Viziteu (USR): Cer preşedintelui Iohannis şi premierului Orban să facă din lupta cu clanurile interlope o prioritate naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Stanciu-Viziteu. FOTO Eduard Enea
Lucian Stanciu-Viziteu. FOTO Eduard Enea

Deputatul Lucian Stanciu-Viziteu, membru în Comisia de control a activităţii SRI, solicită preşedintelui Klaus Iohannis şi premierului Ludovic Orban să facă din lupta împotriva clanurilor intelope o prioritate naţionale deoarece acestea trebuie destructurate de urgenţă.

„Solicit preşedintelui Iohannis şi premierului Orban să facă din lupta cu clanurile interlope o prioritate naţională. Aceste clanuri trebuie destrămate urgent. În ultimii ani, dar mai ales în ultimele luni, am văzut o creştere spectaculoasă a răfuielilor dintre clanurile interlope, răfuieli soldate cu zeci de răniţi grav şi chiar cu morţi. Ultimul pe listă e cetăţeanul Mototolea, zis Pian, liderul clanului Duduianu”, a scris pe Facebook deputatul USR. 

Viziteu susţine ă statul nu şi-a făcut datoria deplin în ultimii ani. „Asta ne arată că statul român a eşuat în ultimii ani şi că a fost incapabil să destrame aceste clanuri. Toate informaţiile publice ne arată că acestea continuă nestingherite traficul de carne vie, traficul de droguri şi traficul de maşini. Mai nou au ajuns să-şi împartă oraşele şi să ceară taxă de protecţie. Acest lucru se întâmplă şi pentru că SRI şi DGIPI au fost înlăturate din lupta împotriva acestor clanuri interlope, din raţiuni politice”, a completat deputatul din Comisia pentru controlul activităţii SRI.

NU în ultimul rând, le solicită procurorilor DIICOT să fie mai implicaţi. „Iar procurorilor de la DIICOT le amintesc că a trecut cam multă vreme de când au lucrat un dosar serios pe zona asta. Da, sunt dosare grele, e nevoie de colaborare între instituţii, trebuie să audiaţi zeci sau poate sute de persoane,  dar totuşi fix pentru asta sunteţi plătiţi! De ce vă mai numiţi procurori anti-mafia?”, a conchis Viziteu.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite