Vlad Voiculescu depune plângere penală împotriva Companiei municipale de iluminat public, acuzată că a amplasat mesaje electorale pentru PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vlad Voiculescu, candidatul PLUS pentru funcţia de primar general al Capitalei, anunţă că va depune plângere penală pentru infracţiunea de delapidare pe numele conducerii companiei municipale de iluminat public din cadrul Primăriei Generale. Voiculescu spune că plângerea şi faptele acuzate au legătură cu faptul că anul trecut el a fotografiat anul trecut o maşină a companiei întinzând mesh-uri pentru PSD.

Vlad Voiculescu a explicat că a fost dat în judecată de Gabriela Firea prin compania municipală de iluminat public după ce, anul trecut, pe 19 aprilie, a fotografiat un autovehicul au Companiei municipale de iluminat public din cadrul Primăriei Generale care ar fi montat mesh-uri ale PSD.

„Ce a făcut compania municipală? Presupun că la directiva doamnei Firea este să mă dea în judecată şi să spună că acea companie era acoperită de un contract pentru 19 aprilie, lucru fals. (...) În cadrul procesului, atunci când li s-au cerut documente, au ataşat nişte contracte cu alte partide, din alte zile, aşa încât pe 19 aprilie nu exista niciun contact cu PSD. Asta înseamnă nici mai mult, nici mai puţin decât delapidare. Asta înseamnă folosirea banului public pentru servicii către PSD, partidul doamnei primăriţe. Pe 19 aprilie noaptea, ca PSD, au prestat servicii pentru PSD. Când li s-a cerut transparenţă, ce au făcut este să atace” a afirmat Vlad Voiculescu vineri, într-o conferinţă de presă.

Acesta a anunţat că va depune plângere penală pentru delapidare împotriva conducerii Companiei municipale de iluminat Bucureşti.

”Mă aştept ca dânşii să spună în justiţie cine le-a cerut să facă asta”, a spus Voiculescu.

El a acuzat că pierderile acestei companii reprezintă o treime din cifra de afaceri a companiei municipale  în anul 2018, respectiv cinci milioane de lei. El susţine că sunt bani care au fost pierduţi „prestând servici către diverşi prieteni politici ai primarului”.

Acesta acuză că în primul an de funcţionare, companiile municipale ale Primăriei generale a Capitalei „au spart” peste 10 milioane de euro. El acuză lipsă de transparenţă în activitatea companiilor municipale înfiinţate la nivelul Primăriei generale a Capitalei în mandatul Gabrielei Firea, atât în ceea ce priveşte cheltuirea banilor, cât şi în ceea ce priveşte numărul mare de angajaţi „care să devină dependenţi de o persoană şi anume. primăriţa noastră care ar vrea să fie din nou aleasă”.

Voiculescu  susţine că aceste companii municipale „oferă sinecuri” pentru apropiaţii primarului general, că „vor şi reuşesc, în bună măsură, să piardă urma banilor”, dar şi să „presteze servicii pentru partidul primăriţei”.

Voiculescu consideră că multe dintre aceste companii „trebuie pur şi simplu desfiinţate”, iar altele trebuie reorganizate, acuzând „situaţiile de monopol nejustificat” al acestor companii.

 „Practic, au prestat un serviciu în mod gratuit pentru cel mai bogat partid din ţara noastră. (...) Oare asta este treaba Primăriei, să presteze servicii pentru partide politice? Eu nu cred. În cererea de chemare în judecată pe care au depus-o ieri nici măcar nu spun că nu au prestat serviciul respectiv, ci spun că au fost acoperiţi de un contract şi depun trei contracte care nu acoperă deloc serviciul prestat” a declarat Vlad Voiculescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite