Vlad Voiculescu: Nu aş fi candidat la primărie dacă aş fi crezut că altcineva putea să o facă mai bine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul PLUS pentru primăria Capitalei, Vlad Voiculescu, a vorbit într-un interviu pentru Hotnews despre şansele sale de a o învinge pe Gabriela Firea, precum şi despre alegerea lui Nicuşor Dan drept candidat din partea USR. „Nu aş fi candidat pentru PMB dacă aş fi crezut că altcineva ar putea să o facă mai bine”, a mai afirmat Voiculescu. Acesta a mai adăugat că îl va susţine pe Nicuşor Dan dacă acesta va fi desemnat candidatul alianţei.

„Nu există niciun fel de nemulţumire legat de desemnarea lui Nicuşor Dan. USR a luat această decizie şi este clară şi acceptată. PLUS a desemnat un candidat. Clarificările AEP privind candidatura lui ca independent din partea Alianţei sunt teme pe care trebuie să le facem înainte - ce înseamnă ca o alianţă politică să aibă un candidat independent şi sunt întrebări legitime privind susţinerea şi costurile campaniei, rambursarea nu e posibila pentru candidat independent. Aceste lucruri trebuie clarificate”, a afirmat Vlad Voiculescu pentru Hotnews.

Acesta a mai spus că Dacian Cioloş nu este nemulţumit de desemnearea lui Nicuşor Dan drept candidat USR şi că alianţa va cântări soluţiil pentru a desemna candidatul potrivit. „Decizia privind candidatul pentru Primăra Capitalei va fi una a alianţei şi poate fi de 3 feluri: desemnarea candidatului la PMB prin alegeri interne, invitarea susţinătorilor să voteze şi ei, alături de membrii de partid şi varianta 3 - sondaje”, a mai adăugat fostul ministru al Sănătăţii, afirmând că personal preferă o variantă în care să voteze atât membrii de partid cât şi susţinătorii USR şi PLUS.

„Trebuie să fie clar că în alianţă vom avea un singur candidat şi cine se înscrie şi nu va fi ales candidat comun, atunci să se retragă. Eu asta voi face şi aştept asta de la Nicuşor Dan”, a mai precizat Vlad Voiculescu.

Întrebat ce va face mai departe dacă nu va câştiga competiţia internă cu Nicuşor Dan, Voiculescu a precizat că îl va susţine pe acesta din urmă. Totodată, subliniază că motivul pentru care a decis să candideze este pentru că nu a văzut un alt candidat mai pregătit.

„Îl voi susţine pe Nicuşor Dan. Acum, eu mi-am asumat să candidez pentru PMB şi nu aş fi făcut-o dacă aş fi crezut că altcineva ar putea să o facă mai bine”, a conchis Voiculescu.

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite