Virusul pestei prostime. Asemuirea preşedintelui Iohannis cu Hitler

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce probleme grave îngrijorează societatea românească, partidul de guvernământ se lansează în răfuieli de o toxicitate fără precedent. Darius Vâlcov, consilierul premierului Dăncilă, face un tur de postări pe Facebook care îngroapă iremediabil imaginea PSD.

El publică o fişă medicală a unui cetăţean, faptă pedepsită de lege, şi continuă prin postarea unui film prin care Klaus Iohannis este întruchipat drept Adolf Hitler. De mai multă vreme, radicalii PSD sunt vizitaţi de ideea de a-l face nazist pe preşedintele Iohannis, crezând că aşa vor da marea lovitură. Ceea ce le reuşeşte, dar nu împotriva lui Iohannis, ci împotriva PSD şi a lui Liviu Dragnea. Când ministrul Daea a comparat uciderea porcilor cu Auschwitz-ul, totul s-a pus pe seama necunoaşterii şi scuzele prezentate de Dragnea şi de Daea au fost acceptate. Acum, nu va mai fi la fel. Vâlcov a depăşit linia roşie. Protestul ferm din partea Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, sub semnătura preşedintelui Aurel Vainer, se alătură comunicatului, la fel de ferm, al Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România, „Elie Wiesel”.

A face propagandă politică utilizând simboluri ale nazismului este interzis în lumea civilizată, de asemenea în România. Prin poziţia sa de consilier al premierului Dăncilă, Darius Vâlcov implică nu numai PSD, ci şi Guvernul României. Este extrem de grav, şi a fi menţinut în post înseamnă că, la nivel guvernamental, această poziţie este împărtăşită. Îşi permite Liviu Dragnea aşa ceva, mai ales într-o relaţie specială pe care a vrut să o construiască în legătură cu Israelul? Iată că îşi permite, după declaraţiile făcute în sprijinul lui Vâlcov!

E drept, seninătatea doamnei premier Viorica Dăncilă este deasupra a tot şi a toate. Doamna nu înţelege despre ce e vorba, dar Liviu Dragnea pricepe prea bine. Practic, totul se va întoarce împotriva sa dacă va încerca să bagatelizeze gravele acte ale lui Vâlcov.

Pe de altă parte, publicarea fişei medicale a unui protestatar dovedeşte că statul paralel s-a cuibărit bine în PSD. Informaţii nepublice şi documente secrete sunt puse pe internet cu nonşalanţă. Gabriela Firea o acuză pe Carmen Dan că are acces la convorbiri particulare ale colegilor de partid. Nu este asta meteahna statului paralel faţă de care PSD-ALDE a făcut o adevărată obsesie?

Tabere interne din PSD au intrat în faza răfuielilor publice. Era inevitabil. PSD este construit pe sistemul baronial în care totul merge atât timp cât centrul menţine un echilibru al beneficiilor şi al privilegiilor acordate liderilor locali. Liviu Dragnea a depăşit însă aceste limite. Organizaţia sa de la Teleorman a devenit suverană în accesul la funcţii publice cheie. Iar când au apărut problemele grave legate de asumarea responsabilităţii pentru ce s-a întâmplat pe 10 august, atunci a comandat operaţiunea de salvarea a doamnei Carmen Dan, ministrul Internelor, şi de sacrificare a prefectului Capitalei, doamna Speranţa Cliseru.   

Pentru gruparea Firea a fost de neconceput. Un apropiat al preşedintelui organizaţiei Bucureşti, sacrificat în favoarea protejatei de la Teleorman a lui Liviu Dragnea! În sistemul feudal al raporturilor de putere din interiorul partidului aşa ceva este de neacceptat, pentru că preţul plătit de liderul local ar însemna practic anihilarea sa prin pierderea încrederii oamenilor din organizaţie. Dacă şeful nu este capabil să-i protejeze, atunci nu mai este şef! Din acest motiv, războiul din PSD se va duce până la capăt. Victima colaterală va fi România.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite