Vlad Moisescu (IRL): „Roşca Stănescu e ţinut în PNL, dar sunt daţi afară oameni cu 23 de ani vechime“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Moisescu îşi continuă disputa cu Crin Antonescu
Vlad Moisescu îşi continuă disputa cu Crin Antonescu

Vlad Moisescu, preşedintele Consiliului Director al Iniţiativei România Liberală (IRL), l-a taxat pe Crin Antonescu pentru că îl ţine în partid pe Sorin Roşca Stănescu, dar se debarasează de liberalii cu vechime pentru că au construit IRL.

„Din păcate, în PNL sunt daţi afară din partid oameni care au şi 23 de ani vechime, care construiesc o asociaţie nonguvernamentală, dar sunt ţinuţi oameni care au intrat acum un an şi distrug o coaliţie guvernamentală. (...) Este evident că a fost o criză puternică care putea să ducă la ruperea USL, dar acesta este modul în care domnul preşedinte Antonescu înţelege să conducă partidul“, a susţinut Moisescu, duminică, într-o conferinţă de presă.

Întrebat ce aşteptări are de la Delegaţia Permanentă a PNL din 27 mai, în care s-ar putea discuta şi cazul primarului Sectorului 1 Andrei Chiliman, membru fondator al IRL, Moisescu a răspuns că nu mai are „demult aşteptări de la Delegaţia Permanentă a partidului“.

Totodată, întrebat la cine s-a referit când a vorbit de excluderea a membri vechi de 23 de ani ai PNL, Moisescu a răspuns: „La noi“. „Suntem încă membri, probabil până pe 27 mai“, a spus el, adăugând că excluderea celor care au fondat IRL ar putea avea loc în diverse formule, el fiind membru simplu şi putând fi exclus direct de filială, fără discuţie în Delegaţia Permanentă.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, că în chestiunea despărţirii de primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, dar şi de Vlad Moisescu, va scrie „garantat două-trei volume“, precum au scris Constantin Noica şi Alexandru Paleologu.

Antonescu a fost întrebat dacă în cazul lui Andrei Chiliman şi al lui Vlad Moisescu, cu ocazia Delegaţiei Permanente a PNL, se va lua o decizie în privinţa despărţirii acestora de partid. "O să avem timp să discutăm despre chestiunile astea, facem o dată o chestiune aşa literară, vorbim despre cum Noica a scris «Despărţirea de Goethe», după aceea în parafrază domnul Paleologu, bătrânul, seniorul, a scris «Despărţirea de Noica», o să scriu şi eu, vă promit, două-trei volume garantat“, a răspuns Antonescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite