Vlad Voiculescu începe epurările la Ministerul Sănătăţii. Cine sunt primele persoane vizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vlad Voiculescu a anunţat că va demite şefii din instituţiile subordonate Ministerului Sănătăţii, dar şi pe majoritatea secretarilor de stat, din vechea gardă rămânând un singur liberal, persoana care se ocupă şi de coordonarea procesului de vaccinare din cadrul instituţiei în prezent: Andrei Baciu.

„Vor exista schimbări peste tot, începând de la secretarii de stat din Ministerul Sănătăţii, unde va fi unul singur care va rămâne din vechii secretari de stat. Vor exista schimbări la toate instituţiile din Sănătate, fără excepţie”, a declarat Vlad Voiculescu într-un interviu pentru „Epoch Times”. Ministrul i-a invitat pe cei care vor să vină alături de el să-şi trimită CV-urile la Ministerul Sănătăţii, însă funcţiile nu sunt stabilite la minister, ci la partid, USR-PLUS fiind în proces de selecţie a secretarilor de stat şi a persoanelor care să fie numite în conducerile de agenţii, autorităţi, oficii şi institute naţionale.

Liberalii rămân doar cu Baciu

Doar două nume sunt sigure până în prezent că vor rămâne în echipa de conducere a Ministerului Sănătăţii: Andreea Moldovan, primul secretar de stat numit de Voiculescu, şi Andrei Baciu, secretar de stat liberal care are sprijinul partidului pentru a continua. Surse politice susţin că una din primele persoane din conducerea ministerului care va fi înlocuită e Nicoleta Rusu, secretar general, numită de Nelu Tătaru, care oricum are un mandat temporar pentru ocuparea acestei funcţii (până în aprilie), dar care va fi eliberată din această poziţie mai devreme.

Vlad Voiculescu deja a anunţat că actuala şefă a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Adela Cojan, are zilele numărate. Numită în funcţie în vremea când la Sănătate era Victor Costache, Cojan va fi înlocuită de Adrian Gheorghe, expert în politici de sănătate despre care Voiculescu a precizat că îl ştie de mai mulţi ani şi are un CV pe măsura fişei postului.

De asemenea, surse politice susţin că şefa Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale, Cristina Racoceanu, e pe lista neagră pentru primele demiteri. Racoceanu fusese numită în funcţie în octombrie.  

Tensiuni la Palatul Victoria

Relaţiile între şeful comitetului care se ocupă de campania de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, şi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, sunt din ce în ce mai reci, după ce din partea politicianului au venit semnale că medicul militar va fi lăsat să aibă un rol decorativ, în timp ce deciziile esenţiale vor fi mutate la oamenii noului şef de la Sănătate, susţin surse politice pentru „Adevărul”.

Prim-ministrul Florin Cîţu a recunoscut, marţi seară, faptul că în interiorul Guvernului au fost discuţii în contradictoriu între Vlad Voiculescu şi Valeriu Gheorghiţă, dar că decizia privind plecarea celui din urmă ţine de şeful Guvernului, în subordinea căruia se află coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID 19.

Citeşte şi: 

Vlad Voiculescu: Va fi nevoie de câteva luni ca producţia de vaccinuri şi cantitatea distribuită în România să fie cea de care avem nevoie

 

Florin Cîţu, despre tensiunile din Guvern: Nu are nicio atribuţie Vlad Voiculescu în ceea ce priveşte decizia dacă pleacă sau nu Valeriu Gheorghiţă

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite