Vlad Voiculescu, noul ministru al Sănătăţii. Iohannis: Rezolvaţi problemele pe care nu le-au rezolvat alţii de frica propriului partid!

Vlad Voiculescu, noul ministru al Sănătăţii. Iohannis: Rezolvaţi problemele pe care nu le-au rezolvat alţii de frica propriului partid!

Vlad Voiculescu, felicitat de preşedintele Klaus Iohannis după ce a depus jurământul la Palatul Cotroceni / Foto INQUAM PHOTOS

Preşedintele Iohannis a semnat vineri decretul pentru numirea lui Vlad Voiculescu în funcţia de ministru al Sănătăţii. La ceremonia de depunere a jurământului, şeful statului i-a transmis noului ministru să propună politici publice care să rezolve problemele din sistemul sanitar, probleme pe care miniştrii politici s-au ferit să se înfrunte.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Klaus Iohannis: Vă felicit pentru preluarea cu mult curaj al acestui mandat! Dumneavoastră sunteţi cunoscut multora prin faptul ca v-aţi implicat la un moment într-o chestiune al sistemului de sănătate din România când mulţi îşi pierduseră speranţele. Aţi reuşit atunci să rezolvaţi o problemă extrem de complicată, cu citostaticele, aţi redat multor bolnavi speranţa, dar, cel mai important lucru, aţi redat speranţă celor care au fost convinşi tot timpul, dar n-au văzut cum se poate corecta sistemul. Acum, aveţi şansa să vă implicaţi din poziţia de Ministru şi să corectaţi problemele sistemice din sănătate.

Este cumva paradoxal că acest Guvern, care a preluat un mandat foarte limitat trebuie să se lupte rând pe rând cu probleme care sunt majoritatea vechi. Chit că există unele tendinţe în spaţiul public de a arunca problemele în acest Guvern, eu cred că e şi e un lucru rău aici, şi un lucru bun. Un lucru rău este că se fac vinovaţi oameni care, de fapt, nu au avut vina decât că au fost suficient de curajoşi încât să intre în acest mandat scurt.

Pe de altă parte, chiar aveţi şansa să corectaţi lucrurile. Cu siguranţă, nu veţi corecta toate lucrurile, nu veţi rezolva toate problemele, dar această independenţă politică vă dă o libertate surprinzătoare în a intra şi a rezolva probleme sistemice pe care nu le-au rezolvat alţii, fiindcă le-a fost frică, de obicei, de propriul partid, câteodată şi de Opoziţie, foarte rar de opinia publică. Iar, în continuare, veţi avea toată libertatea şi tot sprijinul meu să veniţi cu politici publice în acest caz specific, în domeniul sănătăţii, care vin să îmbunătăţească net sistemul, în fond pentru singurul scop pentru care merită, ca acest sistem să funcţioneze pentru oameni, ca expresia Pacientul în centrul sistemului de sănătate să nu fie un slogan, ci o realitate.

UPDATE Vlad Voiculescu a depus jurământul. 

Vlad Voiculescu a iniţiat în 2008 „Reţeau Citostaticelor“, un grup de peste 400 de voluntari din toată Europa care aduceau în România citostatice care lipseau bolnavilor de cancer.

În 2013, Voiculescu a fost ales vicepreşedinte şi trezorier al European Cancer Paţient Coalition (ECPC), cea mai mare coaliţie europeană care luptă pentru drepturile pacienţilor diagnosticaţi cu cancer. Este de asemenea unul dintre cei 8 membri ai grupului pentru drepturile pacienţilor ai European Society of Medical Oncology.

În noiembrie 2015 a iniţiat discuţiile cu spitalele din Austria şi a ajutat echipă care s-a ocupat de transportul şi tratamentul pacienţilor de la Colectiv în spitale din Austria şi Germania.

La începutul acestui an, Voiculescu a revenit în România şi ocupă, în prezent, funcţia de director de cabinet al ministrului Finanţelor Publice, Anca Dragu.

citeste totul despre: