Vlad Voiculescu: „Fără Proşti în Funcţii Publice”, asta este următoarea campanie de care ţara asta ar avea nevoie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru tehnocrat al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a comentat joi declaraţiile ministrului Agriculturii, Petre Daea, cu privire la Holocaust, dar şi gafa diplomatică a premierului Viorica Dăncilă aflată în vizită oficială în Muntenegru. Acesta a spus că următoarea campanie de care România ar avea nevoie ar fi „fără proşti în funcţii publice”, adăugând şi că „oamenii ăştia ne fac de râs în fiecare zi” cu „inconştienţă” şi „naturaleţe”.

Vlad Voiculescu, unul dintre fondatorii partidului Mişcarea România Împreună, a criticat dur gafa diplomatică a premierului Viorica Dăncilă din Muntenegru, dar şi pe cea a ministrului Agriculturii Petre Daea. Astfel, Vlad Voiculescu a scris joi, pe pagina sa de Facebook, că ministrul Agriculturii ar fi trebuit să îşi dea imediat demisia şi că în România e nevoie de o nouă campanie numită „Fără proşti în funcţii publice”. 

„Petre Daea, ministrul Petre Daea, omul ăsta, în loc să îşi prezinte imediat demisia după ce a asociat Holocaustul cu sacrificarea porcilor din interese de sănătate publică, îşi cere scuze pentru cele prezentate în cadrul unei emisiuni A3. Cum? Uite aşa:

«...am vrut să prezint situaţia deosebit de grea cu care se confruntă în această perioadă crescătorii de porci din cauza pestei porcine africane. În sufletul meu este foarte multă durere, am vrut doar să descriu momentele îngrozitoare cu care se confruntă atât fermierii noştri, cât şi cei care gestionează această criză.»

Ieri a spus, despre porci, asta: “Singura metodă este sacrificarea. Porcii aceştia toţi se incinerează (...), e o muncă extraordinară, acolo este că la Auschwitz, domnule. Gândiţi-va că acolo sunt efective de porci care pleacă de aici, se asomează, trec dincolo în partea cealaltă şi se pun pe foc.”

Totodată, fostul ministru al Sănătăţii din Guvernul Cioloş a menţionat şi confuzia făcută de Viorica Dăncilă în vizita oficială din Muntenegru, atunci când a spus că este o onoare să fie prezentă în Pristina, capitala Kosovo şi nu Podgorica, capitala Muntenegrului. 

„De minunile doamnei Dăncilă nu mai zic. Pristina... Podgorica... tot un domnitor. Oamenii ăştia ne fac de râs în fiecare zi, şi o fac cu naturaleţea şi inconştienţa de care doar cineva cu «anvergura» lor intelectuală este capabil. «Fără Proşti în Funcţii Publice», asta este următoarea campanie de care ţara asta ar avea nevoie. Nu o să fie însă cu strângere de semnături, o să fie cu voturi”, a conchis Voiculescu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite