Vlad Voiculescu, după ce Firea a cerut ca organizatorii să reconsidere numărul participanţilor la protestul diasporei: Nu se mai poate!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătăţii şi cofondator al Mişcării România Împreună, a reacţionat joi seara, pe Facebook, după ce primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a explicat într-un comunicat de presă de ce nu a autorizat protestul diasporei din 10 august, din Bucureşti.

„Am luat act, la revenirea din concediul legal de odihnă, de faptul că cererea Federaţiei Românilor de Pretutindeni  de a organiza un miting în Bucureşti a primit aviz negativ din partea Comisiei de Avizare a evenimentelor, motivul invocat fiind acela că 1 milion de participanţi, potrivit cifrei înaintate de către organizatori, ar perturba grav activitatea şi libera circulaţie în Capitală, inclusiv a vehiculelor care intervin în situaţii de urgenţă, şi ar pune forţele de ordine în imposibilitatea de a garanta siguranţa atât a manifestanţilor, cât şi a celorlalţi cetăţeni care tranzitează zona fără a participa la miting” a transmis iniţial Gabriela Firea.

Totodată, primarul a comparat protestul diasporei cu mitingul PSD-ALDE din 9 iunie, argumentând că iniţial s-au gândit să invite un milion de oameni, după care au ajuns la mai puţin de jumătate pe motive de siguranţă.

Vlad Voiculescu a reacţionat, joi seara, pe Facebook, în postarea sa menţionând mai multe diferenţe între mitingul PSD-ALDE şi protestele „celorlalţi“. Fostul ministru punctează că la protestele faţă de guvern şi PSD nu există „organizatori care aduc manifestanţii cu autocare” şi că nimeni nu-i ameninţă pe aceştia cu tăierea ajutorului social sau cu pierderea locului de muncă.

Totodată, Voiculescu a mai subliniat că de un an şi jumătate sute de mii de oameni ies în stradă pentru că  partidul aflat la putere „ne scoate pe toţi din minţi! Pentru că nu se mai poate! Pentru că voi sunteţi orice altceva decât rezonabili!“.

„Rezonabil este să le interziceţi să protesteze celor care au trimis în ţară ani de zile mai mulţi bani decât toate investiţiile străine, pentru sănătatea părinţilor, pentru şcoala copiilor şi în general pentru tot ce n-aţi făcut voi? Rezonabil este, ca primar general, să numiţi oamenii «veninoşi» şi «aşa-numiţi cetăţeni»? Rezonabil este să îi luaţi lui Călin Farcaş orice şansă la viaţă pentru a vă susţine protejaţii în poziţii de şefi de spitale?”, a adăugat Vlad Voiculescu.

Fostul ministru şi-a încheiat mesajul spunând că PSD va da socoteală „pentru toate astea şi multe altele” şi a explicat că, dacă politicienii îşi doresc să scadă numărul oamenilor nemulţumiţi, ar trebui să: „retrageţi codurile penale, retrageţi legiel justiţiei, nu mai băgaţi băţul prin gard cu graţierea şi amnistia (penală şi/sau fiscală), încetaţi cu manipulările şi mizeriile de fiecare zi şi puneţi mâna pe treabă”.

Vlad Voiculescu şi-a anunţat, în aprilie, intenţia de a candida la alegerile din 2020 pentru Primăria Capitalei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite