Voiculescu vrea să fie flancat de intelectuali

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dinu C.Giurescu va candida din partea PC la parlamentare
Dinu C.Giurescu va candida din partea PC la parlamentare

Preşedintele fondator al PC l-a convins pe istoricul Dinu C. Giurescu să candideze pentru deputăţie în colegiul său din sectorul 4.

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, va candida pentru un nou mandat de senator în sectorul 4, la alegerile din 9 decembrie.
Voiculescu s-a gândit şi la cei care îl vor flanca în această campanie electorală. El i-a contactat pe istoricul Dinu C. Giurescu şi pe prozatorul Augustin Buzura şi le-a propus să candideze pentru Camera Deputaţilor, în sectorul 4, în două colegii care sunt incluse în colegiul în care candidează Voiculescu la Senat.
Dinu C. Giurescu a acceptat oferta, în timp ce Augustin Buzura nu a dat încă un răspuns, au afirmat surse din USL. De altfel, Dinu C. Giurescu a confirmat pentru „Adevărul" că va candida pe listele USL din partea PC la legislativele din 9 decembrie. „Este adevărat, candidez în sectorul 4, din partea PC, la Camera Deputaţilor", a explicat Giurescu.
Istoricul Dinu C. Giurescu este membru al Academiei Române din 2002 şi membru al Consiliului Ştiinţific al Institutului Revoluţiei Române. Potrivit surselor citate, dacă Augustin Buzura va refuza propunerea lansată de Voiculescu, liderul PC se va orienta către un nume tot din zona intelectuală.
Zona în care vor candida Dan Voiculescu şi Dinu C. Giurescu este una cu potenţial electoral pentru PC, partid care deţine Primăria Sectorului 4 prin Cristian Popescu Piedone. Primarul sectorului 4 îi va însoţi la întâlnirile cu alegătorii pe Dan Voiculescu şi pe Dinu C. Giurescu. Susţinerea lui Cristian Popescu Piedone i-a permis lui Voiculescu să câştige, în 2008, un mandat de senator cu peste 50% din voturi, evitând emoţiile redistribuirii.
De altfel, PC a primit în acest sector dreptul de a nominaliza trei dintre candidaţii USL, mai mult decât în orice altă filială, tocmai pe baza faptului că primarul sectorului este membru PC.

BANIAS, PRINTRE CANDIDAŢII PC
Potrivit negocierilor din cadrul USL, PC va nominaliza, la nivel naţional, 21 de candidaţi ai alianţei la alegerile parlamentare din 9 decembrie. Printre aceştia se numără preşedintele formaţiunii, Daniel Constantin, care va candida în Argeş la Cameră, şi preşedintele executiv Vasile Nistor, care va candida la Bacău, pentru Senat.
Din partea PC candidează, pentru un nou mandat, şi senatorul Mircea Banias, fost PDL, trimis în judecată sub acuzaţia de luare de mită şi de sprijinirea unei grupări organizate de criminalitate economică. ;

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite