Voiculescu recunoaşte: vrea acuzarea lui Băsescu pentru înaltă trădare. Antonescu refuză

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă cineva mai avea vreun dubiu, acum e clar. Declaraţiile au fost făcute chiar de către Dan Voiculescu în cadrul Consiliului Naţional al Partidului Conservator care are loc sâmbătă, la Palatul Parlamentului şi confirmă ceea ce susţineam acum câteva zile. Să rememorăm.

- SRS: Băsescu are conturi cu sume fabuloase în insulele Seychelles. Nicio dovadă.
- SRS: Băsescu a primit în campania electorală 7 mil. dolari. Un bluff ordinar, totul a fost făcătură.
- Ponta: Băsescu a vândut interesele României la Bruxelles
- Ponta: Comisie de anchetă parlamentară pentru terenul cumpărat de Ioana Băsescu.
- Ponta: Băsescu îi sună pe procurori şi nu are dreptul
- Chitoiu: M-a sunat Băsescu să mă” roage” (în realitate avertizeze) să nu-l schimb pe Ghetea de la CEC, de unde a luat creditul.

Să nu-mi spună cineva că sunt concidente. Sunt tot atâţia paşi, parcurşi de cuplul Ponta-Voiculescu, pentru acuzarea preşedintelui Băsescu de înaltă trădare, conform art 96 din Constituţie:

ARTICOLUL 96
(1) Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, cu votul a cel puţin două treimi din numărul deputaţilor şi senatorilor, pot hotărî punerea sub acuzare a Preşedintelui României pentru înaltă trădare.
(2) Propunerea de punere sub acuzare poate fi iniţiată de majoritatea deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă Preşedintelui României pentru a putea da explicaţii cu privire la faptele ce i se impută.
(3) De la data punerii sub acuzare şi până la data demiterii Preşedintele este suspendat de drept.
(4) Competenţa de judecată aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Preşedintele este demis de drept la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare.

Lucrurile sunt relativ clare. Din momentul votului cu 2/3 din numărul deputaţilor şi senatorilor, preşedintele pleacă de la Cotroceni şi până la judecare sa de către ICCJ (Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie), cine ştie cât timp poate dura procesul, Preşedintele este suspendat, adică înlocuit de Antonescu, preşedintele Senatului.

Mai multe luni, nu se ştie, dar cu această ocazie se pot schimba şefii parchetelor, legile după care funcţionează ANI, DNA, CSM, CCR, ICCJ şi Voiculescu poate scăpa de procese, iar USL de o justiţie independentă care-i decimează demnitarii.

Ei bine, proiectul s-a împotmolit unde te aşteptai mai puţin. La Crin Antonescu, nu la Victor Ponta care a marşat imediat la el.

Nu se ştie de ce, Antonescu a denunţat proiectul, ba chiar l-a dat afară din PNL pe Roşca Stănescu, vârful de lance al acuzării Preşedintelui Băsescu.

Faptul e confirmat de Voiculescu care îl atacă violent pe Antonescu la Congresul de azi:

„PNL i-a jignit pe conservatori (cu care formează Alianţă de Centru Dreapta - n. n.) apropiindu-se prea mult de Traian Băsescu. Din acelaşi motiv, PNL i-ar fi jignit şi pe cei de la PSD, parteneri în USL”.
„PNL, celălalt partener al nostru, încearcă, nu de puţine ori, având acţiuni frivole faţă de parteneri, PNL ne-a jignit şi pe noi, continuă să aibă atitudini cel puţin imorale faţă de PSD, încearcă să se împrietenească cu PDL, cu Traian Băsescu.”

I-a jignit pentru că nu a marşat la acuzarea de înaltă trădare a Preşedintelui Băsescu, operaţiune asupra căreia, nu mă îndoiesc, s-au purtat discuţii prelungite în USL, iar Antonescu a zis „pas”.

De asta este aşa de supărat Dan Voiculescu pe Antonescu, nu şi pe Ponta, care a fost categoric de acord cu acuzarea de înaltă trădare adusă Preşedintelui Băsescu, dovadă fiind „fezandarea” cetăţenilor cu declaraţiile din ultimul timp.

Ce l-a făcut pe Antonescu să dea înapoi? E mai raţional, în comparaţie cu Victor Ponta? Ştie că reacţia politică, economică, a UE şi SUA ar fi devastatoare? Ceea ce Ponta, dominat de ura viscerală împotriva lui Băsescu, nu mai înţelege. A devenit iraţional.

Ultimul avertisment adresat lui Antonescu. PC nu-l va susţine la prezidenţiale:

„Eu nu văd alegerile prezidenţiale cu doi candidaţi din partea USL. Nu este voie. Trebuie să avem un USL unit, cu un singur candidat. Dacă liderii celor două partide mari vor decide ca fiecare să aibă candidat, eu vă garantez că vor fi trei candidaţi, al treilea din partea PC”, spune Dan Voiculescu.

E clar. Dacă Antonescu doreşte susţinerea USL la prezidenţiale, (avertismente au venit şi din partea USL), trebuie să intre în front, să nu mai facă pe nebunu şi să susţină acuzarea Preşedintelui Băsescu pentru înaltă trădare.

Aici suntem.

Ponta, excedat de acuzele şi piedicile puse de Băsescu în conducerea dictatorială a României, Voiculescu, de frica dosarelor care se apropie, încet, încet, de scadenţă trecerii pragului Jilavei, au decis să-l acuze pe Băsescu de înaltă trădare.

Dacă nu se opunea Antonescu şi PNL, cu ultime fărâme de raţionalitate, am fi avut de Crăciun un preşedinte suspendat, acuzat de înaltă trădare, aşteptând un proces la ICCJ.

O  nebunie, cu repercusiuni teribile pentru viaţa românilor. Ignorate, însă de către Ponta şi Voiculescu.

În actualul Cod Penal nu există infracţiunea de „înaltă trădare”. Noul Cod Penal intră în vigoare în februarie, şi abia după aceea poate fi judecat cazul la ICCJ.

Ce prevede noul CP în privinţa acestei infractiuni. Textul e mai lung, dar poate fi rezumat astfel:

„Fapta cetăţeanului român sau persoanei fără cetăţenie, domiciliată pe teritoriul statului român, de a intra în legătură cu o putere sau cu o organizaţie străină ori cu agenţi ai acestora, în scopul de a surprima sau ştirbi unitatea şi indivizibilitatea, suveranitatea sau independenţa statului, prin acţiuni de provocare de război contra ţării sau de înlesnire a ocupaţiei militare străine, ori de subminare economică sau politică a statului, ori de aservire faţă de o putere străină, sau de ajutare a unei puteri străine pentru desfăşurarea unei activităţi duşmănoase împotriva siguranţei statului", şi altele asemănătoare.

Poate fi acuzat Traian Băsescu de aşa ceva? Nu contează, zic Dan Voiculescu şi Victor Ponta. Iată motive la care se gândeşte Voiculescu:

"Dacă vreţi, vă spun unul singur - cedarea pe mâna lui MRU a patrimoniului Fundaţiei Gojdu, ca şi cum acest patrimoniu era al lor. Asta se numeşte trădare. Să nu mai vorbim de datoriile internaţionale ale României şterse de domnul preşedinte ca şi cum erau banii lui de buzunar. Mă gândeam dacă, fiind ideea lui, nu e o idee bună pe care să o discutăm în USL...".

În concluzie

Ce doresc cei doi, Ponta şi Voiculescu: să-l ţină pe tuşă pe Băsescu, o perioadă suficientă, aşa încât cu ajutorul lui Antonescu să schimbe şefii serviciilor de informaţii, şefii parchetelor, şefi de la ICCJ şi tribunale, legislaţia din domneniul corupţiei, astfel încât Voiculescu şi înalţi demnitari ai USL, Dragnea, Mitrea, Fenechiu, Dobritoiu, pentru a-i numi pe cei mai importanţi, să scape de justiţie.

Nu se ştie din ce motiv, Antonescu a refuzat acest joc.

Să-l fi „reevaluat” Preşedintele Băsescu, pentru acest refuz?

UPDATE. Declaraţie Crin Antonescu, ca răspuns la declaraţiile lui Voiculescu:

„Declaraţia domnului Voiculescu, conform căreia PNL s-ar apropia şi i-ar zâmbi preşedintelui Traian Băsescu, este o declaraţie profund neruşinată, imi produc reactii de dezgust.” 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite