Vis de parlamentari în călduri - Miss îs Prostia românească!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Miss parlamentar la pârnaie, Miss ales corupt, Miss somnul dulce, Miss parlamentar mincinos, Miss-îs prost, Miss hot” FOTO Adevărul
„Miss parlamentar la pârnaie, Miss ales corupt, Miss somnul dulce, Miss parlamentar mincinos, Miss-îs prost, Miss hot” FOTO Adevărul

Pe măsură ce se apropie sfârşitul vacanţei parlamentare, zilele toride ale acestui sfârşit de august continuă să înfierbinte tot mai mult minţile nerozite ale multor aleşi. Nerăbdarea cârlanilor parlamentari în călduri, a născocit idei pe măsură, menite să le înalţe nivelul politico-ideologic şi să satisfacă masa mare a alegătorilor consumatori de şuşanele nemestecate.

Visul câtorva politicieni, aleşi prin grija unor votanţi legaţi la ochi, este de a da românilor o Miss Parlament!!! Să vadă poporul a cui din partid, care parlamentară este mai bună şi mai frumoasă. Doar organizarea unui concurs de frumuseţe între parlamentarele ţării poate spune cine-i mai frumoasă, că de deşteaptă nu ne interesează.

Vestea fierbinte a fost dată de deputatul PDL, Alin Popoviciu, care a declarat că hotărârea s-a luat în urma unei dezbateri estivale, la o bere, între aleşi reprezentanţi ai mai multe partide parlamentare.

Democratic, carevasăzică. Bravos, neicuşorilor, că bine aţi mai ticluit-o!

Fie vorba între noi, părerea mea este că aceşti aleşi au privit cu jind la colegele lor din Parlament, care toată vara s-au distrat cu alegătorii, în vacanţă, la munte şi la mare sau la depărtare de ţară, etalând pe toate canalele media calităţile lor trupeşti, umane şi politice, care le-au adus notorietate.

Şi ce este mai important pentru unii alegători decât un costum de baie, un sutien, nişte bikini de parlamentară neaoşă, care să le pună în evidenţă frumuseţea şi inteligenţa de care dispun. Că de aia sunt alesele neamului, să arate că au cu ce şi pot, bre!

Plecând de la disputa politicienească  pe subiectul ce partid are  „marfa”, adică femeia cea mai frumoasă în Parlament, că fiecare şi-o laudă pe a lui, vorba deputatului Popoviciu, politicienii în cauză au convenit să tranşeze problema. Şi nu oricum, ci printr-un concurs oficial Miss Parlament.

Să fie clar.

Domnii cu ideea au detaliat, prin vocea purtătorului de cuvânt amintit mai sus, modul în care se va face alegerea “Frumoasei Parlamentului Român”. Astfel în noua sesiune legislativă, fiecare parlamentar va primi câte un formular  pe care să-şi voteze aleasa.

Şi pentru corectitudinea alegerii, “Direcţia Parlamentară Anticorupţie pentru Supravegherea Alegerilor Miss Parlament”, va fi vigilentă pentru ca liderii partidelor să nu influenţeze votul. Pentru ca şefii grupurilor politice să nu pună presiune pe votanţi.

Să fie alegeri democratice, libere şi corecte.

“Frumoasă idée. Interesant concurs pentru genialii care au pus-o la cale”. Numai că unele potenţiale candidate parlamentare nu au fost prea încântate să-şi etaleze nurii în faţa colegilor politicieni.

Ba, chiar au fost voci care au reacţionat imediat, acuzând discriminare, indignare. Altele mai trecute de vârsta Miss-ului şi-au exprimat regretul că nu mai sunt tinere şi nu mai au ce să arate la “Frumoasa Parlamentului”.

În schimb, politicienele considerate cu şanse reale de a câştiga titlul de Miss, nu dăm nume pentru a nu influenţa alegerile, în urma cercetărilor şi sondajelor analiştilor în domeniu, nu au făcut declaraţii publice, gâdilate probabil în orgoliul propriu de posibilitatea de a urca în topul ierarhiei parlamentare.

Chiar dacă a fost surprinsă de această ştire fără precedent în politica românească, opinia publică a reacţionat imediat, a primit cum se cuvine ideea lui Popoviciu şi a celorlalţi politicieni care au pus la cale acest concurs de Miss.

Mai mult, de la mârâieli şi proteste, precum că nu-i rolul şi rostul Legislativului să se ocupe de un astfel de concurs, fie el şi pentru politiciene, după ce i-au etichetat pe parlamentarii cu ideea în fel şi chip, simplii alegători-votanţi au gândit creativ şi au propus alte concursuri, pentru buna dispoziţie a poporului:

“Miss parlamentar la pârnaie, Miss ales corupt, Miss somnul dulce, Miss parlamentar mincinos, Miss-îs prost, Miss hot” şi exemplele ar putea continua, ştiind că imaginaţia românilor este nemărginită.

Ce mai, evenimentele şi ideile fierbinţi ale celor votaţi să facă legile ţării sunt multe şi diverse, să nu zic altfel. De pe acum însă, se anunţă o dispută politică aprigă şi un spectacol tare în Legislativ, aşa că abia aştept să înceapă noua sesiune parlamentară, să ne crească cel puţin adrenalina, dacă nivelul de trai este mai greu de ridicat.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite