Moşteanu: „Suntem în opoziţie, nu alături de AUR“. Voiculescu critică negocierile PNL-PSD: „Ce îngrozitoare ruşine“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, susţine că formaţiunea din care face parte intră în opoziţie, însă nu altături de AUR, menţionând că între cele două formaţiuni sunt diferenţe fundamentale. Un alt lider al formaţiunii, Vlad Voiculescu, a criticat decizia PNL de a negocia cu PSD formarea unui nou guvern.

"Suntem în opoziţie, nu alături de AUR, noi avem electoratul nostru, avem planurile şi viziunea noastră despre o Românie occidentală, proeuropeană cu valori liberale.

Cei de la AUR au altă viziune pentru viitorul României, mai conservatoare, cu faţa mai spre Est. Astea sunt diferenţe fundamentale", a declarat Ionuţ Moşteanu, la Digi24.

Întrebat dacă mai e vreo şansă de discuţie cu PNL, dacă negocierile cu PSD vor eşua, Moşteanu a răspuns: "Cred că sunt deja înţeleşi, ce vedem acum la tv e o parafare a acestei înţelegeri, înţelegerile au fost făcute. (..) Din punctul de vedere al USR, ei au decis. Dacă la un moment dat, PNL cu o nouă conducere se va întoarce la ce a promis românilor şi să spună: vrem modernizarea României, ne putem aşeza la masă, dar viitorul nu-l văd prea aproape".

Şi fostul ministru USR PLUS al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a comentat într-o postare pe Facebook decizia PNL de a începe negocierile cu PSD pentru formarea Guvernului, calificând-o drept o ruşine şi o păcăleală ieftină.

„Ce ruşine! Ce îngrozitoare ruşine! Ce păcăleală ieftină! Nici nu ştii ce e mai oribil: ce a făcut Iohannis punând la cale toată această nouă Alianţă pentru Ciolan sau ce a făcut PNL păcălind românii să îi voteze "ca să scape de PSD"?

Avea Iohannis pregătită varianta coaliţiei cu PSD încă din primăvară? Judecând după atitudinea de jupân care nu permite miniştrilor-argaţi să îi iasă din voie, eu cred că da. Reacţiile pe care le-a avut atunci când eu sau Stelian Ion am avut opinii sau acţiuni care nu erau pe placul dumnealui vorbesc de la sine. Am greşit probabil considerând - la fel ca mai toţi cei care au votat "dreapta" în alegeri - că acea coaliţie formată în urma alegerilor este singura posibilă, fiind singura rezonabilă, singura care să respecte votul oamenilor.

Pentru Iohannis şi parte din PNL altfel stăteau lucrurile. Uitându-ne acum înapoi e uşor de înţeles de ce încercările noastre de transparentizare, de profesionalizare şi de depolitizare a instituţiilor i-au încurcat teribil”, a scris Voiculescu pe Facebook.

Conducerea PNL a votat luni, în şedinţa Biroului Politic Naţional, începerea oficială a negocierilor cu PSD pentru formarea Guvernului, liberalii dorind ca până la 1 decembrie Executivul să fie învestit, au precizat surse din PNL pentru News.ro.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite