Voiculescu propune recompensarea bugetarilor cu titluri de stat

Dan Voiculescu, preşedintele fondator al PC, a remis preşedintelui Traian Băsescu o scrisoare deschisă referitoare la reducerea salarială de 25% aplicată persoanelor care lucrează în sistemul bugetar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dan Voiculescu propune ca "Începând cu luna iulie, să se acorde bugetarilor titluri de stat. Fiecare salariat va primi titluri cu o valoare proporţională cu reducerea suferită, având posibilitatea fie de a păstra si a răscumpăra la termen aceste titluri, fie de a le vinde pe piata secundară care se va crea.
Randamentul acestor titluri va fi cel puţin egal cu rata inflaţiei. Maturitatea: între 3 şi 5 ani. Tranzacţionarea titlurilor va fi strict reglementată pentru a se evita orice abuz. "

Această solutie acoperă perioada estimată a crizei economice, susţine Voiculescu, oferind statului un interval de 3-5 ani în care să opereze o reformă reală, temeinică a sistemului bugetar, fără a afecta veniturile românilor. "Această solutie este eficientă, pentru că asigură o mentinere a cererii de consum, element determinant în viziunea mea pentru procesul de relansare economică. Această solutie asigură echitatea, pentru că ridică povara cvasi-exclusivă a crizei de pe umerii bugetarilor", adaugă parlamentarul, potrivit Amosnews..


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: