Vlad Alexandrescu, către Ilan Laufer:  Olguţa Vasilescu a declarat în Parlament că mareşalul Ion Antonescu a fost un erou. A negat contribuţia lui la Holocaust

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul USR Vlad Alexandrescu îl acuză pe Ilan Laufer că se foloseşte de Holocaust pentru agenda politică a PSD. Fostul ministru al Culturii aminteşte că Lia Olguţa Vasilescu, colegă de partid cu Ilan Laufer, a negat contribuţia mareşalului Ion Antonescu la Holocaust.

„Klaus Iohannis este antisemit, domnule Laufer? Aflaţi că Olguţa Vasilescu, colega dvs. de partid şi de guvern, a declarat în Parlamentul României că Mareşalul Ion Antonescu a fost un erou al neamului. A negat contribuţia lui masivă la Holocaust, ba chiar a spus că ar fi salvat evreii români.

De colega dumneavoastră care apăra statuile ridicate în cinstea unui criminal de război şi aliat al lui Hitler ce părere aveţi, domnule Laufer? Nu cumva ea este antisemitul pe care îl căutaţi? Este mizerabil şi cinic ce faceţi! Vă folosiţi de Holocaust pentru agenda politică a PSD.

Citiţi tot discursul ei dacă nu mă credeţi şi poată înţelegeţi că Preşedintele v-a refuzat pe motiv de incompetenţă, nu de antisemitism. Asta a declarat doamna deputat Olguţa Vasilescu pe data de 4 iunie 2002 de la Prezidiul Camerei Deputaţilor, împotriva ordonanţei care interzicea simbolurile fasciste, rasiste sau xenofobe“, a scris Vlad Alexandrescu pe Facebook, oferind şi câteva  pasaje din stenograma Camerei Deputaţilor din 2002.

"Domnişoara Lia Olguţa Vasilescu:

Stimaţi colegi,

Organizaţia de generali "România Mare" a omagiat sâmbătă, 1 iunie a.c., personalitatea Mareşalului Ion Antonescu, prin depunerea unei coroane de flori la singura statuie a eroului care nu a fost încă demolată, cea aflată în curtea Bisericii Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena."

"Ordonanţa nr.31/2002, o insultă la adresa oricărui român, nu urmăreşte altceva decât o luptă cu statuile ridicate în memoria eroilor neamului. Mai mult, deşi nimeni nu i-a cerut-o, Adrian Năstase l-a numit pe Mareşalul Antonescu criminal de război, dând o palmă nemeritată întregii armate române."

"Mareşalul Antonescu, cel care a salvat zeci de mii de evrei, cărora le-a dat paşapoarte semnate în alb pentru a putea ajunge în Palestina..."

"mareşalul Antonescu, cel care a luptat pentru ca România să se afle în graniţele ei fireşti..."

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite