Virgil Popescu răspunde acuzaţiilor lui Năsui: „Transparenţă! Un cuvânt atât de des rostit, dar greşit înţeles! Nu am făcut numiri noi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Virgil Popescu FOTO: Arhivă
Virgil Popescu FOTO: Arhivă

După ce Claudiu Năsui, fostul ministru al Economiei, a reclamat recent că prima măsură luată în minister după plecarea sa a fost schimbarea tuturor membrilor CA profesionişti, Virgil Popescu, ministrul interimar al Economiei, a oferit explicaţii şi transmis că nu a făcut numiri noi.

După ce Claudiu Năsui a transmis că membrii Consiliului de Administraţie al Societăţii Sării, Salrom, a fost în întregime schimbat după plecarea sa, Virgil Popescu a declarat că Societatea Naţională a Sării convocase Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) pentru prelungirea mandatelor membrilor din CA în data de 6 septembrie, „adică exact în ziua în care miniştrii USR şi-au depus demisiile”, spune ministrul.

Acesta a transmis că AGA a fost convocată pentru datele de 9/10 septembrie 2021, iar reprezentanţii Consiliilor de Administraţie nu au primit o prelungire de mandat în cadrul şedinţei pentru că nu şi-au depus raportul la 4 luni, aşa cum ar fi trebuit, iar direcţia de specialitate a votat împotriva prelungirii mandatelor respective. Astfel, ministrul Virgil Popescu a semnat „ordinul de ministru prin care AGA se pronunţa asupra punctelor de pe ordinea de zi, aşa cum prevede Legea Guvernanţei Corporative”

„Nu am făcut numiri noi. Am propus membrii în CA exact persoanele care fuseseră revocate în luna martie din CA-ul SNS. Am făcut aceste propuneri pentru că ştiu că aceşti membrii s-au luptat pentru prelungirea licenţei de exploatare a grafitului, în ciuda opoziţiei doamnei Simona-Carmen Fătu, la acea vreme membru în CA al SNS din partea Fondului Proprietatea, promovată ulterior secretar de stat şi împuternicită să facă numiri în toate consiliile de administraţie ale societăţilor care Ministerul este acţionar, multe dintre societăţi în care şi Fondul Proprietatea deţine acţiuni/locuri în CA.

    

Aştept rezultatul acţiunii de control pe care am demarat-o, în baza articolelor de presă, la Societatea Naţională a Sării, pentru a comunica public dacă există sau nu probleme în legătură cu studiul de fezabilitate şi exploatarea grafitului, aşa cum fusese ea plănuită de către vechii administratori ai SNS. Îi asigur pe toţi colegii mei din Parlament, dar şi pe toţi cei interesaţi de exploatarea grafitului în România, că acesată resursă va fi exploată, în România, de către români!”, a scris ministrul Virgil Popescu joi, pe Facebook.

Fostul ministru al Economiei Claudiu Năsui a reclamat, luni, că prima măsură luată în Ministerul Economiei după plecarea sa a fost schimbarea tuturor membrilor CA profesionişti, inclusiv la societăţi care au început să facă performanţă.

   

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite