Vlad Alexandrescu, la Congresul USR: România a fost îngenuncheată şi violată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vlad Alexandrescu, candidat la şefia USR, le-a cerut susţinătorilor lui Nicuşor Dan, care au boicotat alegerile interne, să se răzgndească, să ia maşina sau trenul şi să vină la Congres, sau să voteze pe whatsapp. De asemenea, Vlad Alexandrescu a susţinut că "România a fost îngenuncheată şi violată" de clasa politică.

"Dragii mei USR-işti, avem un partid, ce facem cu el? Avem un Congres, care este esenţa partidului, voi ce faceţi? Luaţi trenul, luaţi maşina, votaţi pe whatsapp, exprimaţi-vă! E partidul nostru. USR merge mai departe!", a spus Vlad Alexandrescu la Congresul USR, întrebat ce mesaj are pentru cei care lipsesc intenţionat de la alegerea noului preşedinte.

Senatorul USR i s-a adresat direct şi lui Cristian Seidler, candidatul susţinut de tabăra "nicuşoristă", dar care s-a retras din cursă ca urmare a unui scandal despre alegerea delegaţilor din Capitală.

"Cristian Seidler, eşti un politician nou, eşti un politican altfel, am toată admiraţia pentru tine, exprimă-te!", i-a transmis Vlad Alexandrescu lui Seidler, absent şi el de la Congres. 

”Nu există două Românii, nu există o Românie săracă şi o Românie bogată. Există o singură Românie care a fost îngenuncheată, care a fost violată, care este umilită, care este aruncată la periferia Uniunii Europene, căreia i se promit compensaţii halucinante, halucinogene, căreia i se vorbeşte despre trecutul ei mioritic, mistic, dacic”, le-a explicat Alexandrescu delegaţilor la congres.

Dan Barna a fost ales preşedinte al USR, cu 127 de voturi din totalul de 191. Vlad Alexandrescu a primit 50 de voturi, în timp ce 14 au fost anulate. La Congres erau aşteptaţi în jur de 280 de delegaţi, dar mai mulţi susţinători ai lui Nicuşor Dan au boicotat alegerile. De altfel, Nicuşor Dan a scris pe Facebook că noul preşedinte nu are legitimitate. În final, Dan Barna a anunţat că vrea să aducă pacea în partid şi i-a mulţumit soţiei, Olguţa.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite