Vom avea oare luni o OUG pe legile justiţiei?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rapid, fără nici o înştiinţare prealabilă, guvernul condus de d-na Viorica Vasilica Dăncilă a procedat în ultimele zile ale săptămânii trecute la eliminarea reprezentanţilor unor ONG-uri incomode din Consiliul Economic şi Social.

Mai exact, în şedinţa de guvern de joia trecută s-a luat hotărârea excluderii a 13 dintre cei 15 membri, reprezentanţi ai societăţii civile care făceau parte din organismul cu pricina. S-a dat astfel curs solicitării depuse în luna iunie de o altă super-inteligentă componentă a Executivului, nimeni alta decât d-na Lia Olguţa Vasilescu ot Craiova, ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale.

Reamintesc că avizele emise de respectivul Consiliu sunt absolut obligatorii atunci când Guvernul emite acte normative ori formulează propuneri legislative, acelaşi regim juridic avându-l şi iniţiativele legislative ale membrilor Parlamentului. Prin Decizia 273 de joia trecută d-na Dăncilă a eliminat 13 ONG-uri devenite indezirabile şi aceasta în pofida caracterului autonom al organismului cu pricina. Juriştii spun că actul în cauză, contrasemnat de „eroul“ Toni Greblă, este complet lipsit de temei legal, iar faptul acesta pune pe gânduri, dă semne fi unul cu bătaie de lungă, părând să anunţe faptul că guvernarea PSD-ALDE se pregăteşte să comită în perioada următoare noi abuzuri, în totalul dispreţ al regulilor democratice specifice unui Stat de drept şi membru al Uniunii Europene.

Ştirea ticăloşiei comisă joia trecută de sărmana cu duhul fiinţă pe care penalul Dragnea Liviu a plantat-o cu forţa şi o menţine în dispreţul oricăror norme de bun simţ în fruntea guvernului României este cu atât mai îngrijorătoare cu cât sunt suficiente indicii că Executivul s-ar pregăti să emită chiar la începutul săptămânii viitoare o ordonanţă de urgenţă al cărei rost ar fi modificarea din temelii a legilor justiţiei. Graba este mare, teribilă, cineva nu mai are deloc răbdare, timpul trebuie folosit la maximum. Iar cum d-na Dăncilă ar urma să lipsească din ţară cam toată săptămâna viitoare, înainte de a se urca în avion pare-se că va trebui să ducă la îndeplinire un alt ordin malefic al tot mai iresponsabilului Dragnea. Ale cărui comportamente dictatoriale, staliniste s-au accentuat vizibil după înfrângerea suferită cu ocazia Referendumului pentru modificarea Constituţiei.

Sunt indicii că penalul Dragnea Nicolae Liviu a hotărât să întoarcă foaia. Nu va mai juca deloc rolul democratului, este pregătit să suspende orice regulă constituţională numai spre a-şi pune în aplicare chefurile. De asemenea, există informaţii în conformitate cu care modificările la legile justiţiei care ar urma să devină lege în cazul în care Ordonanţa de urgenţă se va cu adevărat dată luni nu ţin decât în mică parte de recomandările Comisiei de la Veneţia. Dragnea şi Tăriceanu au bătut palma, preşedintele ALDE nu va mai face opoziţie. Interesant e că anunţul referitor la OUG-ul care ar urma să fie dat luni a fost făcut în cursul zilei de vineri de ministrul de Externe, dl. Teodor Meleşcanu. Despre care se spunea că ar figura pe lista celor pe care Dragnea şi-ar fi dorit să îi elimine din guvern.

Să fie oare acceptarea OUG-ului pregătită pentru a fi dată luni preţul pe care ALDE şi preşedintele acestuia, dl. Tăriceanu vor trebui să îl plătească pentru a-şi păstra neatinsă nu doar lista portofoliilor, ci şi numele titularilor din viitorul guvern remaniat al României?

Text apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite