Voiculescu: Băsescu este în etapa "agenturili străine", pune "dezastrul intern" pe seama factorilor externi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul conservator Dan Voiculescu l-a acuzat pe şeful staului că a intrat în etapa "agenturili străine", transferând responsabilitatea pentru "dezastrul intern" către factorii externi, printr-un "atac ridicol" la adresa liderilor europeni.

"Traian Băsescu şi-a epuizat toate resursele de credibilitate internă şi externă. Izolat şi dispreţuit pe plan european, patronând autoritar un regim politic care a distrus economia naţională, preşedintele a intrat în etapa »agenturili străine»: proiectează în exterior responsabilitatea pentru dezastrul intern", a comentat Voiculescu pe blog. Reacţia sa a venit după ce, ieri, preşedintele Traian Băsescu s-a arătat nemulţumit în legătură cu "indecizia" liderilor europeni din zona euro, cărora le-a reproşat că nu au consolidat sistemul bancar.

În opinia lui Voiculescu, comportamentul preşedintelui este, de fapt, "un reflex care marchează faza terminală a oricărui regim autoritar". "De la Ceauşescu la Saddam sau Gaddafi, toţi au încercat, cu ultimele forţe, să-şi solidarizeze naţiunea invocând adversari externi. Traian Băsescu, atacând ridicol liderii europeni pentru a-şi ascunde propria neputinţă, se înscrie în galeria acestor sumbre figuri", a mai comentat Voiculescu.

"Cauzele problemelor economice şi sociale ale României nu sunt în Europa. Regimul Băsescu este direct responsabil pentru creşterea TVA, pentru prăbuşirea consumului intern şi pentru ratarea fondurilor europene: cu o rată de absorbţie de doar 3,7%, România este pe ultimul loc în rândul statelor recent aderate la UE şi riscă să piardă peste 10 miliarde euro până la finalul anului 2012. Dacă regimul Băsescu ar fi atras aceste fonduri nerambursabile, pe care le are la dispoziţ ie de peste 4 ani, nu ar fi fost deloc afectat de ritmul capitalizării băncilor europene", a mai arătat liderul PC.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite