Vladimir Tismăneanu despre Crin Antonescu: "Acest Rică Venturiano care se crede Vlad Ţepes"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Tismăneanu
Vladimir Tismăneanu

Politologul român Vladimir Tismăneanu a spus că liderul PNL, Crin Antonescu, suferă de "un patologic deficit al bunului simţ", după ce a făcut-o "pensionară nesimţită" pe şefa ştirilor de la TVR, Rodica Culcer.

Crin Antonescu s-a arătat sâmbătă nemulţumit, într-o emisiune la Realitatea TV, de activitatea TVR şi, mai ales, de cea a şefei Direcţiei de Ştiri, Rodica Culcer, care a atins vârsta pensionării. El a numit-o "pensionară nesimţită". "Pe banii mei, din impozitele mele, ei să facă ce era Televiziunea Română înaine de '89, de dimineaţa până seara, aducând toţi rataţii care nu au reuşit în presa de pe piaţă, cum e Ioana Lupea sau Mircea Marian... Vorbesc de oameni plătiţi gras, din bani publici, ca să facă politica de partid. E inacceptabil. Asta am cu doamna Culcer", a declarat, sâmbătă, Crin Antonescu.

Tismăneanu: Crin Antonescu si atractia grobianismului

Într-un editorial publicat duminică pe blog, intitulat "Crin Antonescu si atractia grobianismului", Vladimit Tismăneanu comentează gestul lui Crin Antonescu şi îl atacă şi pe liderul PSD, Victor Ponta, un individ "locvace" şi un "imatur guevarist local"

"Credeam ca nimic nu ma poate soca atunci cand vine vorba de Crin Antonescu, acest Rica Venturiano care se crede Vlad Tepes (vorba lui Andrei Plesu), cel pe care il numeam un Zelig al politicii romanesti, ratacit in panglici, cortine si serpentine demagogice si atras parca magnetic de pestilentiul insultei sordide . Ei bine, recunosc ca badarania la adresa Rodicai Culcer a reusit sa ma uluiasca. Dar de ce ma mir?

Dupa mojiciile la adresa Adrianei Saftoiu, dupa ce a iesit in fata, "pe sticla", in decembrie 2009 vorbind despre "Basescu boschetar, Tismaneanu dement", dupa tot ce-a proferat la adresa unor Andrei Plesu, Gabriel Liiceanu, Horia Patapievici, Mircea Mihaies si Mircea Cartarescu, Crin Antonescu are toate sansele sa castige titlul de campion national al grobianismului.

Lipsa de politete elementara in acest caz tine de un patologic deficit al bunului simt. Una este ca asemenea explozii de ura si dispret sa vina de la vreun individ periferic, indragostit de limbajul pegrei, cu totul altceva cand ele definesc comportamentul unuia dintre liderii USL, formatiune care aspira sa ajunga la guvernare in Romania. Nu-i simpatizezi pe Rodica Culcer, pe Ioana Lupea, pe Mircea Marian? Nu e nicio problema, dar exista alte modalitati de a te exprima in afara badaraniei sistematice.

In plus, ca lider de partid, ca fost si posibil viitor candidat pentru cea mai inalta functie din stat, ar fi dezirabil, indraznesc sa cred, ca dl Antonescu sa se dedice clarificarilor doctrinare, analizei politicilor publice, consolidarii relatiilor internationale ale tarii, inclusiv prin vizite in importante capitale. Ar fi interesant de stiut cum vede domnia sa traditionalele optiuni de centru-dreapta ale PNL in conditiile fraternizarii pana la contopire, deci confundare, cu formatiunea dominata de veteranul marxist Ion Iliescu, prin locvacele, impetuosul si imaturul guevarist local Victor Ponta.

Citeşte tot articolul aici.

Vladimir Tismăneanu (60 de ani) este profesor de ştiințe politice la Universitatea Maryland, College Park, specialist în teoria sistemelor politice, politici comparate, analiza ideologiilor și mişcărilor revoluţionare ale secolului XX. În 2006 a fost preşedintele Comisiei Prezidentiale de Analiză a Dictaturii Comuniste din România. La sfârşitul lunii februarie 2010 a fost numit preşedinte executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER).

Vladimir Tismăneanu
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite