa si calculele acestor partide legate de incapacitatea guvernului de a achita salariile, nemulțumirea populației si scoaterea ei la "proteste" - toate se duc de râpă. "Frații neprieteni" doresc o R.Moldova cât mai DEPENDENTA de ei si ar dori o IZOLARE a RM de UE, sistarea pe u termen cât mai lung a finanțării din partea partenerilor externi, noi CRIZE si noi DESTABILIZĂRI a situației interne in R.Moldova, ce ar încetini implementarea Acordului de Asociere a RM cu UE. Odata cu incheierea unui nou Acord cu FMI - RM va putea beneficia de sute de euro FĂRĂ RAMBURSARE din partea mai multor state UE si împrumutul de 150 milioane din partea României devine INUTIL. PSRM+ PCRM (fara transfugi) nu poate aduna numărul necesar de voturi si moțiunea de cenzura a guvernului Filip va pica. Spre scarba lui Dodon & Co - niciun fel de alegeri anticipate nu vor avea loc.