Voinescu: E posibilă urgentarea restituirii proprietăţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Purtătorul de cuvânt al PDL Sever Voinescu a declarat, astăzi, că a existat o consultare a reprezentanţilor PDL cu premierul Ungureanu pe tema proiectului de lege privind restituirea proprietăţilor, şi a arătat că este posibil ca actul să fie discutat în procedură de urgenţă în Parlament.

"A existat această consultare cu premierul pe acest subiect, noi am luat act de punctul de vedere al premierului, premierul a luat act de punctul de vedere al PDL. Vom vedea până la urmă cum iese proiectul de la Guvern, cuvântul decisiv îl va avea Parlamentul, proiectul va merge în Parlament şi vom decide probabil într-o procedură de urgenţă. Noi credem că nu poţi fi un om de dreapta dacă nu crezi în caracterul imprescriptibil şi inalienabil al proprietăţii şi că proprietatea trebuie avută în vedere înaintea socotelilor", a precizat Voinescu.

Proiectul de lege privind despăgubirile pentru proprietăţi naţionalizate menţine plafonul limită al despăgubirilor, dar Guvernul discută încă în privinţa solicitărilor de retrocedare în natură depuse deja la ANRP.

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a declarat însă că Uniunea nu va vota în Parlament un proiect de lege al Guvernului privind retrocedările imobilelor dacă acesta nu va prevede restituirea în natură.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite